Pioneer hibridi

Pa lepo izgledaju ti klipovi na f73,a i ne čini mi se tako retka setva.Ja sam moj sejao na 20cm ali ga još nisam obišao od kad su ove vrućine.

Lepo oni izgledaju ,sejan je na 19,3 cm .Vrh klipa više ne naliva .Zrna koja su bila formirana i na vrhu klipa sada su osušena .

Evo i mog V74. Iako je obećavao najviše, prilično je oslabio poslednjih dana. Podgoreo je skoro do klipa, tj. dva lista ispod klipa su suvi pri vrhu (oko 1/3), a sve ispod je suvo skoro potpuno, a klipovi su počeli da se spuštaju.

U tom delu atara imam još i NS 6030 koji je takođe u nezavidnom stanju (doduše ipak manje nego kod ovog V74), pa onda to loše stanje možda mogu pripisati izostanku neke od kiša iz juna, jer samo 1-2 km vazdušne linije dalje imam Paka i NS 6102 koji mnogo bolje izgledaju.

how to screenshot on windows 7

greenshot screen capture

Misliš li da ako je recimo u junu u jednom delu atara palo 30litara kiše više nego u drugom da to ima uticaj?

Kako nema,moja Florencija sto je peglao grad dobila za zetvu 20lit,a ostali atar oko 10lit,razlika je jako velika,ova zelena stabljika ima durunge lepe,kao da susu nije videla,dok atari gde je bilo manje,dobio zute "gace"...

Kako nema,moja Florencija sto je peglao grad dobila za zetvu 20lit,a ostali atar oko 10lit,razlika je jako velika,ova zelena stabljika ima durunge lepe,kao da susu nije videla,dok atari gde je bilo manje,dobio zute "gace"...

isto kod mene heliko na 5 lanaca dobilo gace a samo 1,5 km dalje isti dan sejano ista agrotehnika ista sorta,jako lepo izgleda bez ijednog zutog lista.isto sve u suncokretu

Misliš li da ako je recimo u junu u jednom delu atara palo 30litara kiše više nego u drugom da to ima uticaj?

Pa nemam drugo objašnjenje, agrotehnika, predusev, đubrenje, datum setve, gustina setve ... sve, sve, sve je isto, osim te prostorne udaljenosti od oko 1-2 km, i razlike u hibridima. A znam da je u tom delu atara bilo slabije kiše, samo ne mogu tačno da tvrdim baš koliko. I još, parcela gde mi je NS 6102 mi je najlošijeg kvaliteta, a taj 6102 još i najbolje izgleda. Izgleda da je ova godina takva...

Znam da je to off za ovu temu, ali evo slike NS 6030 koji je u blizini V74, a potom i Paka i NS 6102 koji su udaljeni oko 1-2 km.

NS 6030:

screenshot capture

Pako:

image upload

NS 6102:

how to do a screen shot

Baš to se desilo u našem ataru pa na lošilim zemljištima imamo bolje useve .

- - - - - - - - - -

Pionir Aquamax P0216 fao 510. i DKC 4795 fao 330 ,sejani 21 04 na 19,3 cm.Dekalb imao bolje nicanje.
Parcela je posle suncukreta tanjirana ,zatim podrivena pa ponovo istanjirana.

P0216,višlji je od dekalba za 30 cm.

DKC 4795

levo 4795

abcd0038.jpg
[/IMG]
abcd0037.jpg
[/IMG]
abcd0036.jpg

Ogled se nalazi izmedju Subotista i Brestaca (o pokojniku sve najbolje)

Moj V52 sejan 21.04. na 20cm.Nije niko najbolje tako da računam da mu je sklop u berbi jedno 62000 biljaka.U jesen 100 kila mapa i pred setvu 150 kila po jutru.Soja predusev.Imao je lepu kišu ne mogu dušu grešiti i skoro je završio nalivanje.Ja stvarno od njega očekujem puno.Sve ispod 6,5 tona ću smatrati neuspeh.Izabrao sam tri klipa iz sredine njive i trudio sam se da ta tri klipa budu u proseku cele njive,dosta ima i većih klipova od ovih.Evo i slika
dsc0439.jpg

dsc0442.jpg

dsc0445.jpg

dsc0447.jpg

dsc0453.jpg

dsc0455.jpg

dsc0457.jpg

dsc0461.jpg

dsc0464.jpg

dsc0467.jpg

dsc0468.jpg

Nazad