Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

To kod robnih rezervi je samo i isključivo Pančevački KAN.Doneće oni uredbu i za NPK i mislim da će biti striktno Subotičko.
 
Када се минерално ђубриво преузима са складишта Дирекције у „ХИП Азотара” у реструктурирању, Панчево, врши се у следећим паритетима: 1 кг минералног ђубрива за 1,30 кг меркантилне пшенице рода 2011. године, 1 кг минералног ђубрива за 1,50 кг меркантилног кукуруза рода 2011. године и 1 кг минералног ђубрива за 1,35 кг меркантилне пшенице рода 2012. године, док су паритети преузимања преко овлашћених складиштара са складишта Дирекције следећи: 1 килограм минералног ђубрива за 1,40 кг меркантилне пшенице рода 2011. године, 1 кг минералног ђубрива за 1,60 кг меркантилног кукуруза рода 2011. године и 1 кг минералног ђубрива за 1,50 кг меркантилне пшенице рода 2012. године.
Физичко лице може да размењује наведене робе за највише 200 килограма минералног ђубрива по хектару површине засејане пшеницом у јесењој сетви 2011. године и то за највише 30 хектара. Новчаном казном од 10.000 до 150.000 динара казниће се за прекршај физичко лице ако количину минералног ђубрива добијену путем размене у складу са овом Уредбом не употреби за пролећну прихрану у 2012. години на пријављеним површинама или ако је у Захтеву за размену дао нетачне податке о површинама засејаним пшеницом у јесењој сетви 2011. године.
Расподела минералног ђубрива врши се према површинама које су пољопривредна газдинства засејала пшеницом у јесењој сетви а размена минералног ђубрива врши се на основу Захтева за размену који треба поднети Управи за трезор или у месној канцеларији општинске управе преко асистента саветодавца. Захтеви се могу поднети до 6. фебруара 2012. године.

Za popunjavanje robnih rezervi pšenicom i kukuruzom.
Podnosi se zahtev kod savetodavca do 6 .02. samo za Pančevački kan i to do 200 kg/ h zasejane pšenici,
i to u razmeni u azotari 1 kg kan = pšenica2011 1.3kg, pšenica 2012 1.35 kg, kukuruz 1.5 kg
kod skladištara -// - -//- 1.4kg -//- 1.5kg -//- 1.6kg
 
Poslednja izmena:
padinac odakle ti kolega ovi podaci i jel imas neke jasnije podatke za ovu godinu tj koje djubrivo za koju kulturu odnos ovo sto si stavio je toliko nejasno nepise dal je san ,kan urea sta kolko i koliko u odnosu na rod psenice,kukuruza suncokreta soje .....
nema ljutis ako imas sta jasnije postavi :ppozdrav:
 
nasao sam vest, ali ni kod njih nije precizirano ,jel budimo realni svugde su razliciti pariteti u odnosu na formulaciju djubriva (tj urea, san ,kan, imaju razlicitu proizvodjacmu cenu) zbog toga sam pitao ,pozdrav svim kolegama :ppozdrav:
 
Влада Републике Србије је на предлог Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, дана 26. јануара 2012. године, усвојила Уредбу о размени минералног ђубрива за меркантилну пшеницу и кукуруз рода 2011. и меркантилну пшеницу рода 2012. године којом се уређују услови и начин размене минералног ђубрива KAN%27N за наведене културе у циљу попуне нивоа робних резерви у меркантилној пшеници и кукурузу и стимулације индивидуалне пољопривредне производње ратарских култура.

Право на размену има физичко лице, носилац регистрованог пољопривредног газдинства. Количина минералног ђубрива чија се размена врши износи 11.190.900 килограма.

Sve je precizirano samo vaz mrzi da potražite na datom linku.
 
Nazad
Vrh