Podrivanje zemljišta

Od jucerasnje kisice danas nije mogla da se vrsi soja pa sam podrivao sojiste......

Prezadovoljan sam kako radi Dondi i kako ga vuce traktor. Za 1 KJ je potrebno 35 minuta i potrosi 15.7 litara goriva. Brzina je od 5.7 - 7.5 km/h na 1800 obrtaja.

 
Jade ko je sa imt577 radio podrivanje neka kaze sa kojim podrivacom moze da radi.Da li da se kupi sa jednim telom ili sa 2 pa da se ide u dva prohoda?
 
Najvažnije je da može da se po potrebi skine i pomjeri neko radno tijelo.Možda čak i da nadješ 3 ako ide ,ako ne ide skidaš 1 ili 2.
 
Cicimoric...sta posle sleduje oranje ili neka laksa finalna oeracija? Jesi mozda bacio vestak pre podrivanja?
 
neznam gde da postavim ovo pitanje,pa cu ovde,letos sam ugario strnjike (orao sam na 25cm) bio sam da obidjem i uopste nema trave,e sada ja ne ne bih da ostavim tako nego bih da prodjem razrivacem na 35-40 cm,da li ce to biti ok?da li mogu tako da ostavim do proleca?da ne bude previse rastresito?
 
Ako postoji neko da mu zemljište nije zbijeno , taj nema potrebe da radi podrivanje (jedino novo neobradjivano zemljište ili lucerka,ledina,...).
Za sve nas ostale samo ako imamo mogućnost prava stvar.
 
Ne znam da li ovo spada u ovu temu, ali bih voleo da znam koja je uloga mašine i šta se njome postiže ? Da li kroz crevo ubacuju hranjive materije u dublje slojeve zemljišta ili se čak crevo postavlja u dublje slojeve zemljišta ? :sta:
 
Poslednja izmena:
Нисам успео вечерас да пронађем видео снимак, а синоћ је било неких проблема па нисам успео да га поставим.
Хвала вам колега Никола, претпоставио сам и ја да је то улога. Ако пронађем снимак поставићу га. :ppozdrav:
 
Nazad
Vrh