Jabuka

Evo kakve su danas cene jabuka i ko prodaje jabuke u nanašem "dragom" lidlu:
2hx3xpf.jpg
[/IMG]
2l4z6b.jpg
[/IMG]
k021ra.jpg
[/IMG]
11r3as9.jpg
[/IMG]

2mfd56r.jpg
[/IMG]
Jadna li si Srbijo!
 
Red čif i Ajdared, 25 dinara, 20 tona... Mislim da smo završili sa prodajom na veliko za ovu sezonu...



- - - - - - - - - -

Dok bojcetic ne očisti malo svoje sanduče, odgovor ovde. :)
Bio je početkom branja tip iz Darkoma, nudio 20 dinara i da meri sve zajedno, bez odbijanja gajbi. Mi ga, neznajući situaciju na tržištu, odbijamo. Posle toga je bilo par nakupaca da gledaju i kao obećaju da će se javiti početkom novembra. Naravno od svega je ispalo jedno veliko ništa, pa smo morali ovako da prodajemo, što znači da je bukvalno sve naše - i jabuka i gajba i papir i paleta i traka i utovar i prebiranje. Jedino nas je "izvadilo" što je veličina 6,5. Morali smo da se rešimo dela jer smo praktično plivali u jabukama. Koliko čujem slično je i u Slankamenu, kad sam bio po palete spremali su nekome Greni za 23 dinara.
Sve u svemu, pukli smo strašno ove godine. Ostalo je par vagona u hladnjači i par u slobodnom smeštaju, pa ćemo to krckati na pijaci.
 
Ja sve informacije sto imam su da traznja za robom je losa. Rodilo je svima. Poljska, Ceska i Slovacka beleze rekordne prinose.
 
A jos su i rusi podigli svoje zasade. Gledao sam RT kanalu, to se ne vidi kraj jabukama, i jos kazu da ce povecati povrsine.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
 
Gold rusch ubran pre ovog snega. Rekao bih da nije jos zreo, pa sam ga ostavio da pasivno dozri. Mada ukus nije los, podseca na zlatni, ali ima dosta kiseliju zicu. Kao Pink ledy kad se ubere i ne odstoji.
 
Da li je neko primetio kod jabuka i to na vegetativnim podlogama, razliku tokom godina u zavisnosti od dubine sadnje?
Koju bi dubinu preporucili, mene konkretno interesuje za m106 koja je kalemljena na 30 cm iznad povrsine zemlje?

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk
 
Evo cena srbske jabuke u Rusiji U sankt petersburgu prošle nedelje lično slikano
8ddce9a82aeac073ec0ec6ca7f7f6dc7.jpg
457a53d24f1047462bc7d22c5cb5f6d2.jpg


Poslano sa mog Moto G (5) koristeći Tapatalk
 
Sada nije pitanje koliko je jabuka u Moskvi i ko tu zaradjuje koliko puta ili koliko skidaju nasi otkupljivaci, sada je pitanje od koga svakog normalnog vocara prozima jeza a to je ZASTO SE JABUKA NE PRODAJE NA CENU OD 15,20,25 I 30 DINARA a najstariji vocari koji su 50 godina na zelenoj pijaci ne pamte ovako sablasno losu prodaju a PREDSEDNIK NAS I DALJE UVERAVA DA SMO DOSEGLI DO SAMOG VRHUNCA PROGRESIJE I EKSPANZIJE ali nazalost pola naroda je potonulo u septicku jamu a drugoj polovini samo glava viri ali mozda je JABUKA OD 20 DINARA LUKSUZ jer narod mora da kupi hleb i uz hleb a jabuku ne mora da kupi ovde sve polako postaje luksuz i kada se realno sagleda stanje u nasoj privredi i ekonomiji nije tesko shvatiti dase ovde zivi kao robovi za dan i komad sve je apstraktno i nedodirljivo [ali ovo nije parfimerija ili zlatara OVO JE ZELENI PIJAC na kome radi samo kes nema provlacenja kartica i cekova ali me zanima mnogo vise od trzista Rusije KAKVO SMO MI TRZISTE i dali je stvarno buducnost Srbije u poljoprivredi ili u proizvodnji sendvica a inace i ovih dana je u opticaju velika kolicina metalnih kovanica po zelenim pijacama sto nisam ranije primecivao ]Nesto mi se cini da ce se nastaviti ovakav negativan trend u vocarstvu i sledecih godina jer mnogo bi bilo a da bude slucajno tek nailazi prava i istinska golgota
 
Posustaje pijaca, baš puno, a lepo se vidi kada stignu penzije, taman malo skoči promet. Realno od pijace se sada samo preživljava, bar do proleća.
 
Nisam siguran da je ovo jabuka iz Srbije, kod nas su digli kriterijume mnogo jednu peckicu nesme da ima
 
Nazad
Vrh