Pa koliki ti je postrni kad ga siliras? Ja sam kad sam imao postrni za silazu silirao u novembru!
pa ja sam radio kukuruz boli glava i isto su mi govorili oberi ga ali nisam ,juče sam krenuo postrni da siliram
Pa koliki ti je postrni kad ga siliras? Ja sam kad sam imao postrni za silazu silirao u novembru!
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!
ja ju uspremam u ovaj prostor vise zetora 14,5m x 4'5 x1,70 oko 100 kubika ove godine imao sam oko60 kubika pokrivam sa nailonom i odozgo bacim slamu![]()
I jel ti se pokvari odgore?
Da su nama naša deca živa i zdrava,za ostalo ćemo lako.
Milose, ona se kvari kad je nacnes. Dotle nista.
“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
ja sam jednom bacio bale slame odozgo pa su misevi izbuskali najlon i silazu vise nikad![]()
najbolje ti je gume a ne baale slame
ako misevi izbuse nailon nesto malo, ali je to neznatno. prije sam dovozio piljevinu sa pilana po nailonu, i onda misevi nemaju sensu, ali je tu puno posla oko piljevine.
Moja se pokvari oko 20 cm odgore.Citiram: Lala iz Banata
miloše pa kako radiš kad ti se kvari
Kvari se taj gornji sloj kad se otvara silaza zbog vazduha i to je normalno.
“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
meni se prve godine pokvarilo nekih 5cm ali i ta silaža je bila krupna pa nije mogla da se sabije ,od ove godine još nisam počeo da koristim jer imam oko 3kj još postrnog
nov najlon pokriven tankim slojem zutog peska i ne bacim nista![]()
probaj prvo tanki najlon što moleri stavljaju kad kreče pa preko toga stavi deblji i onda samo gume ili pesak i to je to,sa kojim traktorom gaziš
rakovica, ako je pitanje bilo za mene.svake godine kupim nov najlon a onaj stari od prosle stavim ispod novog
ja sam ove godine sa 542gazio i dosta dobro mi se uradilo znaš kako je kad imaš svoj kombajn pa uradiš sitno što je dobro za gaženje
Ja gazio sa 560, Rusom i 539.
Gazim sa fergusonom i pokrijem najlonom i bacim bale slame.Citiram: todor
nemoj bale, misevi ce da ti izbuse najlon!
evo kako izgleda moja silaza na zelji !!!!