Pa naj sigurnije ti je da seješ NIŠTA.Tako ćeš znati na čemu si ,a i država te neće moći sjebati.Lepo daš zemlju u arendu ii
i nemaš
,niti gledaš u
,niti čekaš
,a
nemaš te nemaš.
nek ti služi da sa
odeš na
![]()
Zbog niskih cena a skupog repromaterijala, sta sejati na jesen, da bi ostvarili zaradu?
Pa naj sigurnije ti je da seješ NIŠTA.Tako ćeš znati na čemu si ,a i država te neće moći sjebati.Lepo daš zemlju u arendu ii
i nemaš
,niti gledaš u
,niti čekaš
,a
nemaš te nemaš.
nek ti služi da sa
odeš na
![]()
Ja sam čovek seljak od krvi i mesa.......
kad bih imao zemlje,sejao bih detelinu.
Ja imam problem za vase resenje!
Da detelinu !
Kome treba objašnjavati, njemu nema svrhe ,
a kome vredi objašnjavati, njemu nema potrebe !
Ko ima više zemlje nemože sejati sve detelinu,a i kome je prodati.![]()
Da su nama naša deca živa i zdrava,za ostalo ćemo lako.
ta i djavola bi' prodao.
na jako dobrom sam mestu(zivim na glavnom putu prema kikindi),kad izlozim prikolice sa balama,nijedna ne ostane duze od 3 dana.
mislis pokradu ti![]()
![]()
![]()
eee jeste.
:D
http://news.tradingcharts.com/future...128232212.html
za one koji znaju engleski, prilično poučan tekst.
poenta je, da ni ameri ne mogu da pokriju troškove ulaganja, s ovom cenom pšenice.
Mislim da sam pogresio sto nisam bio u poziciji da posejem vise psenice,kako iz razloga sto nisam finansijski bio voljan da pazarim sertifikovano seme (ne sejem sa tavana),tako i zbog plodoreda.Pratio sam malo informacije vezane za povrsine pod psenicom i stanjem useva mislim da ce mozda drzava biti prinudjena na uvozCenim da ce ove sezone cena biti dobra i da ko je to osetio da ce da broji lovu vise nego prethodnih "uspesnih" godina.Nazalost,izem ti i poljoprivredu i njena ciklicna kretanja iz godine u godinu
![]()
ja bih prvo sacekao da udju kombajni u zito,pa onda doneo zakljucak da li je rodilo ili ne!Citiram: Ivica_23
Pa po paritetima neizgleda da ce zito biti na ceni, ispada 10-12din...
Naravno sve je to posledica,mislim cena,puno faktora,ali imam osecaj da ce cena biti valjana-intuicija :D
Ja mislim da je ovo do sada njbolji predlog![]()
![]()
![]()
Citiram: diklofen
U životu ti je kao i u šahu često dama ode za konja
ja sam slicno razmisljao i svu raspolozivu zemlju sam zasejao psenicom sa tavana tako da me je setva jeftino izasla ali je sda problem kao sto kaze @boki-Vl da po paritetima izlazi 10-12 a najgore je sto sada placaju 11,00 u mlinu u kom sam uskladistio iako je na berzi oko 12,5 e sad ako uspem da kupim kosacicu sa kondicionerom na jesen sejem lucerku koja moze par godina da mi stoji pod supomCitiram: Ivica_23
zbog plodoreda sejem psenicu,suncokret i kukuruz za kucu
dokon do sunca
das zemlju u arendu za 250e po hektaru puta 10 hektara =2500e a traktorom uradis sitne usluge redovnom platisi i neboli te glava sta je sa berzom kisom suncem subvencijom .......