Spisak otkupnih mesta i cena

To je odlicna cena za dunju koja ide u destilat.
 
Vreme je da oživimo temu... :)

Ja nisam u zemlji do nedelje pa nemam info sa terena direkt, ali mi moji prenose da se trešnja otkupljuje za oko 200 dinara, do 250 nekad i za manje nakupcima. Burlat je u pitanju ali je ove godine još uvek sitan, videćemo za kasnije, tek sada kreće na veće količine. Šta se dešava kod vas?
 
Samburst je počeo da rudi ,kakva je situacija sa otkupom ,ima li ga uopšte i po kojim cenama, kod nas na pijaci cena trešnje je 80-100 din.
fotografija0589.jpg
 
U Vinči ti je cena oko 200, plus minus zavisno od kalibra ali računaj od 180 do 230. Počeli su na jednom mestu da uzimaju i šarenu i sve, dok na drugom šarenu danas nisu uzimali a kreće i ona danas sutra.

Samberst moraš da paziš da ne prezri što se tiče njihove zamisli a to ti je otprilike ovo što ti imaš da polako probiraš sa krajeva.
 
Ako nekome treba da proda trešnje, nek pakuje u 6 kila gajbice, plaća se od 180 do 200 u Vinči. Označio sam otkupna mesta crvenom bojom, ja prodajem na ovom gore desno, do njega se dolazi odlaskom na brdo na tkz Kropok, pa se krene ka Dunavu strmom ulicom i sve na desno ka groblju.

Gajbice se plaćaju i odbijaju od kilaže, a sa tim parama možete na mestu označenom žuto bojom da kupite gajbice za 40 dinara.

p.s. ja sam lokalac kao i ostali pa nam daju cedulje i plaćaju za 2-3 dana, nekad i imaju pare odmah. Ako ste sa strane i isplati vam se zbog količine, javite mi da ih pitam da se prvo da im se javite i dogovorite, da ne bude posle ja reko teraj tamo :)

Zelenom bojom su označena 2 ulaza u Vinču, ko se slabije snalazi nek ide ovim donjim, to je glavni put ide autobus, ovo gore je lokalni i na jednoj deonici uzak pa nije za kamion/kombi...



Ovakve su 200, šarene, ima i sitnijih ali da ne budu mnogo sitne je bitno, normalne trešnje onako, ni džomba ni sitno.

 
Nije proverena, lik jedan napisao na fejsu. Ja sam svojim očima i ušima do sada čuo samo 230 kao najvišlju. Sutra ću znati koja je cena...sutrašnja :) pa javljam, za danas ne znam koja je bila.

- - - - - - - - - -

Danas u Vinči šarene prodate po 210
 
Danas u Vinči šarena 160 dinara. Ali da budemo realni, prošarao je grad, u roku od 2 sata u gajbici već vidiš promene, krene da izgleda stakleno i da se poznaju modrice. Naravno da ne primaju izubijane, ali znaju da ne mogu svaku da provere pojedinačno i da će krajnji kupac verovatno odbaciti dobar deo, tako da je takva i cena.

A dosta se cena i zadržala na 200+, evo već je 12. jun, ranijih godina 5. jun već cena bude ispod 200.
 
Kod nas je cena trešnje pala, 180 din je maksimum a ide i do 150 .Kriterijum kvaliteta je podignut,tako da je sinoć dosta robe vraćeno sa otkupnog mesta.
 
Kajsije u Vinči (Beogradskoj) oko 70-80 dinara na otkupu. Otac kaže da je video robu i da nije ni krupna ni bog zna kako kvalitetna, sutra idem da vidim pa ću javiti tačne detalje.
 
Nazad
Vrh