Registracija poljoprivrednih gazdinstava

Da li neko zna , sta se dogadja ako nosilac gazdinstva koje je u Pdv odlazi u polj. penziju, da li moze da nastavi dalje kao nosilac gazdinstva ili mora da se preregistruje na decu?

Ma problem je sto moram raditi prenos na moje ime.Ja ne znam koliko to kosta da se napravi kao da radim u zakupu mada mislim da je procedura isti i kao kad prebacujem na svoje ime?znaci katastar+plati+ugovor+plati+notar+plati=100e Da li mi se isplati da njiva koja je odkupljena da se ne prenosi nego se pravi ugovor o iznajmljivanjuj ne znam dovoljno zakon ko zna neka napise.Ja bih voleo da to zavrsim ali da im dajem tolike pare za prenos jedne njivice ne pada mi na pamet!Barem ne dok ne pocnem sa proizvodnjom pa ako se bude isplatilo onda cu izdvojiti i za to novac.

Ako sam dobro shvatio ne želiš da prevedeš na sebe njivu koju si kupio zbog troška od 100e... ako je tako onda je to veoma neozbiljno, a ugovor o zakupu se kod nas ranije radio u MZ i bilo je dosta povoljno možeš da se raspitaš u vašoj Mesnoj kancelariji ili kod nekog u selu koji radi zemlju u zakup ili možda na forumu kod ratara jer oni više uzimaju zemlju u zakup.

Komercijalno gazdinstvo je ono gazdinstvo koje ima nameru da koristi subvencije, ali ne mora da uplacuje PIO (jos uvek). Tako su meni objasnili u psss Vrsac.

Komercijalno gazdinstvo je ono gazdinstvo koje ima nameru da koristi subvencije, ali ne mora da uplacuje PIO (jos uvek). Tako su meni objasnili u psss Vrsac.

Ti ne moras da uplacujes PIO ali oni te duze za PIO od dana kada je gazdinstvo zavedeno u registar. Kada se nakupi lepa suma sa kamatama, ide prinudna naplata.... Nije se igrati vise sa tim.

Ti ne moras da uplacujes PIO ali oni te duze za PIO od dana kada je gazdinstvo zavedeno u registar. Kada se nakupi lepa suma sa kamatama, ide prinudna naplata.... Nije se igrati vise sa tim.
Nije tačno! Ako nemaš zemlje u vlasništvu,nema na osnovu čega da te duže! A ako imaš u vlasništvu,a nisi zaposlen,duže te i ako nemaš gazdinstvo :ppozdrav:

Danas mi kaze teta iz Agencije za ruralni razvoj da postoji mogucnost da me uvuku u PIO ako imam gazdinstvo na sebi a nemam zrno zemlje u vlasnistvu,trenutno je gazdinstvo na matorom a on je pemzioner:haha:tako da sam odustao od te moje namere sigurije mi je da on bude nosilac nego da me uvuku u Pio.

Danas stigli papiri za obnovu .. 'de na 1. strani piše ''dragi poljoprivrednici'' ....pi..piii...piiiiii.piiiii

Za vlasnika parcele je dovoljan samo posedovni list iz katastra! Ako je tudja zemlja, treba imati i ugovor o zakupu!
Racunajte da nema ovogodisnje subvencije za parcele koje se dodaju u registar ove god. Za svaku dodatu novu parcelu ove godine subvencije slede tek u 2017 (ako ih vise bude)!!!

U vs jutros izgleda nije bila velika guzva, verujem da je jedan od razloga kasnjenje papira, a i smanjene subvencije ( 3 puta ove godine u ceni, a prosle sa 100ha na 20 ha, sto da je ukupno smanjenje od 15 puta)
Inace ne pravi se spisak, kao proteklih godina, za redosled pustanja.
Ovi papiri za osnovne podsticaje se predaju zajedno sa obnovom, i dostupni su na salteru, posto nisu stigli u koverti.Potrebna su 2 papira, jedan ostaje vama, drugi zadrzavaju
Friske informacije

Meni stigla dokumentacija juce kasno poslepodne a danas sam vec bio i registrovao se i podneo zahtev za podsticaj za biljnu proizvodnju.

I meni stigli papiri za obnovu danas, a subvencije za prošlu još nisam dobio, ozbiljno razmišljam i da ne obnovim, nemam puno zemlje (malo jače od jutra), a da obnovim, pa smradovi donesu zakon da moram da plaćam PIO, a od čega, od 1 jutra zemlje?
Nisam lud, ali sam gadno ozlojeđen...

Nazad
Vrh