Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li je neko dosao u situaciju da ga zaustavi opstinska inspekcija zajedno sa saobracajnom policijom zbog vangabaritnog prevoza?Ovo se odnosi na zitne kombajne sa i bez hedera,berace za kukuruz,tanjirace,setvospremace,sejalice...Danas sam dobio obavestenje da treba da izvadim tu dozvolu a evo i cenovnika i "primera kako da popunim zahtev".Necu još nikako da prokomentarišem svoj stav o ovom nametu ali ću uskoro postati veoma rečit....
[/URL][/IMG][/URL][/IMG]
Jel tu spada i rasturivač stajnjaka?evo da i ja prozborim koju u ovoj temi .pošto radim na tehničkom pregledu a 4.5.2012 je stupio na snagu pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobračaju na putevima i u članu 14.gde su vozila vrste-S a to su izmenjive vučene mašine stoi sledeće Za vrste vozila iz ovog člana ne primenjuju se odredbe ovog pravilnika koi se odnose na tehničke uslove uređaja,sklopova i opreme i tehničke normative tako da se vučene prskalice,traktorske korpe,i druge poljoprivredne izmenljive mašine ne registruju i prema tome nemojte se uzbuđivati ako vas policija zaustavi i traži od vas nebuloze jer su to fore za otimanje para ili NEZNANJE policije
a ceo pravilnik možete skinuti ovde
http://www.amss.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=387%3Astupio-na-snagu-novi-pravilnik-o-podeli-i-tehnikim-uslovima-za-vozila&catid=67%3Avesti&Itemid=90
Po ovom traktor ne mora da ima pp aparat, kao ni putnički automobil. A moj drugar platio kaznu jer mu je istekao kartončić od pp aparata (doduše, to je bilo proletos)...
kao što sam i obečao evo spiska opreme za traktore ali da napomenem da je traktor MOTORNO VOZILO jer kod mnogih postoi zabuna da je traktor vučno vozilo.
p.p.aparat,prva pomoć,trougao,klinasti podmetači 2 kom.( za traktore preko 5t najveće dozvoljene mase ),prsluk,opreme za čišćenje točkova( lopata,motika ,trnokop)i zaprečne table ako se nosi oruđe šire od 2,5 m