Pa ako su u pitanju vise komada manjih parcela onda to opet menja stvar,tojest onda i ta varijanta pije vodu da dopremis vodu sa vatrogasnim cevima od pumpe do topa.Sto se topa tice ja svakako mogu ti preporuciti topove od italijanskog proizvodjaca Sime..koliko znam kod nas prodaju na vise mesta.E sad...recimo naprimer top po imenu Sime Ambo-kojeg posedujem ja trenutno,kosta oko 90 evra...i ima kapacitet od cca 80 do cak 400 lit vode u minuti u zavisnosti koju diznu stavis, i koji pritisak imas,pa najverovatnije mozes od vise vrsta pumpe (benzinac ili dizelas) da biras koji bi ti bilo povoljno a da uklapa u onaj opseg 80-400 svakako je preporuka da ides na vece kolicine jer ces moci brze da napravis jedno zalivanje.Inace sto se same pumpe tice ne bi zeleo nista ds ti preporucim jer nemam iskustva s njima...toliko znam da ja kao laik sa takvim pumpama gledao bi ili nesto sa hondinim benzinskim motorem ilinekog dizelasa...ali neka me ispravi neko ko vise ima iskusvta sa takvim pumpama...ja zalivam sa dubinskom pumpom pa znam samo njih.Sad sam se setio necega...Ako bi ja zalivao sa topom sa fiksnim postoljem ja bi stavio na neke sanke da bi mogao odmah da izvucem sa mesta zalivanja na suv teren da odmah mogu nastaviti na drugom mestu...jer inace ima da budes uvek blatnjav do jaja