Alati i radionice

Ovog malog sam uzeo samo zbog toga što mi se sviđo,inače ga je pregazilo vreme.Motor po gabaritima izgleda velik ali ima samo 0,55kw i 1400obrtaja uz redukciju na remenicama veoma sporo puni.A težinu ima ko da je veliki ima oko 60-70kg.Jednu glavu sam več sredio nakupila se smola i piljevina na pločicama ventila propuštali svuda.
 
Jel ima neka elektroda koja bi služila ka medjusloj izmedju gusa i obične elektrode za niskolegirane čelike? Ovo mi je potrebno radi navarivanja ulagača na sejalici jer mi je skupo da navarujem elektrodom za gus. Mislio sam da nanesem sloj koji se izlizao, a onda oštricu izvučem elektrodom za tvrdo navarivanje.
Mozda da pokusas da navaris obicnim CO2,var je extra tvrd kad ide na gus nema sanse da se obradi nikako sem brusenjem.U principu to se ne koristi ako treba da se spoje dva dela od gusa ili gus i celik,mada u nekim slucajevima ''drzi''i tu.Ali za cisto navarivanje mislim da pije vode ako ne treba puno da se navaruje.Malo je ruzno za usi prsti mnogo,peni ali je var dosta trdji,zakaljen u odnosu na obicnu gusanu elektrodu.
 
Danas malo zavarivao kasiku...ima ploca stavljena unutra pa prednji deo se podigao malo od materijala,bas jedan var bio dobar...podigao se var sam-mada rutilen 2000s su lake za varenje:) kao fazon vise ti vremena treba da nadjes poziciju u kojoj mozes udobno da varis nego samo zavarivanje.
 
Malo sam se ponovio:

xmr6u9.jpg


jb62dk.jpg
 
Nazad
Vrh