Alijansa - protiv plamenjače Uljana repica - KWS
Strana 136 od 455 PrvaPrva ... 3686126134135136137138146186236 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 2,701 do 2,720 od 9088

Tema: Motorne testere

 1. #2701
  Član
  Datum pristupanja
  Jan 2010
  Lokacija
  Malmö Švedska
  Poruka
  72
  Zahvalio se
  20
  Zahvaljeno 18 puta na 7 poruka
  Downloads
  6
  Uploads
  0
  ... pa kad si već pomenuo profesionalni rad u švedskim šumama, Švedska nema tako vratolomnih brda, kao Austrija ili Bosna npr. ovdje se uglavnom koriste velike snažne mašine za sječenje, ogromna je to razlika u tehnologiji, radio sam nešto malo prije nekoliko godina, čistio pretežno privatne šume, jako opasan posao, sve isprepleteno, zategnuto, u sekundi da te vrag odnese, nešto malo sam se vrtio i oko ovog specijalnog rušenja u tijesnim prostorima. Nemojte se ljudi igrati sa tim, tu se glava gubi iz zajebancije.

  Nikada nije premalo upozorenja kada je motorna pila, žaga, ili testera kako vi u Srbiji kažete. Meni je taj izraz testera neobičan. Testerisanje je za mene nešto sasvim drugo ali... Mi u okolini Sarajeva to čudo zovemo motorka.

  Da se vratim na upozorenja.

  Pentranje po drveću je opasna rabota, još ako imate i motorku uvijek ste u jako velikom riziku da se povrijedite. Motorka je jedna od najopasnijih mašina kojom čovjek rukuje. Način na koji mi obično radimo na Balkanu je odavno strogo zabranjen u svijetu.


  Ni pomisliti se ne smije da se radi bez zaštitnih pantolona, naočala, štitnika za sluh.
  Dalje, čak i kada se ruši i neko naizgled malo stablo, za mene je inače sve ispod 50cm debljine - malo, obavezna upotreba klina. Svaki covjek bi morao da se navikne da ruši sa klinom. Vjerujte da sam godinama obarao i obarao, ovo je savjet svima koji rade sa tom mašinom.


  I još nešto, najopasnije drvo je uvijek ono usamljeno, ono za koje se misli da je jednostavno. Livadarke najčešće ubijaju, to drveće se opire vjetru i hladnoći i po pravilu je uvrnuto.

  A mjerenje drveta? Pa, od ranih 70-tih see ja igram sa šumom, još uvijek imam pilanu, konzervirana i čeka da se gazda vrne, znam mnogo metoda, najjednostavniji je nabaviti kubičnicu i premjeriti drvo i očitati u tablicama, tamo stoji i kubikaža i visina i sve, ogranak i svašta još.


  Na kraju kakvi bi mi sjekači bili da ne zapjevamo, da se čuje u kojoj smo gori:

  Što baraba ostade bez leđa
  malo Borka, malo Zorka
  malo šuma i motorka

  ebem li ti sikiru i žagu
  to je meni oduzelo snagu

  U zdravlje!!!
  U kamenu ništa ljudsko u ljudima sve kameno.

 2. Sledeći 7 korisnici su se zahvalili Gorstak na ovoj poruci:

  dejan 351 (09-11-12), markokg1982 (09-11-12), skuter (25-08-13), sobic (19-12-13), zeljolaki (12-11-12), Zoran Kostović (09-11-12)

 3. #2702
  Član reggacci avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2011
  Lokacija
  Kikinda
  Poruka
  793
  Zahvalio se
  1
  Zahvaljeno 418 puta na 180 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Prijatelju sta ti je kubicnica takva rec nepostoji bar ga google neprepoznaje  Evo pronasao sam tekst koji prati ovu sliku .Koliko daleko će drvo dosegnuti?
  Kada obarate drveće u blizini zgrada, često je važno da se kontroliše i pravac obaranja drveta, i odstojanje koje može da dosegne. Jedan način je da upotrebite jednostavne geometrijske principe i da odredite tačku na tlu koja označava jednakostranični i pravougaoni trougao, što će reći na odstojanju koje je jednako visini stabla. Ovaj princip može da se odredi štapom. Držite štap tako da je odstojanje od oka jednako dužini štapa, a ugao između dva kraka trougla je prav. Oko, bi u idealnom slučaju, trebalo da bude na istoj visini kao i panj.

  I sad mi nije jano kako da oko bude u visini panja JEDINO da se legne

 4. #2703
  Član Zoran Kostović avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2009
  Lokacija
  Stubal, Kraljevo
  Poruka
  4,373
  Zahvalio se
  1,754
  Zahvaljeno 1,315 puta na 464 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Šta će vam google za reč koja očito znači da se radi o spravi za merenje kubikaže i još ponešto uz to?

 5. #2704
  Član reggacci avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2011
  Lokacija
  Kikinda
  Poruka
  793
  Zahvalio se
  1
  Zahvaljeno 418 puta na 180 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Kako sta ce mi pa da kupim kucam da kupim ono nepostoji
  Citiraj Citiram: Zoran Kostović Pogledaj Poruke
  Šta će vam google za reč koja očito znači da se radi o spravi za merenje kubikaže i još ponešto uz to?

 6. #2705
  Član
  Datum pristupanja
  Jan 2010
  Lokacija
  Malmö Švedska
  Poruka
  72
  Zahvalio se
  20
  Zahvaljeno 18 puta na 7 poruka
  Downloads
  6
  Uploads
  0
  Kubičnica, dakle!

  Oprostite, do mene je.

  Sječa šume podrazumijeva i mjerenja, to je također veoma važan dio posla.
  Osnovni alat svakog šumara, iliti lugara, za premjer usječenog je šumarska klupa i Kubičnica.

  Šumarska klupa izgleda kao pomično mjerilo, šubler ili kako se već još ne zove. Tom klupom se premjerava uspravno deblo na prsnoj visini i onda se u Kubičnici očitavaju vrijednosti, visina, kubikaža tehnike, kubikaža ogranka, visina čak i do otpadne mase.

  Kubičnica je šumarski priručnik, ne mogu se sada sjetiti ime autora, u svakom slučaju kod nas je uvijek vaćila Kubičnica nekakvog austrougarskog injženjera i mislim da je i danas ista. Naravno tu je sve nanizano u tablice, četinari, liščari, plemeniti lišćari itd.

  Mene šumari nisu nešto posebno obožavali baš zbog te Kubičnice, znali su oni biti jako bezobrazni na premjerima i ja sam im uvijek smetao.

  Npr. Kada je ceplja ili sječka u pitanju, 1 dužni metar se računa: 1m širine X 1 metar visine X 1.20 m dužine, kod ogranka ta dužina ide na 1,60m, a to su šumari često znali zaboravljati na štetu težaka. U nas ti je vazda takva šumarska sorta, duša ti je njima brstiti.

  Nemam ovdje pri ruci Kubičnicu pa izvlačim onako iz sječanja, možda mi se potkrade koja greška, al eto, o kubičnici toliko.


  Svako dobro!!!
  U kamenu ništa ljudsko u ljudima sve kameno.

 7. #2706
  Član cokikovac avatar
  Datum pristupanja
  Nov 2012
  Lokacija
  Vrazogrnac Zajecar
  Poruka
  116
  Zahvalio se
  13
  Zahvaljeno 13 puta na 4 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  pozdrav,sta mislite o motornoj testeri KIORITZ ECHO, ova nosi oznaku 452,kupio sam je skoro,odlicno radi,dobra kompresija,pali na pola kanapa kad je vruca,kako sa delovima ako zatrebaju,

 8. #2707
  Član
  Datum pristupanja
  Mar 2010
  Lokacija
  Prokuplje
  Poruka
  60
  Zahvalio se
  8
  Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
  Downloads
  8
  Uploads
  0
  I sad mi nije jano kako da oko bude u visini panja JEDINO da se legne
  :D Pise da bi bilo idealno,ali i ne mora.... Jedan od nacina i da legnes,ili da stanes na nagibu ispod nivoa panja u visini oka....

 9. #2708
  Član Pedja1 avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2012
  Lokacija
  Banja Luka
  Poruka
  757
  Zahvalio se
  84
  Zahvaljeno 102 puta na 79 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  ее Туто Туто .... извадиш оно једно стаклено око и ставиш на земљу ..

 10. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku Pedja1 na ovoj poruci:

  TUTA (09-11-12)

 11. #2709
  Član
  Datum pristupanja
  Mar 2010
  Lokacija
  Prokuplje
  Poruka
  60
  Zahvalio se
  8
  Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
  Downloads
  8
  Uploads
  0
  Samo da jos da ispravim gorstaka....
  U pitanju su Tablice.... a ima ih mali milion.A clan gorstak je verovatno negde iz okoline drine :) Jedna od njih je i tablica kubatura,a po ovome sto gorstak prica to je tablica za odredjivanje zapremine ogrevnog drveta. Mada ne znam sta ce nekome tablica za odredjivanje V ogrevnog drveta kada skoro svako zna da pomnozi tri duzine...
  A ovo 1mX1mX1,2m ja nemam pojma sta je... verovatno kolega gorstak pokusava da nam kaze da takav slozaj(figura)ogrevnog drveta ima tacno jedan m3 drveta(pod drvetom podrazumevam samo drvo bez vazduha). Naravno pod uslovom da je spakovano kao sibica :D
  Evo jedan primer iz tablica: trupac duzine 8m i precnika na sredini 40cm po tablicama 1.1(Tablice zapremine trupaca,metod premera precnika na sredini trupca i duzine trupca) ima tacno 1,01 m3.

  Evo nesto o tablicama koga zanima da cita :D Naravno ako ima neki kolega ing sumarstva, i vidi da sam pogresio slobodno neka me ispravi :D
  Tablice se rade da bih olaksale rad ing sumarstva... nesto slicno ima na ovom forumu za bikove i junice,koje sluze za dobijanje tezine u ovom slucaju bikova na osnovu obima grudi.
  U sumarstu postoje raznorazne tablice:od tablica zapremina preko tablice visine,zapremina krosnji.... pa do zapremine lisca.Tablice se izradjuju na osnovu velikog broja preciznih premera,

  npr tablice za odredjivanje zapremine bukve u dubecem polozaju.
  One se izradjuju za veoma uske lokalitete(npr istocna srbija)ili za ceo njen areal(prirodna nalazista,mesta rasta).Mogu biti sa jednom ulazom ili vise(zavisno od preciznosti).Tzv jednoulazne imaju jedan ulaz najcesce precnik na prsnoj visini(1,30m), dvoulazne kao ulaze koriste prsni precnik i visinu, troulazne:prenik prsni visinu i neki treci ulaz najcesce sirinu krune... itd
  Izvinjavam se unapred ako sam otiso u off... poz :)
  A samo jos da ispravim kolegu Gorstaka za svedsku. Oni tamo imaju jake masine samo zato sto tim masinama moze da rade isplativo... Jer kod njih npr smrca koja se kod nas ne spusta nikad ispod 1300m nv,a tereni znamo kakvi su. kod njih raste na terenima koji su kao nasa vojvodina(ravni),a klima je hladna(frigidna aridna),pa uslovi odgovaraju smrci... Ima i kod nas takvih masina ali se uglavom koriste u vojvodini u plantazama topola...
  A za zastitnu opremu,postoje zakoni i kod nas. Ali ih skoro niko ne postuje...
  Ja te uveravam da u srbija i vojvodina sumamama svaki sekac dobija zastitnu opremu. Od cokula,pantalona, slema s antifonima... ali narvno da ne mozemo mi kao sefovi da idemo za njima u sumi i da ih teramo da to nose ako oni to ne zele. Nazalost takva nam je surova realnost,zato imamo dosta losih iskustva... Mene su samo dok sam setao po sumi terali da nosim zastitni slem da mi slucajno nebih pala neka suva grana sa 25m visine :)

  - - - - - - - - - -

  Citiraj Citiram: Pedja1 Pogledaj Poruke
  ее Туто Туто .... извадиш оно једно стаклено око и ставиш на земљу ..
  xaxaxaxxaxaxxa ko nezna moze i na dupe sedne

 12. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku TUTA na ovoj poruci:

  sobic (19-12-13)

 13. #2710
  Član Quercus avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2009
  Lokacija
  Beograd,banatska strana...
  Poruka
  2,656
  Zahvalio se
  2
  Zahvaljeno 310 puta na 215 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Ovaj link može da posluži za merenje kubature:

  http://www.nordholz-berlin.de/umrechnungen.php

 14. #2711
  Član
  Datum pristupanja
  Jan 2010
  Lokacija
  Malmö Švedska
  Poruka
  72
  Zahvalio se
  20
  Zahvaljeno 18 puta na 7 poruka
  Downloads
  6
  Uploads
  0
  Zajebavaš ti mene, jelde?

  Sve bi ti nešto da ispravljaš a zavlačiš ga ispod žita.

  Čitaj brate, šta je napisano, okolina Sarajeva nije Drina, Romanija je golema planina, nigdje nisam rekao da nema, kao, U Srbiji ili Bosni ili gdje već hoćeš opreme, već da smo mi aljkavi i blesavi pa to ne koristimo. A, možeš natjerati raadnika da koristi zaštitno sredstvo i te kako. Jednostavno ne dozvoljava se rad i kraj priče. Samo što je to kod nas balkanaca pitanje lopovluka. Znaš moj jarane, priprema posla uzima vrijeme a šefovi hoće kubika da se uvuku direktoru u šupče i tako dalje i tako dalje...
  Mogao sam ja to i finije reći ali ovako će mislim biti jasnije.

  I to o švedskim šumama i mašinama pokušavaš nategnuti isto što sam i ja rekao, kratko i jednostavno. Kažeš koriste mašine zbog isplativosti, koji odron, mi koristimo mašine što volimo da se zajebavamo, inače, najviše volimo da testerišemo ručno. A da Vi imate mašine kao i šveđani to ću ti uzeti kao vic.
  Kanada i Švedska su najveći prerađivači drveta i mi, to ti ja uvijek mislim na cijelu bivšu Jugu kad kažem mi, smo negje na izlasku iz manifakture. Još je to prilično ho-ruk aal hajde.

  Uzmi samo činjenicu da se mi ovdje zajebavamo oko kupovina nekakve H 365, a, to se prestalo proizvoditi ihahaj. Onaj neko navodi kako se na fakultetima uči premjeravanje naguzivanjem. Eeeej, naguzivanjem premjeravaju neki rođaci jednog od največih izumitelja Nikole Tesle.
  Da crkneš od muke ili od smijeha, proberi sam.

  Nisam ti ja nikakav stručnjak, ja sam težak i šumnjak koji se učio na greškama. Doživio sam ja da mi ginu ljudi od zaostale grane, da napeta grana probije sjekača, svašta.
  U večini slučajeva kod nas, su krivi šefovi koji hoće kubika, koji puste nedovoljno iskusna ili obučena radnika i slične katastrofalne gluposti. E, vidiš toga u Švedskoj nema. Naravno, nesreće se uvijek događaju, ali razumjećeš ti, jelde?

  Vidim, pišeš "mi šefovi" oprosti, ali ja eto baš mislim da su kod nas baš šefovi največe neznalice ali znaju oni neke druge radnje. Zbog "šefova" smo mi moj jarane i rasuti ko posljednja govna širom svijeta. Ti vjerovatno misliš drugačije, nije zabranjeno.

  Zato smo ti mi bolan u šarpelju (tobrica za alat i hranu) uvijek nosili i šišu (flašu) mućenice da se ispere muka tog težačkog posla a zato smo vazda i pjevali. I mnoge ti je naša pjesma zajebala, jer to ti je više urlikanje al mi to kao zovemo pjesmom.

  nešto kao ona divna Davičova

  ...mi smo krv pljuvali i ćutke voleli...

  U zdravlje!

  P.S:
  Jest da je off, al sam ga s merkom iskuco


  pa da se izvadim iz offa evo jedan poučan  namestio da video može pogledati
  Poslednji uredio novii; 10-11-12 u 12:24. Razlog: namestio da video može pogledati
  U kamenu ništa ljudsko u ljudima sve kameno.

 15. Sledeći 3 korisnici su se zahvalili Gorstak na ovoj poruci:

  rekreativac (13-11-12), sobic (19-12-13), TUTA (10-11-12)

 16. #2712
  Član AcA OPEL avatar
  Datum pristupanja
  Sep 2012
  Lokacija
  Medvedja-JUG SRBIJE
  Poruka
  3,141
  Zahvalio se
  313
  Zahvaljeno 626 puta na 420 poruka
  Downloads
  6
  Uploads
  0
  Stvarno poucan ovaj klip.Jeste da ne razumem sta ovaj prica ali mi je sve jasno.
  Gledam i razmisljam koliko smo mi zaostali.

 17. #2713
  Administrator novii avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2007
  Lokacija
  Apatin
  Poruka
  7,017
  Tekstovi u blogu
  99
  Zahvalio se
  1,040
  Zahvaljeno 896 puta na 534 poruka
  Downloads
  258
  Uploads
  126
  Slično tome i u Apatinu, godinama su ljudi pravili drva kako je ko znao i umeo. Sad možeš praviti drva, ako imaš položeno za rad sa motorkom. Ako nemaš, a hoćeš u šumu, moraš iznajmiti radnika šumske koji ima položeno za rad sa motorkom. Zaštitna oprema se podrazumeva. Nekoliko ih se specijalizovalo, osnovalo firme, zaposlilo sekače, a 95 ih je odustalo zbog uslova.
  Od promene uslova, nije se desilo da se motorka pri seči grane odbije i udari čoveka u vrat, a i to se znalo pre desiti, dok su se drva pravila na domorodački način.

 18. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku novii na ovoj poruci:

  dejan 351 (10-11-12)

 19. #2714
  Član
  Datum pristupanja
  Mar 2010
  Lokacija
  Prokuplje
  Poruka
  60
  Zahvalio se
  8
  Zahvaljeno 10 puta na 8 poruka
  Downloads
  8
  Uploads
  0
  Gorstak svaka cast na klipu, bas onako skolski i kako treba... veruj mi da ne mozes da nateras nikog nista ako on to ne zeli. mozes se samo zavaravati s tim... A za isplativost,pricas napamet i gluposti,zato sto verovatno ne znas sta ne znas :) Naravno mi ovde izvlacimo drva sa rusevima zato sto to volimo? Pa ja bih prvi voleo da vidim ovde nekog harvestera,procesora itd. ili mozda ti da ulozis 2 milionceta,pa da ze zajedno prekrstimo i pomolimo bogu... mozda nam se te pare nekad i vrate... A ako to kupis i oteras da radi na Romaniji garantovano ce ti se vratitiA tih masina kod nas ima veruj mi... Ne mogu da nadjem slike sa terena da ti to i pokazem .

  Izvinjavam se na , mada ova tema bi bar po meni trebala da nosi drugi naziv... ali sta je tu je.

 20. #2715
  Član
  Datum pristupanja
  Jan 2010
  Lokacija
  Malmö Švedska
  Poruka
  72
  Zahvalio se
  20
  Zahvaljeno 18 puta na 7 poruka
  Downloads
  6
  Uploads
  0
  Ovako!

  Ako nekoga zanima šta onaj čika priča, nije problem, mogu prevesti ono što nekoga bude zanimalo. Tu smo da od motorke napravimo šegu. Neznanje je gotov belaj, kada se zna odmah se pomjeraju granice i uspjeha i svega ostaloga što vodi ka boljem i lakšem življenju.

  A može se natjerati i to jako jednostavno. Vjeruj mi, ja sam ti živi dokaz. Tvrdoglav sam, čak i za jednog Bosanca previše, možda, ćuj možda, ali brzo se to mijenja.
  Radio sam između ostalog i nekoliko godina na eksploataciji fosilnih sirovina iz mora po zabitima Norveške. Obavezno se mora koristiti šljem, naočale i sva ostala propisana oprema. I sad zamisli vozače kamiona koji dovoze, istovaraju, pomjeraju se tamo - ovamo, nećeš nijednog vidjeti da izlazi iz kabine bez šljema i naočala, a, vjeruj mi da izađu na desetine puta. Zašto? I vjeruj mi tu su jako drčni momci, poljaci, englezi, holanđani, ovi skandinavci i na kraju finci ko biber na pilav.

  Ali svi poštuju pravilo. Pravilo je fudbalsko, usmena opomena, žuti i crveni. Kraj balade.
  Nekih ranih osamdesetih sam, pola Zemuna, čini mi se podmirio građom, pola od toga se zagubilo po kafanama Šabac, Zvornik, Kladanj, ne vjerujem da su me još zaboravili, nikada nisam ni pomislio na šljem i naočale. Vjeruj mi da sada koristim svu tu opremu. Brzo se čovjek na dobro navikne. Nije mi namjera da pametujem, odlučio sam pokušati malo pomoći da se osvijetli problematika, kao bajagi imam nekakvog iskustva i htjeo bih da ga prenesem, ako to pomogne nekome da spasi jedan zalomljen nokat - ja presretan.

  Ovdje takođe pratim rad šumskog foruma, to je jedan ogroman potencijal i namjera mi je bila da pomalo "kraduckam" to znanje i prenosim na naše jezičko područje. Ima tu doista mnogo stvari koje mnogi od nas nikada očima vidjeli. Ako ti to kaže čovjek koji je od djetinjstva u šumi i sa šumom, onda to valjda nešto znači.
  Može katkada topic i izgledati iščašen ali moram na neki način da predstavim ideju.

  Dakle, cilj je pronalaziti rješenja raznim problemima u određenom poslu, tu smo da postavljamo pitanja i dobijamo odgovore, uvijek se ima nešto novo naučiti.

  Miliončiči i kamiončiči? Jednom sam čučnuo zbog rata, drugi puta zbog ovih posljeratnih rodoljuba, neće više baka u drijenke ne boj se!

  Ovako ću da nastavim da se bavim virtualnim šumarstvom.

  Svako dobro!

  i opet vadiona

  tehnika rušenja velikog drveća

  http://www.youtube.com/watch?v=zQ3kD...eature=related
  Poslednji uredio Gorstak; 10-11-12 u 16:05.
  U kamenu ništa ljudsko u ljudima sve kameno.

 21. #2716
  Član
  Datum pristupanja
  Nov 2011
  Lokacija
  curug
  Poruka
  41
  Zahvalio se
  25
  Zahvaljeno 1 put na 1 poruci
  Downloads
  1
  Uploads
  0
  Imam veliki problem stilovkom u pitanju je stihl 045av pali na zub ali cim joj dam gas udavi je nesto odnesem je kod majstora kaze lezajevi vuce fals vazduh kupim nove ono isto, proverio je karburator sa nekom pumpom kaze da drzi pritisak i da je dobar filter goriva vazduha dobri vec neznam sta da radim ako neko ima savet dobro bi mi dosao HVALA!

 22. #2717
  Član Tintoreti avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2011
  Lokacija
  Zapadna Srbija, Moravicki okrug, Gornji Milanovac
  Poruka
  2,607
  Zahvalio se
  427
  Zahvaljeno 711 puta na 549 poruka
  Downloads
  5
  Uploads
  0
  Za ovakav slucaj mogu samo da ti dam jedini pravi savet da promenis majstora kao prvo. Sta je sigurno neznam moze biti dosta toga, mislim da ima neke veze sa karburatorom ali nisam 100% siguran. Mora da se prekontrolise detaljno pre bilo kakvog menjanja delova, ako nezna sta je netreba napamet da menja sve delove

 23. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku Tintoreti na ovoj poruci:

  daliborstojicic (10-11-12)

 24. #2718
  Član
  Datum pristupanja
  Jun 2011
  Lokacija
  bogatic
  Poruka
  3,269
  Zahvalio se
  1,216
  Zahvaljeno 1,452 puta na 883 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0
  Ja sam slican takav problem imao prosle nedelje i odnesem je u servis , pretresao je radnik sat vremena i karburator i filter i svecicu menjao i nista.
  Dodje vlasnik servisa i pita ga da li je proverio auspuh , ovaj se lupi po celu odvrnu auspuh a on zapeko da ima oduska samo koliko igla prodje.

 25. #2719
  Član Tintoreti avatar
  Datum pristupanja
  Jul 2011
  Lokacija
  Zapadna Srbija, Moravicki okrug, Gornji Milanovac
  Poruka
  2,607
  Zahvalio se
  427
  Zahvaljeno 711 puta na 549 poruka
  Downloads
  5
  Uploads
  0
  Prvo se skida auspuh da se vidi u kakvom je vizuelnom stanju unutrasnjost cilindra i klipa, pa onda ostalo.
  Naslage se redovno trebaju cistiti zbog dogovecnosti testere, dogadja se da se parce te nagomilane garezi odkine i uleti u cilindar i tada nastaje karambol. Svakih par godina treba cistiti izduvni port na cilindru i unutrasnjost auspuha, najbolje je da se ocisti tada i klip ali vecinom se ciste samo port i auspuh.
  Moji portovi na "pilama" se sijaju iako pravim jacu mesavinu i volim mrsniju smesu.
  Bas danas sam imao par rezova od metar i nesto naslaganih dascica bukovine, pun mac "voze" ceo metar i samo predu hladne kao spricer

 26. #2720
  Zaslužan član dejan 351 avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2010
  Lokacija
  Smederevo
  Poruka
  2,932
  Zahvalio se
  329
  Zahvaljeno 714 puta na 573 poruka
  Downloads
  8
  Uploads
  0
  Citiraj Citiram: daliborstojicic Pogledaj Poruke
  Imam veliki problem stilovkom u pitanju je stihl 045av pali na zub ali cim joj dam gas udavi je nesto odnesem je kod majstora kaze lezajevi vuce fals vazduh kupim nove ono isto, proverio je karburator sa nekom pumpom kaze da drzi pritisak i da je dobar filter goriva vazduha dobri vec neznam sta da radim ako neko ima savet dobro bi mi dosao HVALA!
  obzirom da se radi o 045 (starija masina) nezahvalno je pricati sta moze da bude,ako je karb. u redu,pogledaj creva ,mozda ima sitnih naprslina pa uvlaci vazduh
  Poslednji uredio dejan 351; 11-11-12 u 09:41.
  talenat je osecaj za meru

 27. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku dejan 351 na ovoj poruci:

  daliborstojicic (11-11-12)

Strana 136 od 455 PrvaPrva ... 3686126134135136137138146186236 ... PoslednjaPoslednja

Similar Threads

 1. Motorne i električne kosačice
  By Matkee in forum Traktori
  Odgovora: 135
  Poslednja Poruka: 04-05-17, 10:39
 2. Motorne testere
  By Korisnik1787 in forum Tehnička dokumentacija
  Odgovora: 7
  Poslednja Poruka: 13-02-11, 18:44

Tagovi za ovu temu

Dozvole pisanja

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete odgovoriti u temi
 • Ne možete postavljati atačmente
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •  
Svi postovi su vlasništvo njihovih autora. Poljoinfo.com ne garantuje tacnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo cijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju izmedu registrovanih clanova.