Setvospremači

@Ratko

I meni je to palo na pamet ali se na flahovima koji nose prvi red vide originalna mjesta za montiranje opruga. Mislim da je on fabrički namjerno napravljen ovako baš da bi se izbjeglo gušenje.

@Miroslav

Vidjecemo kako ce da radi u proljeće, nek ovu sezonu odradi ovako kakav je pa ako bude valjalo dobro je a ako bude trebalo nešto podešavati i prepravljati onda ću to da odradim do sledeće sezone. Kakve bi valjke mogao staviti naprijed, ta ideja mi se jako svidja jer bi spremač ostao istih dimenzija (i ovako mi je poveliki, dugačak je mada traktoru uopšte nije težak)?
 
Zombi moraces da preradis ove rotore zbog odrzavanja dubine . Vidim da imaju mesta za granicnike dizanja rotora prema gore ( ima jedan a tri fale ) pa je neko stavio lance da ne padaju dole prilikom transporta . Na spremacu koji nema tockove sa strane bar jedan par rotora treba da je fiksan sa ramom jer on odrzava dubinu pomocu njih i toplinga koji se opire o traktor . Ovako ce se frezeri dizati gore a zubi ce ici u zemlju . Mozes ga drzati na hidrauliku prilikom rada ali cim traktor malo poskoci skakace i spremac .

2u88iue.jpg
 
@Telnet

Hvala na vrlo korisnom savjetu ali već sam to sredio, slika je napravljena kada je tek donesen. Sredio sam graničnike, sada su sva 4 kompletna, sve je utegnuto, ležajevi pregledani i podmazani. Nisam nažalost napravio nijednu sliku, istog dana kada sam završio i htio da sklopim spremač (valjak može da se skine sa spremača i kači na traktor kao zaseban priključa - ne znam samo koja bi mu namjena bila tako?) vrijeme se pokvaril i počeo je da pada ovaj veliki snijeg što nas je mučio gotovo mjesec dana. Kada se vrijeme poboljša biće slika. Hvala još jednom na savjetima :)
 
Nema na cem . Evo slike mojih rotora koje koristim i za spremac i za gruber a po potrebi za razbijanje pokorice kao zasebna masina . Mozda ti bude korisno kako je reseno na slici posto ces sigurno dodavati jos koji red frezera .

2ccwg7l.jpg
 
Konačno mogućnost za prvi "pravi" post. :osmeh:

Pošto volim u slobodno vreme da održavam, popravljam, farbam svoje priključne mašine. Red je došao i na setvospremač. Obišao sam par radnji sa poljo opremom i našao motičice, ali niko ne garantuje kvalitet. Interesuje me gde se mogu nabaviti kvalitetne kopljaste motičice za S opruge? Pored toga ima li neko u blizini Zrenjanina da izrađuje pune gume? Reč je o IMT 2,9m.

@miroslav k

Upravo imam takve dvodelne felne. Znam za vašare, ali mi se ne ide do Rume. Možda do Debeljače. :osmeh:
 
Poslednja izmena:
Jos jedna prinova kod mene u dvoristu. radni zahvat 4,6 metara. ima klinove kao na drljaci, nadam se da ce lepo raditi.







 
tako nekako baća. kad jedno drugo veze.


@ nikola ilic ja razmisljam mozda da nestavljam dasku, al prvo cu videti kako radi. Gde da nadjem takve klinove imam par dosta potrosenih.
 
Sutra u Rumi ćete naći 101%.Imao sam isti takav krimler ali sa pačijim nogicama napred.Radio je vrhunski svoj posao,nije čupao vlagu,lako se vukao.Jedino je bio malo teži za nositi a kroz vreme postao je premali i krenuo u ozbiljno kurvanje po selu pa sam ga zalivadio.
 
zasto si uzeo sa onim pacijim nogama? oce li to moci rus normano da vuce,ipak ide teze takav nego onaj sa ravnim ili obicnim kopljama
 
Nazad
Vrh