ZMAJ kombajni

evo malo u radu roto secke,ali los je snimak sutra slike ubacujem
 
Poslednja izmena:
Juče smo radili nadogradnju za bunker ,jutros je ofarbana sa osnovnom bojom pa je nismo montirali.Danas nam ne bi bila od koristi pošto ni sa njom ne bi obišli krug na 400 metara.
 
Cek malo,ne kontam. 400metara sve ukupne putanje ili 400 tamo i 400 nazad? Koliki su onda vasi prinosi? I da,sad budi spreman na pucanje felni i to iznutra.
 
Cek malo,ne kontam. 400metara sve ukupne putanje ili 400 tamo i 400 nazad? Koliki su onda vasi prinosi? I da,sad budi spreman na pucanje felni i to iznutra.
400 m tamo i 400 metara nazad.To su normalne duži a ima i od 450 m.U pšenici je problem (ne svake godine) u prokašanju .Prvi prohod mora da se hvata puna kosa pa ne može da okrene krug.Suncokret skoro uvek ima problem li on je lagan.
U suštini ne verujem da ćemo ga prepunjavati ali u nekim momentima će biti od pomoći.
 
Ja sam postavljao slike kako treba preventivno ojačati felne na Zmaju, da izdrže, i to tako šljaka godinama, sa povišenim bunkerom!
 
Današnji teren negde u zapadnom Sremu.
merenje broja obrtaja odbojnog bitera i provera tačnosti instrumenta za merenje broja obrtaja bubnja,
Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us


Nakon merenja utvrdjeno je da je broj obrtaja odbojnog bitera povećen i na licu mesta je podešen na odgovarajući broj obrtaja.

Uploaded with ImageShack.us
 
Gertruda u kukuruzu.Rađeno na +30 pa se dešavalo da se kukuruz krši pa mora da se zastaje da adapter proguta kukuruzovinu.
 
Ljudi ove godine imam ogroman lom, ali sto je zanimljivo uglavnom samo Dekalb cak i 8-9%
Ostale sorte ne vise od 3-4%
Kakva je situacija kod vas!?
poz
 
Pozdrav svima

zanima me kde, odnosno dali ima kde ovakva pumpa za vodo, za ZMAJ 780, MOTOR 6 CILINDRA.(Perkins,Imr ?)

Ima tri ulaze: gore od hladnjak ,u termostat, levo od hladnjak, desno za motor i sa zadnje strane na glavi motora-četvrti ulaz.


Lep pozdrav.
 
Moju sam ove godine reparirao no mogu reci da je bio problem nabaviti sta mi treba . Uglavnom 2x 6205 mislim , pa iglicasti lezaj ( nikako strugati pisknu ) i na kraju semering za vodu koji pasuje od nekog mercedesa mislim kombija .
 
Nazad
Vrh