Soja 2012.g.

Koliki rod soje očekujete na vašem imanju po Ha ?

• Manje

Glasovi: 6 6,5%
  • 0.5 t

Glasovi: 5 5,4%
  • 1 t

Glasovi: 26 28,0%
  • 2 t

Glasovi: 37 39,8%
  • 3 t

Glasovi: 12 12,9%
  • Više

Glasovi: 7 7,5%

• Ukupno glasača
    93
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gospodo kako je krenula godina bice kise periodicno sto je svakako odlicna stvar za useve ali jos znacajnija za korove vidim da je dosta mala soja na ovim slikama po meni mozda malo ranije prskanje(po meni)naravno prva generacija korova unistena ali svakako ce biti tu jos generacija,daj boze da ih ne bude ali moja iskistva u relativno kisnim godinama su takva da korovi krecu naknadno zato koristim split aplikaciju i nikad nisam imao greske.Po potrebi pravim i vece razmake izmedju prskanja da korovi zažive.

Mi smo juče krenuli prskati uskolisne korove u soji,1l/ha KLETOX,utrošak vode 130l/ha,dizne ID 11003, 2.5bara na 10 km/h

Picture039.jpg
[/IMG]

Jedna ona cisterna i jedna prskalica (5x750l) pa idemo kući na kafu,dok popijemo kafu naspe se voda,dve takve ture i to nam je norma za jedan dan (58ha)
Sutra prepodne završavamo,ostala jedna tura nepuna (36kj u 10 parcela,ali se grane nezatvaraju,sve je "usput")

Picture035.jpg
[/IMG]

Picture036.jpg
[/IMG]

Picture032.jpg
[/IMG]

a ima i ovakvih njiva-nova arenda-no till soja
Picture034.jpg
[/IMG]

Kolega grunt,ja nekoristim split aplikaciju,ali zato koristim kembridž valjak,zbog ujednačenog nicanja korova

Poslednja izmena:
Dukej ti si sa tom kasnom pripremom uništio veći deo trave pošto je bilo dosta toplo tog perioda pa je trava mahom klijala i bila u fazi nicanja tako da tu više nebi trebalo da bude nicanja nove trave sem sirka rizomskog sa veće dubine ako ga ima mada je i on dobrim delom izašao zbog toplog vremena.Što se tiče kombinacije otrova ona je dobra i mislim da neće biti posledica zbog vremenskih uslova pošto najavljuju prosečnu temperaturu (oko 20-22 stepeni dnevna ) mada ti sačekaj da prođe utorak pošto i sam kažeš da nije trava velika.Da si prskao pred ono zahlađenje sa tom kombinacijom bogami bi imao problem sa delovanjem otrova ponaročito sa savazonom.A ako prskaš u ponedeljak po meni je bolje da to odradiš pre podne da bi korovi što više usvojili otrov ako u utorak bude nešto od te kiše i zahlađenja mada ja čisto sumnjam.

Ipak sam se rešio i večeras oprskao soju. Ostalo mi je još oko 2.5kj, i to ću oprskati sutra ujutro. Uplašila me je bila prognoza i najavljena količina kiše za narednu sedmicu. I vetar takođe.Sad gledam i vidim da su modeli značajno smanjili padavine...

Sirak ću prskati posle ovih kiša, kad dođe malo u kondiciju.

21052012906.jpg

21052012905.jpg

21052012907.jpg

Evo moje sojke.Na drugoj slici se jasno vidi kako su Dynox i Symphony korove opalili po ušima.Sklop je po meni o.k samo zekani prave šou,pasu je da to nije normalno.

Danas ospartana jedna njiva soje sorta Valjevka.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
Ovo su slike pre spartanja a posle su kod brata u telefonu...

mindjusar sta ti je na ovoj slici na kraju?

Nema potrebe da citirate ceo post.

Poslednja izmena od urednika:
U Subotu 19. Maja napokon posejana i ova parcela od 2 kj sa sojom. Pospremio sam je za setvu krajem Marta i cekao sam da izrastu svi korovi. Naime radi se o parceli u arendi gde vec 2 god ne mogu da se otarasim ambrozije. Nadam se da cu je ocistiti jer sam je prskao nakon setve sa 5 l Glifosava po kj. Razmislio sam i o tome dali da postavim slike i u teme Nikad ovako!:osmeh:

Ne vide se slike, ali iz opisa mogu da zaključim kako je. Viđao sam nekoliko takvih parcela kod mene u ataru. Inače, ne nadaj se da ćeš se u dogledno vreme otarasiti ambrozije. Neke parcele koje sam viđao su izgubile bitku od ambrozije za narednih 50-tak godina.

Šta mislim o ambroziji, vidi se u mom potpisu...

Potrudicu se opet da postavim slike

---------- Poruka napisana u 16:35 ---------- Prethodna poruka je at 16:22 ----------

@Dukej na cijoj si ti strani covece? :osmeh: Uostalom praticemo ovu parcelu do skidanja soje.
20120519pustaionascuset.th.jpg
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]

Valjda sam sad uspeo!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.