Terenska vozila za poljoprivrednike(opšta tema).

Prijatelju koliko si se puta tako nasadio? To sto si napisao govori da nemas pojma ni kako izgleda lada niva.
A ja bih rekao da si se ti malo više nasadio sa ladom nivom i previše naložio na nju jer od nje ništa bolje nisi ni vozio tako da nemožeš ni da daješ neki sud jer boljeg terenca nisi ni video ni vozio.
Dosta sam je godina imao a imao sam i dosta bolje terence od nje a i vozio takođe.Nemoj samo da se razočaraš kada budeš nekad vozio mnogo bolje terence..........od lade nive:haha:

U firmi smo imali UAZ,Nivu i Land Rovera.Sa njima su nošeni delovi ,vožene smene,nošeni obroci.......i to sve ponekad u extremno lošim uslovima.Pod tim uslovima podrazumevam recimo da MTZ 552 nije mogao da vuče linijom osmotonku zmaj punu repe nego su to morale vući rakovice 120-135ks.
Naravno vozio sam sva tri vozila ,a najviše UAZ-a i Nivu.Oba vozila su fenomenalno izvršavala svoje potrebe.U mnogome zavisi i od vozača ali od gore tri navedena slobodno prednost mogu dati UAZ-u.Ne gledam cene,komfor,potrošnju nego ono što se na terenu videlo u korist jednog od njih.
Za sve ove ostale koje Vi navodite ne mogu ništa reći jer ih nisam vozio.

Ovo nije tačno,kada nivi nasedne zadnji diferencijal može samo da se slika,to joj i jeste najveća mana-mali klirens zadnjeg diferencijala.Dobra jeste ali ima mnooogo boljih terenaca od nje..........tako da jedina joj je prednost uloženo-dobijeno tj.cena i ništa više
jeste upravu si vitara,samuraj,nisan patrol imaju veci klirens od lade jel si se ti nekad vozio u bilo koji dzip?

Od ovoga nema boljeg, bar za moje potrebe. Jednom sam po blatu od kisnog krila prosao sa njim i vise od 600kg lubenica u prikolici.
1.jpg

Banecurug
I ja trenutno koristim jednog takvog kao prevozno sredstvo po ataru.Mnogi bi se začudili gde može proći.Pa po kojim smetovima sam samo danas išao bez problema je prosto za ne poverovati.

A ja bih rekao da si se ti malo više nasadio sa ladom nivom i previše naložio na nju jer od nje ništa bolje nisi ni vozio tako da nemožeš ni da daješ neki sud jer boljeg terenca nisi ni video ni vozio.
Dosta sam je godina imao a imao sam i dosta bolje terence od nje a i vozio takođe.Nemoj samo da se razočaraš kada budeš nekad vozio mnogo bolje terence..........od lade nive:haha:

Tema je Lada Niva i pise se o njoj. Daj boze da si imao prilike da vozis toliko automobila koliko sam ja vozio i imao automobili su mi posao osnovno zanimanje kojim se bavim od detinjsrva...
Prica se o ladi nivi kao terencu u terenu sa terenskim osobinama a ne o nekim prefinjenim dzipovima, brat ima Hondu CRV 2.0 i nemoze da primirise Ladi u terenu dok lada nemoze ni da se poredi sa hondom kao autom. Imao sam prilike i Hamera da vozim pa se covek zacudio kako lada ide bolje po snego od njega jer se u jednom lovu zaglavio Hamerom pa je lovocuvar dosao da ga pokupi sa ladom nivom...

ova tvoja izjava o ladi kao nasadi se zadnji diferencijal to je ravno kao kao da si napisao:sex je dobra stvar pricao mi je jedan sto je gledao :haha:

Slusaj tema je Lada Niva i pise se o njoj. Daj boze da si imao prilike da vozis toliko automobila koliko sam ja vozio i imao. Prica se o ladi nivi kao terencu u terenu sa terenskim osobinama a ne o nekim prefinjenim dzipovima, brat ima Hondu CRV 2.0 i nemoze da primirise Ladi u terenu dok lada nemoze ni da se poredi sa hondom kao autom...
A ova tvoja izjava o ladi kao nasadi se zadnji diferencijal to je ravno kao da si napisao:sex je dobra stvar pricao mi je jedan sto je gledao :haha:
Slušaj,ja nekažem da je to loš terenac,iskreno i ja je volim i vozio sam je godinama ali nemojte da se zanosite iluzijama da je najbolji terenac jer nije.U pitanju je samo odnos uloženo-dobijeno jer za te pare boli terenac se nemože kupiti.Pozdrav:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

-ima ovde granična policija više terenaca i šta mislite sa kojim najviše prolaze na nepristupačna mesta:gde defender prođe kažu za ladu je misaona imenica,dolaze sa traktorom da je čupaju kada se zaglavi u blatu...........

Obozavam terenska vozila.Mislim da su jedni od najboljih ruski terenci Niva i Uaz.Samo da kazem niste spomenuli Hummera i Mercedesa G koji su takodje vrlo dobri.Nisam se vozio u puno terenaca pa ne mogu da kazem nista vise.Blagu prednost dajem Uazu samo zato sto je vislji.

Kad je vecina kudi ja imam nivu za teren, vecina u sumskim konbinatima voze nive jel koje lud da protera kroz tolke panjeve i samonikle sibljike niklovane i metalik boje ,koji bi bio lud da posle svakog izlaska u sumu na teren davopo stotinak evra za poliranje i jos nesto od plastike sto ce se polomiti usput i ti terenci nisu za panonsko blato pravljeni nego da se keris po grackim ulicama. Niva je zakon za poljoprivredu srbije. :ppozdrav:

Kad je vecina kudi ja imam nivu za teren, vecina u sumskim konbinatima voze nive jel koje lud da protera kroz tolke panjeve i samonikle sibljike niklovane i metalik boje ,koji bi bio lud da posle svakog izlaska u sumu na teren davopo stotinak evra za poliranje i jos nesto od plastike sto ce se polomiti usput i ti terenci nisu za panonsko blato pravljeni nego da se keris po grackim ulicama. Niva je zakon za poljoprivredu srbije. :ppozdrav:
A još može da ide i na votku ,a čik probaj da u nekog od ovih nabudženih sipaš:haha:

Nazad
Vrh