Razrivač (Gruber)

Da li bi traktor od 60ks mogao da vuce neki gruber? Ako neko ima takav gruber da li bi mogao da postavi neku sliku.

Na 32 strani ove teme imas postavlje moj video sa gruberom vuce ga traktor 52ks.

Jes' da nemam iskustva u radu sa gruberom,ali ne vidim zašto traktor od 60ks nebi mogao vući gruber. Po meni to je kao da pitaš dal traktor od 60ks može vući plug. Siguran sam da postoji adekvatan gruber ili se makar može napraviti,za tu kategoriju traktora. Inače da se pohvalim kupili smo gruber (kao sa slike od pre par strana samo malo lepši :)) za 3600e + dodatni par organa al ne znam tačno kakvih dok ne stignu. Na aldumaš su svi pozvani! :cool:

@Spajki

Slika koju trenutno imam u arhivi. Devet radnih tijela u tri reda. Iza njih za sada ništa. Diskovi ne, možda valjak od cijevi ili ježevi ili one grablje (prsti) od vadilice.

Danas isprobano, sutra cemo raditi neke izmene. Planiramo da opruge stavimo u tri reda, i drugacije da uradimo nosac za valjak (na ovoj slici se ne vidi kako sad stoji). Kako bi bilo najbolje raspodeliti opruge u tri reda? Jel ima negde da se kupi oni diskovi za zatvaranje brazde i koja im je cena?

Po nekom mom iskustvu ja bih stavio u prva dva reda možda 4-4 a nazad 3 jer nazad trebaju doći i diskovi a mislim da bi osam diskova bilo pregusto za tu širinu a možda nebi i stali dobro razmotri ali da ti diskovi rade posao i sam sam se uverio pa sam ih pravio ali je to mukotrpan posao jer sam radio po horšovoj "licenci" a i ja ću za iduću sezonu prepraviti na ovaj nov sistem a i gruber moram malo modifikovati suviše je komplikovano štelovanje kako sada stoji a neradim uvek ja pa se desi da neizgleda lepo. Branko neide tu daska to se nemože odradi sa njom, ja sam u orginalu imao "tanjiraču" jednu osovinu i nije bilo efekta kao sada.

ovakav je raspored na mom Horschu ( guta kukuruzovinu samo tako )....sigurno neces pogresiti ako tako uradis

4sbixi.jpg

Deset radnih organa u ovakvom rasporedu je 3 metara.

Video sam slike. Kod Cicimorica dodje 10 radnih oragana na 3m, kod tebe 11 na 2,5m. Sta je bolje?:sta:

Verovatni cicijev,radili inzinjeri,drugaciji sistam,ovo je pravljeno,mada radi odlicno.
Moj ti je savet u cetiri reda,bolje mesa zemljiste,lakse propusta biljne ostatke,kombinujes motike,pola "koplje" pola "pacije noge".

Jel neko zna gde ima da se kupi ona duplo savijena opruga 30x30? Zvao sam Agrol, Mikron, Bel impex. Niko nema

Nazad
Vrh