agromart
Član
Evo jutros mi jedan bik nece da ustane, ni da jede, naduvan je malo i trese se?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne znam šta je po sredi, dal neki virus ili šta je, al juče ista situacija sa jednim, bio veterinar i bolji je danas. A danas su još tri komada koji su sa njim u boksu vidno neveseli i teže dišu pa smo i njih bocnuli kad je bio veterinar. Moj ti je savet da reaguješ što pre.Evo jutros mi jedan bik nece da ustane, ni da jede, naduvan je malo i trese se?
A kombinovano ,nekih 1500 kg koncetrata,odgovarajuce proteinske i energetske vrednosti,a dugih 1500-2000 kg haniva da bude detelina i silaza,tvoje misljenje o toj kombinaciji,znaci tri vrste hraniva,koncetrat,silaza,detelina??Konverzije kod tova junadi se racunaju za 5kg hrane 1kg prirasta. Na farmama sarolea...limuzina ... belgijskog plavo ... kazu da moze i do 4kg za 1kg prirasta ... zvuci neverovatno... Kod nas je obicno gde god sam testirao oko 5 do 5.5kg hrane na 1kg prirasta. Ja mislim da cu ovu turu spustiti ispod 5kg... videcu na kraju rezultate... naravno to je koncentrovani tov. Silazni ili kabasti tov gde je vecinski obrok silaza ili kabasta hrana belezi malo losije rezultate i tov je mnogo duzi tzv ...produzeni tov... Rezultati su kod mog druga sa holstajn frizer junadima od 1kg prirasta na prema.6 do 6.5 kg hrane kod simentalca su tu 1kg prirasta za 5.5 do 6kg hrane . Nije tolika razlika u hrani ...koliko je u trajanju tova i brzem obrtu...Naravno da tu jos odlucujucu varijantu ima zdrastvena i genetska sposobnost goveda ili uslovi drzanja.
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Koncentrat samo sa sojinim grizom pa je iste boje... nestalo suncokretove sacme... Sad stavljam samo kukuruz75kg... 15kg soje i premiks na 100kg hraneDobri su bikovi jel ovo ispred njih cista prekrupa?
Rekoh ja tebi...http://www.vecernji.ba/uvozili-meso-pa-ga-prodavali-turcima-kao-made-in-bih-1050920
Na sastanku predstavnika Vanjskotrgovinske komore Turske i BiH predstavnici turskih vlasti su poručili kako će inzistirati na prekidu sporazuma i ukidanju kvote od 15.000 t mesa, no u međuvremenu je službena politička Ankara ipak zauzela politički stav da se nastavi posao s bh. proizvođačima mesa, ali je zatraženo provođenje istrage tko zloupotrebljava procedure.
Ajde valjda bude nešto od ovoga, inace propast