Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

http://img8
dscn1249m.jpg
dscn1249y.jpg

Evo i moje prinove , pananci stari 11 dana .Okotila 10 komada a 4 preživela , ostali se smrzli. ovi su dosta bucmasti izgleda da će biti dobri.

Poslednja izmena od urednika:
A pa bas steta...A druze jel ti mozda nestavljas slamu ili neko seno u kotilicu?!To je jako dobar toplotni izolator, i veruj mi kada se zenka lepo ocupa,meni je i po minus 15 lepo odhranjivala mlade,jedino bas neki kada se zakaci za bradavicu dok ih doji,pa da ispadne van gnezda inace njima onda zime nema ako se tako uradi!!!

Kako su ti se smrzli moje su kotile i na -15 (kavezi napolju) i svi citavi budu.Meni se cini da se slabo ocupala.

Evo i mojih novih prinova,Prva se okotila 10.03a druga 18.03to su slikane taj dan,u prvom okotu ima 8 malih a u drugom 7,sada cim malo otopli i budu trckali po kotilici ima da ih onda lepo uslikam da se vide!!!
B.Orijas(prvo kocenje)

Mesanka kalifornijsak(prvo kocenje)

A za sledecu nedelju treba jos 2 zecice da mi se kote u isti dan,kotilice su napunile do vrha i samo cekaju:osmeh:

A pa bas steta...A druze jel ti mozda nestavljas slamu ili neko seno u kotilicu?!To je jako dobar toplotni izolator, i veruj mi kada se zenka lepo ocupa,meni je i po minus 15 lepo odhranjivala mlade,jedino bas neki kada se zakaci za bradavicu dok ih doji,pa da ispadne van gnezda inace njima onda zime nema ako se tako uradi!!!

Ja pretpostevljam da su se smrzli ,jer sam ih naăao u kotilici mrtve .a nisu bili tamni nego belo-crveni pa pretpostavljam da su se živi okotili.Jeste istina je da se slabo očupala.

Hvala drugar:osmeh:!To ti znaci da nisi stavio na pocetku recenice veliko slovo,pa te je ispravio inace to uradi par puta,tj opomene te i posle toga ako opet tako nastavis da pises odma ti brise post koji si napisao,eto ukratko da ti objasnim,pa da znas!!!:ppozdrav:

@peto1

Ja ne znam druze u cemu je tvoj problem i od kakvih kompleksa patis ali ocigledno je da imas neki problem...Odakle ti pravo da brises moj post samo zato sto sam izneo svoj stav koji imam prema tebi...?
Savetujem ti da posetis nekog lektora ili profesora srpskog jezika da te malo podseti pravilnom izrazavanju i kulturi ponasanja jer si ocigledno od starosti zaboravio sve to!
I umesto toga ti se nadjes pametan da po forumu ispravljas i opominjes ukoliko je neko zapoceo post malim slovom....ahahahah komedija,ponovicu :haha:

Posao moderatora je vezan za nesto sasvim drugo i treba da obavlja neki posao slican a ni nalik tom koji ti radis...pre svega treba da daje primer u IZRAZAVANJU ostalim clanovima....misli malo o tome...

Obrisi ovaj post i automatski ga prosledjujem na deo foruma gde nemas ovlascenja za brisanje pa tamo mozemo ''nastaviti'' diskusiju o ovome...... :osmeh:

Svako dobro i ziv ti meni bio jos toliko godina :ppozdrav:

Pero čestitke za prinove, a biće i prinove bele boje.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

29032013083.jpg
29032013085.jpg

- - - - - - - - - -

Hajkomci stari deset dana, i panonci devet dana.:haha:

Meni je potrebna pomoc, naime ovako pario sam zecicu od 18-23 februara, posle toga su bili razdvojeni. Ugojila se, bas fino, ima i bradavice izrazenije, ali se jos ne koti. Ne znam u cemu je problem, do sada je vec trebala da se okoti. Napravio sam joj i kotilicu i slamu ali ova mala povremeno kuglicari unutra, mada ima svoj vc odvojen u koji ide. Posto sam pomislio da je trudnoca lazna tj da nije uspelo parenje, pokusao sam ponovo ali ona nece, frkce na zekana. Frkce i na mene, postala je agresivna, ne znam o cemu se radi i sta da radim sa njom?? Cudna neka zecica, pomoc potrebna!!!

pozdrav

Meni je potrebna pomoc, naime ovako pario sam zecicu od 18-23 februara, posle toga su bili razdvojeni. Ugojila se, bas fino, ima i bradavice izrazenije, ali se jos ne koti. Ne znam u cemu je problem, do sada je vec trebala da se okoti. Napravio sam joj i kotilicu i slamu ali ova mala povremeno kuglicari unutra, mada ima svoj vc odvojen u koji ide. Posto sam pomislio da je trudnoca lazna tj da nije uspelo parenje, pokusao sam ponovo ali ona nece, frkce na zekana. Frkce i na mene, postala je agresivna, ne znam o cemu se radi i sta da radim sa njom?? Cudna neka zecica, pomoc potrebna!!!

Jednostavno nije skotna. Da li si ti video da se zenka parila ili si je samo ostavio sa muzijakom? Kako mislis od 18-23 februara? Da li si radio kontrolno privodjenje muzijaku?

Video sam ih da rade. 18 je on odradio nju par puta, onda sam je 23 pustio na kontrolno parenje i ona mu nije htela dati, ali tada nije bilo frktanja, bezanja i ostalog. Dakle, treba se poroditi oko 21, marta. Posto sam video da nema nista od mladih ja sam je 29 ovog meseca pustio kod muzjaka, ona je tada frktala, bezala i ja sam je izvukao iz kaveza. S bozirom da ona zivi sa nama u kuci ponekad se desi da ona frkce i na mene i bezi (skici)...I stalno voli da odmara posto se pretvorila u truda-debelog.
Da li ti je potrebno jos detalja?

Kod mene u leglu sada tri komada, proslo leglo bilo dva...:haha:
Znaci napredujemo, svako kocenje jedan vise:osmeh:, a sta ako se okoti 20 puta? nabelajio sam nacisto ...

- - - - - - - - - -

Evo ekipe pravi šošoni

Evo i drugog legla ovi ovdje su stari tri dana, nemam pojma koliko ih je...
img0015sef.jpg

Nazad
Vrh