Traktorske kose

Vidi se da ne pratiš temu redovno.Da ne bih ponavljao razloge po deseti jubilarni put evo priznajem da nema bolje kosačice od polovne.Ipak je razrađena kod prethodnog vlasnika ako ništa drugo.
 
Nisam ja tvrdio da nema bolje od polovne.Samo sam pisao da ne mora da znači da ako je nešto novo da si miran i ne moraš da misliš o kvarovima.Komšija je kupio novu rakovicu a serviseri nisu pola godine izlazili iz dvorišta.O tom ja pričam.
 
Ne znam.Ovde ih ima baš dosta i to modeli Z-178 i Z-042.Sem plave boje umesto crvene na štitniku za remenje nisam video drugu razliku a delovi odgovaraju sa jedne na drugu jer sam radio remont jedne Z-178 a delove kupovali od Z-042 tj.otišli u prodavnicu,rekli treba nam to i to a nisu nas pitali koji je model u pitanju.
 
Ovih dana sam zakosio nikad ozbiljnije poljakinjom i mogu da kazem samo reci hvale za njeno savladavanje pologa, vlazne starezi, krticnjaka, mravinjaka. Prosto ne zna da kaze ne.
2h2e0i9.jpg

1ikgih.jpg

v32i5f.jpg

2cilw0.jpg

2zolpnp.jpg

2yvo3yh.jpg

21kxbhl.jpg

313llkk.jpg

Ferga se odlicno drzi, ceo dan na 32 stepena prvom na 1700 obrtaja bez problema ide i u brdu.
 
Ako ima lepih dana, prevrnes sa suncem posle dva dana, i treci uvece baliras.... ja sam isprobao 533 sa motorom od 560, i rotacionom dva diska, 1.65m, drugom ide uz dooobro brdo opusteno ::traktor::, temperatura motora do 65c, znaci bukvalno se igra sa njom, u toj istoj njivi sa istom kosom, 558 mora prvom....
 
Sve skupa verovatno trosi nesto vise, rekao bih do 20v%, ali sve zavisi od posla, sa roto kosom sigurno trosi manje, jer bukvalno svuda ide durgom ::super::, freziranje takodje ne oseca i trosi manje... vredi ako ti ta kombinacija sto se kaze zavrsava posao za tvoje potrebe...
 
Nazad
Vrh