Bitcoin [sta je to i kako radi]

Koliko sam razumeo do sad od vas jos niko nije digao novac i neznate kako se dize,necu da ispadnem hejter ali ovo sam do sad zakljucio iz vaseg pisanja

Ja sam dizao keš. Doduse, zadnji put u oktobru negde... I menjao sam i Ethereum za Ripple tada. I uradio po meni odlican posao jer sam ih kupio po nekoj ultra smesnoj ceni a od tada im je skocila cena negde oko 750%

Kimi sta ti mislis o tom Zcash?!

A sto se kladze tice... U neka sretnija vremena dok sam igrao cesto pre par sezona bas bas par puta nedeljno (nekada i dnevno), na kraju sezone sam bio u plusu preko 200 hiljada dinara :) Nije neka cifra, znam, ali uzevsi u obzir da su moji tiketi bili od 100-200 dinara, 200000 cistih para na kraju godine je po meni uspeh :) Iako su mi X puta govorili da stavim vece cifre na tiket, nekako sam bio u fazonu da cu izmalerisati i necu dobiti nista ;)

Pa evo Gorane, ja sam izneo svoj ulog... prvo 3200e, a zatim sam uzeo drugi "kopač" za 3800e.

Proximus, prvo sam radio sa Zcash, pošto se on činio nekako najisplativijim, u odnosu na to za koliko ga je potrebno iskopati.

Međutim, za drugi sam izabrao Ethereum, jer on deluje još isplativije u zadnje vreme, a vreme za "kopanje" je tek neznatno veće.

Uglavnom, ovako kako je sada je premija.:osmeh:

Umro sam od smeha kada sam ovo dobio:
0e8e126f52dde4a94e94bbd2ba5bf442.jpg

@Floyd Na drugom rigu Sapphire rx 570-580,mozda neke od 4xx serija takodje,ili bar lice :D.Mene zanima koliko te graficke mogu gurati dok ne oslabe,ili pokvare se ?.

Ovo mi lici na klasicnu prevaru, prvo namame ljude da uloze u te kartice cija cena je skuplja sada skoro 60%-70% u odnosu na pre par meseci,a kad sve pukne za koji mesec nece se moci dobiti ni 30% od placene cene jer ih ima na tone. Kako bi to bilo lepo da narednih 5 godina niko nista ne radi, vec samo da kopaju sa tim karticima i da je zarada nenormalna.

Predvidjam uskoro crni scenario kao i za sve oblasti, cim se omasovi nesto i pocne svako da radi, tu negine potop.

Dobra varijanta su rx 470 kartice, ali mining edition. Rig sa 5 takvih kartica izadje oko 2200-2400 evra. Daju oko 29 MHs po kartici.Jedino je problem sto je garancija 6 meseci

@petarp ne verujem da će to pući za par meseci. Čim se za registraciju čeka mesec dana, stvar funkcioniše. Jedino da su svi kopači, a kupaca da više nema. Ne verujem ni da bi proizvođači kartica dozvolili da kripto valute puknu. Uvek mogu ubaciti u igru deo profita da je održe u životu. Sunovrat cene ne bi mogli da zaustave, ali propadanje verovatno da.

Pa kupaca trenutno i ima jer svi misle da ce za mesec, dva zaraditi 50%-100% od uloga. Cim dodje do sunovrata cene niko vise nece ni kupovati... Treba samo videti da su veliki igraci poceli da rasprodaju svoje farme sa stotinama i hiljadama karata, pa tako na kupujem prodajem se cesto mogu videti oglasi sa sumama od preko 100-200 hiljada evra, oni su verovatno upuceniji u sve mnogo bolje od nas i znaju zasto to rade.

Ja se nebi zaletao i placao karte 450 eura cija je cena bila pre par meseci bila 270. Cim dodje do pucanja cene bitcoina, na oglasima ih necete moci prodati ni za 100 evra jer ce ih biti desetine hiljada komada.

Mislim da pucanje mozemo ocekivati za najdalje 3-4 meseca. Proslog januara cena bitcoina je bila 900 dolara, da bi su decembru dostigla skoro 20 000, danas je vec dosta pala i iznosi 13 500. Pitanje je samo dana kad ce se vratiti na 900. Zato veliki oprez i ne upadajte u zamku lakog i brzog bogacenja..

Kao i u kartama:treba znati i umeti sebi reći "dosta mi je" i izaći iz svega.I za ovu igranku treba imati živce kao slon.

Sto se tice Kine, nije jos najjasnije, ali sto se tice Juzne Koreje, situacija nije narocito dramaticna. Hoce da regulisu trziste (nesto kao sto i sad mi radimo kroz verifikaciju naloga). U sustini ne mora ovo biti lose...filtriraju se prevarantski sajtovi, i menjacnice sa sumnjivim kapitalom.

Procitao sam ovo, ali na kraju članka jedna stvar nema smisla... A to je da Japan razmatra "ogranicavanje ili ukidanje trgovine" jer je poznato da je Japan medju onima koji zagovaraju da se btc uvede kao regularno sredstvo placanja... Isto tako i Ameri vec duze vreme imaju mogucnost placanja i slobodne razmene u nekim drzavama medju kojima je prvi Texas. E sad, Juzna Korea i Kina imaju svoje razloge oko toga, ali to je vec druga i mnogo sveobuhvatnija tema... Uostalom, ovo su sada VESTI jer ranije to niko nije toliko pratio pa mu se nije ni pridavalo toliko znacaja... Desavalo se i ranije da neka od valuta belezi padove uzastopno duzi period, pa da u roku od par dana sve to vrati... Tako da se ne treba uzrujavati bez potrebe...

E sad, ako BTC padne na 1000$ a Eterum padne na 100$... To je VEST i to je problem... A ove oscilacije sa 15 na 10 hiljada ili sa 1300 na 900$ nisu nista novo... Samo kao sto rekoh ceo svet sad drzi uprte oci 24h u to i sad je svako pomicanje dole-gore vest... Wow :osmeh: Naravno da najvise treba da se plase oni koji su kupili valute po vecoj vrednosti od 10k $ ili ETH na preko 1000$, ali boze moj... Il' si pukovnik il' pokojnik :ppozdrav:

Lepo sam napisao par postova iznad, klasicna prevara da osisaju lakoverne, zeljne brze zarade. Nadam se da ljudi sa foruma nisu ulozili vece pare. Za mesec dana pade sa 20 000 hiljada na danasnjih 9 000. Za 2-3 meseca cenim da ce pasti na 2000 - 3000 hiljade maksimalno, a ako se nekad i povrati to ce biti za par godina najranije.

Petre, 'ajde mi da sacekamo sledeci januar pa da pricamo o tome koliko je ko bio u pravu ili je pogresio... U ovom "poslu", trgovanju, nazovite kako god se nista ne gleda kroz period od 2 nedelje... To bi bilo kao kad bi neki laik rekao "vidi kolika kiša je pala danas, nece biti suše"... :) A to ne ide tako zar ne? E pa tako i ovo...

Glavni pokretaci berze su strah i pohlepa, kada pada svi beze kada skace svi kupuju...a u svakom slucaju vazi pravilo " ko zadnji magarac"
Mali broj ljudi moze u tim situacijama racionalno da razmislja i donosi odluke. Rece neko gore, treba znati kada je dosta

Послато са SM-J500FN уз помоћ Тапатока

Ne rade to samo kinezi... Ja sam gledao sirom sveta MEGAhale koje su pune servera za rudarenje... Onda, sudeći po tome ne bi moglo bas da se kaze da je to neka valuta koja ce biti u propadanju ;)

Secam se nekog priloga pre neku godinu o grupi "bizmismena" koji su napravili jednu takvu halu i kad su pustili sve u full kapacitet sje*ali su celo mesto sa strujom! :haha: Trafo planuo k'o licna! :osmeh: Pa su onda morali da dodaju jos jedan trafo (ne secam se koje je snage) da bi sve moglo da sljaka... I nije tu samo struja za servere, nego i za silnu klimu i ventilatore koji moraju da hlade sve te sisteme...

Nazad
Vrh