Ja ti lepo kazem, nemora da bude na 540 o/min, to je max broj do kog smes da teras. A ja sam brojao, i pri 1100 ob/min 539 presa ima 90 udaraca u minuti.Citiram: Dragan18
539 ima brz kardan ...a nemoguce da je na 1100ja kad radim sa komsijinim 539 idem od 1400 do 1500 obrtaja motora a na satu pise da je to 540 obrtaja kardana
Čovek ostvaruje napredak kada popravlja greške nastale prilikom napredovanja.
Ja ti lepo kazem, nemora da bude na 540 o/min, to je max broj do kog smes da teras. A ja sam brojao, i pri 1100 ob/min 539 presa ima 90 udaraca u minuti.Citiram: Dragan18
“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
aha ..kontam!Citiram: Lala iz Banata
![]()
567 ima kao i 560 onaj reduktor nazad pa se kardan sporije okrece .
kakav reduktor ja to prvi put čujem a kardan ti se isto okreće na svim imt traktorima jer 540 obrtaja ti je isto na svimCitiram: Dragan18
Djoku isto, 560 ima 540 obrtaja malte ne na 1900 ob/min. Strasno spor kardan.
“A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster.”
567 ti ima kao 542 na 1600obt motoraCitiram: Lala iz Banata
Ferdza ima mlogo brzi od 560. Jebava ga onaj reduktor. Si se odlucio u vezi potingera?
neznam brate ipak je 1400e malo skupo
prezime u pravu su ljudi 567 ima 540 obtraja tu negde oko 1700 obtaja(pogledaj na sat)
http://s1.bitefight.rs/c.php?uid=58397
gledao sam i kod mene je na 1600
Istina, ako ima reduktor (onu grbu). Inače 539 ima na punom gasu 720ob/min, dok 560 to s reduktrom nemože. E sad, ''čuo'' sam da postoji opcija da može imat i 1000okr na kardanu. Bez reduktora je isto kao na malom 539.Citiram: Lala iz Banata
_________________________________________________Post je spojen: [time]1245164323[/time]_________________________________________________
Puno je to, kod nas možeš naći za 900e, u super stanju. Mi za mengelu dali 700. Ako možeš riješit granicu, 100e ti je put, i proći ćeš jeftinijeCitiram: todor
ja sam mislio da je 567 i 560 sto se kardana tice ista stvar.... naprimer lose je kod 560 recimo sejes i sejalica mora imati dobre obrtaje da ne padne zrno a on mora ceo dan da radi na visokim obrtajima potrosnja raste a sto se brzine tice ti si prinudjen da sejes 1 jer je 2 prebrza ako ides na 1900 obrtaja motora ne mozes da drzis pravac ...
ovaj sto je meni sejao soju sa 567 je izbacio reduktor kardana i radi bolje nego rakovica 65 koja je bila na njivi pored... oba traktora su vukla 6redne sejacice
Optimizacija je kljuc uspeha!
Imam znanje i rutinu,ja ne radim na brzinu.
to ti je samo zasrafljena budza na kraju onog redovnog karadana lako se moze izbaciti
retko ko taj reduktor i da imaCitiram: North ARMY
_________________________________________________Post je spojen: [time]1245173602[/time]_________________________________________________
na 567 druga je sporija nego na 560Citiram: Dragan18
_________________________________________________Post je spojen: [time]1245173818[/time]_________________________________________________
čekaj koju granicu i kako da rešimCitiram: petarHR
Ma ništa, kupiš kod nas, rastaviš ga, kad skineš kljunove i surlu stane i u golfa, daš cariniku 10e i gotovo.
pa koliko si ti udaljen odgranice
vidim da je danas bilo reci o brzini okretanja kardana .
ja imam imt 565 sa reduktorom nazad i ove godine sam ubacio novi par zupcanika pa sad sa 1000 obrtaja motora dobijam 470 kardana .sa starim parom zubcanika sam morao da imam 2250 o/mot da bi dobio 560 kardana .
sad sejem i presujem sa 1100 o/mot
kod 539 nema taj reduktor i on sa 1685 o/mot dobija 540 kardana
Nikola888 (22-03-13)
daj neke slike te menjaze zupcanika ili pokazi stare ali u odrzavanje traktora.
ja bi da to odradim sporo mi vrti.