Rasipači mineralnog đubriva

Kris 80 ja imam isti ovaj plavi,sa dva diska jedan ispod drugog... Mozete li mi forumasi dati informacije gde mogu nabaviti onu plastiku za njega gde izbaca djurivo... U mom kraju nema ni ovakvih rasipaca a kamoli delova. Pokusavam da prelistam temu,ali sam preko fona i blokira mi. Neki broj telefona i okvirna cena. Moze i na pp ako ne ovde. Hvala unapred.

Ovaj moj nema ni trunke plastike na sebi.Taj mehanizam otvaranja -zatvaranja smo izbacili davno i prepravili na dva jezicka da otvara i jednu i drugu stranu istovremeno.:osmeh:

moj je TG 400 nemam slika trenutno nije u radnom stanju dok ne nabavim plastike odnekud

- - - - - - - - - -

Zeljko tvoj je lep i ja planiram sredjivanje kad nadjem delove,vec godinu dana ne radim s njim pozajmljujem po selu.

Nije amazone ali ce da radi posao
2z87ngp.jpg

in5obo.jpg

245n6yo.jpg

Neka dobro služi gazdu :ppozdrav:.
Vidim da si i ti uzeo diskove sa lopatcama za 18-24 metara zahvata, ajde kada ga isprobaš napiši koliko kod tebe baca, jer kod mene skoro na leru baca minimalno 30 metara.

@tesla informacije prvom prilikom da se malo prisusi
@KisRobert 900 l,hidraulicno otvaranje i zatvaranje,tezina praznog rasturivaca350kg,diskovi 18-24,uznjega dobijen kardan,garancija 2 godine,cena 2440 eura sa pdv

moj je TG 400 nemam slika trenutno nije u radnom stanju dok ne nabavim plastike odnekud

- - - - - - - - - -

Zeljko tvoj je lep i ja planiram sredjivanje kad nadjem delove,vec godinu dana ne radim s njim pozajmljujem po selu.

Plastike kao na ovom 402 imaš u Šapcu "Nomeks bucalo" i u Adi, mislim da se firma zove "Agroprofil". Oko 5000 din su sve tri. Ja sam kupio crne, deluju baš kvalitetno.
Jel to na ovom 402 skinuta po jedna lopatica sa diskova?

@milanv to je Teco Star samo sa drugim imenom.

Proizvodjac ovih rasturivaca je Dönder koji pripada Tecostar grupaciji. Ranije je pisalo na njima Tecostar a sada Dönder.

Neka dobro služi gazdu :ppozdrav:.
Vidim da si i ti uzeo diskove sa lopatcama za 18-24 metara zahvata, ajde kada ga isprobaš napiši koliko kod tebe baca, jer kod mene skoro na leru baca minimalno 30 metara.

I kod mene baca 30-32 m u zavisnosti od djubriva.

Milane cestitke i da te dobro sluzi

na lopatice sam vario flah,a flah sam busio pa cu srafovima pricvrstiti na ranjir,lakse ce mi biti kasnije ako brzo istrule njih samo zameniti. bice jos koja slika za koji dan.

- - - - - - - - - -

a tanjir da ne poverujete sam iskoristio od zadnjeg dela bubnja od ves masine :osmeh: a posto je emajliran nadam se da ga djubrivo nece brzo naceti

- - - - - - - - - -

ne znam samo dali sam trebao lopatice malo da zasmestim,da ne budu sve istom mestu?

a koliko bi trebalo da ima razlike u uglovima? da pomerim svaku drugu po 1cm levo i desno? ili da sacekam koji dan da vidim kako ce ovako da razbacuje,pa ako ne valja da pomeram,jer sam vec izbusio (ali sve na isti razmak) i ofarbao.

Imas na strani 27 u ovoj temi,Bobo je objasnjavao pa procitaj,ali nemora da znaci da ce takav raspored da odgovora kod tebe jer tvoj rasturivac ima 1 rupu za izlaz djubreta,a objasnjenje je za rasturace sa 2 rupe.
PS Probaj prvo da budu svih 6 pod istim uglom pa ako baca vise u jednu stranu trazi ga na lopaticama dok ne bude kako treba.

Posle male probe,vidim da mi vise baca na jednu stranu,kada stojim iza njega,na levu stranu vise baca! kako treba da pomerim lopatice da bi ranije izbacio djubrivo? u napred ili u nazad? na prethodnoj strani su slike ciklona.

Nazad
Vrh