Herbicidi u kukuruzu

Ne znam koliko prihrane da si sipao u vidu wuxala ne verujem da može da ošteti jer je lisna tj. upijajuća masa vrlo mala.Ukoliko je kan upao u sam levak kukuruza hoće da ga izgori tj. uvrne listove ali tera nov iz sredine.Taj nov je zarobljen sa onim uvrnutim listovima pa se malo pati ali se i oporavi.
 
Kiraj neznam kako ti vidis delovanje tog nikosava na sirak ali meni to ne mirise na dobro iako si isao sa lepom dozom. Prosle godine sam se zeznuo i sve kukuruze prskao sa jeftinim kopijama Motivela i rekao sam nikad vise. Malopre sam doneo Equip + Callisto + lepak i sa tom kombinacijom su sanse da ne uspe prilicno male.
Posle 13-14 dana sada se vidi dejstvo nikosava.Svi sirkovi koji su u momentu tretiranja izašli su u fazi odumiranja


 
danas uzeo 2 litra ekvpa , razmuticu u vodu za jedan hektar pa cu ukljucivati i iskljucivati prskalicu po potrebi gde ima sirka...
 
Kolege prskao sam za vikend sve NIKOSAVOM+DIKAMBA,da li ce ova kisa umanjiti dejstvo herbicida lije ko iz kabla i ne namerava da stane uskoro?
 
Evo i malo mog obavestenja u vezi Callista,kolege mogu reci da je ovaj herbicid vrh vrhova za nepunih 14 dana obrijao je sve korove od sirokolisnih i nekih uskolisnih (muharika,divlji sir.iz semena)korova u kukuruzu,posto nemam rizomskog sirka netreba vise nista raditi sa tom parcelom.Jeste da je skup al ne propusta ni jedan korov
 
Propusti on svašta ali toga očigledno nema na tvojoj parceli.

p.s. Po nekim istraživanjima sa Ohio univerziteta u americi bolji je od Laudisa, mada nisam siguran da li su nezavisni rezultati....
 
Dali ce smetati kukuruzu ako ga prskam sa Talismanom a kukuruz bude imao 6-7 lista,kisa svaki dan zezne stvar a prognoziraju tek posle nedelje lepse vreme.
 
Odgovorno tvrdim da ima štete (možda se ono ne vidi okom ali je ima) ako se prska preko 7 lista sa nikosulforonom, praktično sva prskanja za uskolisne bi se trebala završiti do 6 lista ako preparat nema protektante koji brže razlažu aktivnu materiju herbicida (Equip). U 7 listu kukuruz počinje da formira generativne organe ,dakle klip,broj redi zrna na klipu i broj zrna.
 
Evo sada mogu da potvrdim da je Monsoon Active odlican herbicid. Prskano 09.05. (pre 15 dana) i odradio je posao za desetku.
U njivi koja je bila kao livada bukvalno nista nije ostalo sem kukuruza i zubace. Sirak je pocrveneo, a sirokolisnato sto je bilo krupnije zuti i susi se.
Sada cekam par dana da se prolepsa vreme pa idem spartanje sa prihranom (ruski AN) oma za spartacem prskalica sa slavolom i do septembra ne idem na njivu :)
 
Nazad
Vrh