Racunaj odmah i 2 gume 16.9_28 znaci jos oko1100km, jer one na njemu tesko da mogu u bilo koju brazdu.Citiram: zombie_666
Jah, traktor je u Crnjelovu, kad sam bio pred zimu bio je 8000e, sad 9000e. Traktor stvarno moćno djeluje, lijepo radi, gume odlične, mislim da je s traktorom sve u redu, ali cijena je malo jaka a za dijelove je problematično pravo, pa ga zato niko ne kupuje. Čisto sumnjam da će ga uopšte prodati, ajd nekako zbog cijene, gume, snaga i stanje ga izvlače, ali ko god je imalo upoznat sa problemom dijelova neće se usuduti da ga kupi.
Danas je Sunce počelo sjanije sjati, trava je zelenija a nebo je plavlje nego inače...
Racunaj odmah i 2 gume 16.9_28 znaci jos oko1100km, jer one na njemu tesko da mogu u bilo koju brazdu.Citiram: zombie_666
To svakako, ja očima nisam mogao da vjerujem kada sam vidio ono, 600mm širine, jes da je to dobro za npr rad sa sjetvospremačima i sličnim mašinama gdje je bitno da se ne taba, ali u oranju to nema sta traziti. Šteta, kako nemogućnost servisiranja bukvalno "ubije" neke sasvim dobre traktore.Citiram: sova
Danas je Sunce počelo sjanije sjati, trava je zelenija a nebo je plavlje nego inače...
Imao je taj gazda svoj imt565, zmaja 223 u extra stanju i prodao jevtino, i ostala mu sijacica olt psk 4 reda nova nikad potjerana a1989 godiste, i kad smo rodjak ija dosli da kupimo covjek nesto hvata krivine jednostavno nece da kaze cijenu , a prodaje je, ma tip je seronja(gazda, a ne Boro).Jel prodao onaj jaguar samohodni 4 reda, i on je tamo stojao u onoj supi gdje i ford,a stoji vec podosta dugo.
Jok, Jagua je jos tu kao i planina drugih masina i priključaka, vidio sam ga kada sam gledao jednog MF690 tamo u toj supi.Citiram: sova
Pozdrav ljudi,
moj neki projatelj iz CG kupio nekog Forda 3000, i sad mu crko birac brzina jel zna neko slucajno gde to moze da se nadje.
lično mi se svidjaju ford traktori ali nas ih narod izbjegava zato sto ih malo ima i provlem je za djelove evo jedan video koji govori o snazi fordine: http://www.youtube.com/watch?v=Aac3nDEqV7A
taj traktor je bio inače kod nas najjači u grupi solaca :D!
Danas mi jedan domacin nudio ovaj traktor. Traktor je stvarno dobar , razmisljam da ga kupim i da probam da ga proguram za Afriku. Afrikanci mnogo vole Forda.
![]()
kakve to ima veze sa ovim forumom?
Da ga ja nisam kacio na ovaj forum ti me nebi pitao. Eto ..
kinez (06-09-12)
Dobar Ford, ali dobar i Deutz. ;) A fino mu izgleda i objekat. :)
Dopao mi se pa sam ga slikao. Dajc izgleda jos zesce i za Dajca sam zainteresovan ali ko zna koliko ce da trazi za njega i dali se isplati kupiti ga.
Koliko je ks ovaj Ford? i koje je godiste? Cisto me interesuje...
Pitao sam koje je godiste ali nisu imali pri ruci saobracajnu , a za konjske snage nisam pitao.
Godiste moze biti od 1970.-1975. A snaga bi trebala da je 36ks.
koliko je konja taj Ford 3ooo.Kolega kupio u italiji pa sad mozgamo koliko je ks.Za dijelove za forda na pp može vam on nabaviti u italiji sve.
- - - - - - - - - -
gledam na netu ima ih pod tom oznakom i od 36 do 50 ks