bato87
Član
Svaka cast na uvozu. Neka nova grla ispune ocekivanja. Ovo izgleda odlicno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naleteh na snimak farme naseg kolege Stanica[video]https://youtu.be/419nMrlGnwM[/video]
Hvala prijatelju, trudimo se da imamo pristojno stado, trudimo se…Malo ali respektabilno stado, trenutno jedno od kvalitetnijih u zemlji.
Dviske i zenska siljezad tzv. ''semenke'' eksterijerno cak bolje od mnogih grla iste kategorije koje sam imao prilike da vidim kod uvoznika.
Steta sto ih kolega ne izlaze na sajmu u NS.
ja ne znam da li sam ja toliko neupucen ili nesto nije u redu sa kolegama ovcarima.čestitke na uvozu kolega .treba pozdraviti svaku inicijativu da se osvježi krv idf kod nas. jer veći broj godina se vrti ista krv . tako da se gubi na kvalitetu . pozdrav .
Nema potrebe kolega za ovakvim preterivanjima.Ja sebe ne dozivljavam kao pokretaca bilo cega po pitanju idf-a.Cak i kada bi se eventualno pravila lista ''pokretaca'' dugacak bi spisak bio ispred mog imena.Lepo lepo drago mi je da je zemun pokretac svega sto je vezano za srpski idf...
ja ne znam da li sam ja toliko neupucen ili nesto nije u redu sa kolegama ovcarima.
od kada sam na ovom forumu slusam price kako nema sveze krvi i novih linija,genetskog potencijala,kod ove plemenite rase ovaca.sa druge strane isto toliko vremena slusam i gledam preko foruma,a bogami i uzivo,o uvozu grla iz fr.ili nemačke,takodje izvršen je značajan broj veštačkih osemenjavanja sa semenom elitnih francuskih grla,pre svega ću pomenuti kolegu stanica,koji ima vrhunsko stado,zatim kolegu i zemljaka farmbois,kolega strainac itd...nema potrebe pominjati da je osemenjavanje radio doktor milovanović poznat daleko van balkanskih granica.
kao posledica svega gore navedenog doslo se do izuzetno kvalitetnih grla sto uvozom što v.o.ta grla su bila dostupna na tržištu i ko god je hteo mogao je u svoj tor dopremiti jedno ili više grla.ponuda ženskih je svakako bila znatno slabija iz razumljivih razloga.moze se postaviti jedino pitanje cene koje realno nije mala od min 250 do 600eura za jaganjce muške,ali treba razumeti i odgajivače i uvoznike,zaista su troškovi ogromni,a uslovi drzanja i ishrane za takva grla moraju biti vrhunski,odnosno skupi.
zadnjih godinu dana se taj uvoz rekao bih intenzivirao i uvezeno je količinski jako puno grla,tako da u doglednoj budućnosti neće biti problema sa ukrvljavanjem i slično.takodje izbor će biti veći i za svaki ukus,ali voleli bismo da i konkurencija odradi svoje i da cene koliko toliko odu dole i budu pristupačne što većem broju ovčara.ali ono što mogu da tvrdim je da za IDF nema zime.
pre se moze postaviti pitanje šta je sa ostalim rasama,koje svakako nisu toliko dominantne a i popularne kao idf,niko se tu ne bavi da li je došlo do ukrvljavanja,ali to je već za neku drugu temu...