KishRobert
Prijatelj Foruma
Ako ces da tanjiras za jecam kukuruziste,moze ako je tvoja tanjiraca sposobna da pomesa zemlju sa ostacima kukuruza!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ti ces prekopati celu njivu sa tim budakom neces morati oratiDanas gledao 2 oranja, odnosno pokušaja istog. Na jednoj parceli, u ravni, Zetor 7745 vuče neki moderan trobrazd plug i ide kao puž, dok se plug trese kao da ga vuče kroz kamenje. Na drugoj parceli, Ursus C-360 (onaj sa snimka branja kukuruza) vuče 2x12", traktor vuče sasvim solidno ali plug ne ide ispod 15cm i izvaljuje gromade dugačke i po 30cm. Jednu sam pokušao da polomim nogom, udarao sam je čizmom, skakao po njoj al ništa, kao kamen. Uzorao je tako parcelu od 1.5ha, hoće da sije pšenicu, al pojma nemam kako će onaj užas dovesti u red. Tanjirača tu ne može ništa, drljača svakako, a on nema ni frezu, ni RD ni tiller, mada čisto sumnjam da bi i te mašine mogle nešto uraditi, bar u granicama rentabilnosti. Žao mi je samo što nisam mogao da slikam, baterija mi se ispraznila od snimanja ranije.