Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Pametno pisete svidja mi se,nego stvarno idu dobro...nije loso
 
Ipak je dobro nikao.5726
P4240070.JPG
P4240074.JPG
P4240068.JPG
 
Kad pogledam tu zadnju sliku sto si postavio!
Koliko se pravilno racuna da taj kukuruz ima listova?
Jel to 3?
 
Ako nastavim ovako da povećavam humus kod mene , (sijanjem samo kukuruza , prosipanjem malo uree po ostacima, planiram da uvedem plitko oranje + podrivanje , a možda i redukovanu obradu), možda ću imati taku zemlju za jedno 100-200 godina.
 
I ja sam danas špartao Dekalb ,isto primjenjujem špartanje poslije kiše dok je mali(mora sporo da se ide).Veći je nego ovaj ali je ovaj kod Kiraja bolji ,ujednačen.Mislim da je ovaka zemlja vrh.
Uglavnom čućemo se na jesen ,ali kako stvari sada stoje sledeće godine će se kod mene u sijačicu najviše sipati iz plavih vreća.
 
Moram da vas pitam za razloge ovako brzog spartanja. Ako mozete ukratko odgovorite. Planirao sam spartanje za kasnije.
 
Moj je razlog što imam relativno (bar za mene ) dosta posijano ,u dosta raštrkanih parcela a malo vremena na raspolaganju i sve radim sam , pa počnem po malo da sve stignem,a zemlja mi uglavnom dosta zakori poslije kiše.Čini mi se da bolje čuva vlagu kad se išparta poslije kiše.Ja odmah puštam i Azot (KAN) , zemlja mi je većinom kisela a i ne rasipam djubrivo,samo startno.
 
Ma da , a išo sam prije nicanja Merlin+acetohlor.Znam šta oćeš da kažeš da ću poremetiti dejstvo herbicida.Čini mi se da i ne bude nešto strašno a i onako uglavnom bude uvjek nekog s..nja za korekciju kasnije.Evo kako je prošle godine ostalo bez korova na onakve kiše.(to nije Dekalb)


Uploaded with ImageShack.us
 
Nisam sumnjao da znas sta radis, cisto sam pitao da nema mozda neka specificnost kod nekog sredstva, i uopste kod kompleta mera.
 
Nazad
Vrh