Nikad ovako !

attachment.php

Ja to imam na mom Vladimircu i bez fotomontaže. :haha:
Sad sam u dilemi da li da kupim nove gume za vladimirca ili da dodam još toliko i kupim neki polovan traktor sa još uvek držećim gumama. :sta:
E, da, još nešto, ja mog nikad ne parkiram tako na teg. Moram probati, to će sigurno produžiti vek gumama kad se barem u mirovanju skine opterećenje sa njih. :osmeh:
 
Po starom zakonu preticanje preko pune linije je bilo zabranjeno, ali je policija tolerisala obilazenje traktora, radnih masina i zaprege samo ako se ne ugrozava saobracaj. Razlog je kao sto su i drugi napisali, formiranje kolene i usporavanje saobracaja.
Preticanje nije dozvoljeno na punoj liniji.Ovo o čemu vi pričate je obilaženje.Sa strane starog zakona o saobraćaju preticanje bilo kog učesnika u saobraćaju koji ne može razviti veću brzinu od 40 km/h je obilaženje,a obilaženje je dozvoljeno na punoj liniji pod uslovom da ne ugrožavate vozila iz drugog smera...:osmeh:
 
Нисам знао где да окачим слику, па ми ова тема највише изгледала одговарајућа.

p1100397.jpg
 
Нисам знао где да окачим слику, па ми ова тема највише изгледала одговарајућа.

p1100397.jpg

Šta fali ovome? To nije jesenje oranje. To je ljuštenje strnjike i nije bitno da lepo izgleda niti da je uspešno zaorana masa(u ovom slučaju očigledno bujna). Cilj ljuštenja strnjike je prevrtanje što plićeg sloja zemljišta(10-15 cm) za 180 stepeni(teoretski). Da bi se rizomi višegodišnjih korova izvrgli na milost i nemilost julskom Suncu i ujedno isprovociralo nicanje korovskih biljaka iz eventualno preostalog semena i rizoma na većim dubinama. Podrazumeva se da odmah posle ovoga ide jedan prohod lakom drljačom.
 
znamo suštinu ljuščenja štrnjike ali ovo je očigledno rađeno po veoma vlažnom zemljuštu a drljaču bi sigurno polomio ko grisinu na ovakvom oranju ovo mi deluje kao da se sunčaju kornjače sa galapagosa
 
Mislim da se covek bavi iskljucivo ekoloskom proizvodnjom,a posto je njiva zakorovljena sirkom-kako je resiti bez herbicida.
Toliko je gadno uzorao da ni trava nece hteti da raste-postigao je cilj....:haha:.
 
Krlemrle, ali koja je ovde dubina? Nije ovo ljustenje strnjike, a takodje mislim da ovde sem teske tanjirace nema ulaska u njivu, bar dok vreme ne uradi svoje. Ostalo je samo lomljenje mehanizacije, i sigurno je za temu nikad ovako.
 
Nazad
Vrh