Soja 2015.g.

izgleda da je nisi ni jednom ošpartao,odradi to jednom i malo će joj biti bolje
 
Verovali ili ne,ali u selu sa skoro tri hiljade duša nema šestorednog špartača.Čujem da ima jedan ali izgleda lenji ,neće da špartaju.Ne živim u selu već u S,Mitrovici ,u pitanju je dedovina.Prskana na crno i dva puta okopana,nema travke ali treba razbiti koru a nema ko!Nisu pare u pitanju,plaćam na uvratinama,džabe...Razmišljam da iduće godine ipak sejem na 70 cm kako bih našao nekog da šparta.Znam da jojo to puno znači,čak i dva puta.Što bi rekli mangupi "dvaput je dvaput".
 
Evo moje jadnice još nije parana a razlog zbog čeka se čeka se vidi na drugoj i trećoj slici
img0220.jpg

img0244.jpg

img0219.jpg
 
Selekt Super 1l po kj 8-mi dan od prskanja

Šta je ovo soja slikana onako u prolazu ,cela njiva je čista nema sirka ni ostale trave ,komšijske njive isto soja ne verujem da je od hemije ,grinje?!!?
img0261.jpg
 
Aco bice za sledecu sezonu :osmeh:

Vidim da si Dragane iz Noćaja.Možda te znam,mada više znam moj komšiluk.Kuća je u centru preko puta ambulante.Nekad živeli deda i baba a sad ja nedeljom i ponekad preko nedelje na par sati da odradim posao, pa kući.Bilo bi dobro da ima u selu šesoredni špartač,puno bi značilo soji.Kažu da je za nju bitno da se izboriš sa korovima,da orosi koja kiša u cvetanju i da se dva puta šparta.Kakve su naše zemlje loše,jedino tako se može ostvariti neki solidniji prinos.Kad čovek čuje naše kolege iz Srema i Bačke sa prinosima,mi često imamo na hektaru što oni posignu po jutru.
 
Evo i moje soje,sorta Venera sejana 26.4
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
2013 je ovde izvucen stajnjak,predusev ovas i dobila pred kisu 1kg kan + spartanje



E sad jedno pitanje,oko 1.6. sam posejao jos nekih ha gorstak,da li je kasno za njega ili ima nade da ce nesto da se ovrse tamo :D
 
Poslednja izmena:
Šta je ovo soja slikana onako u prolazu ,cela njiva je čista nema sirka ni ostale trave ,komšijske njive isto soja ne verujem da je od hemije ,grinje?!!?

Е мој Радославе, видели тету па туђе проблеме одмах занемарили.
Мени то личи на гриње. Код мене сам "на салашу" приметио сличну ствар, наборано али не коврџаво лишће, са избеделим листом, мало ми необично. Чекам одговор саветодавца шта је и шта да чиним.
Поштовање мало према тети, и то је нечија кћера, мајка, жена.
 
Nazad
Vrh