Ja se svake godine u nečem zajebem. Evo, ove godine oprskao sve pre kiše. Sad ako krene nova trava (a ne sumnjam) biće baš lepo.
Sigurno ste gresili u poljoprivredi, pa evo predlazem da otvorite dusu i tako pomognete svima nama da manje gresimo.
Ja se svake godine u nečem zajebem. Evo, ove godine oprskao sve pre kiše. Sad ako krene nova trava (a ne sumnjam) biće baš lepo.
Ambrozija - neprijatelj br.1 u poljoprivredi!
jeR ≠ da li (je li, je l') ?
jeR = zato što
toliko imam gresaka da nemogu da s e setim
svake god 1-2 parcele nesto za...bem
Ja pogresim zadnji put prosle god. Dokupim ''na crno'' toceni pulsar 1L i poprskam uz dodatak 3dl. koji mi je ostao od druge njive . Cilj je pored ostalog bio i sitna ambrozija zadnjih 5-10 m.njive na sirini od 37m.Kad sam posle 6-7 dana otiso na kraj njive za malo da... Ambrozija skoro do kolena.Moju gresku pored mene platili su zena i sin [rucno cupanje].
pogresio sam sto sam jednu parcelu sa matorom detelinom ostavio,nisam uzorao.kurciro sam.sad tamo imam pun q^^^^ zarade.![]()
![]()
Ja imam problem za vase resenje!
Proletos smo silili setvu jecma u banatu.... kako je bila susa ima gde jos uvek nije nikao.....cca 10kj![]()
![]()
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!
U poljo[privredi svaka godina je prvi razred. Znaci stalno smo ponavljaci.I ako nekad ubodem da prodjem u drugi sledece godine opet u prvi.Stalno negde pogresimo,ili se priroda poigra /susa ,misevi ,zecevi /Nisi ti Robert mozda nista pogresio ostavi je za seme ,a ti Mito kako si mogao predvideti toliku susu ....
Posao koji najviše nevolim jeste međuredna kultivacija.
A uvek uspevam "majstorski" da isečem gomilu kukuruza.
Tu sam beznadežni ponavljač.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
Zato sam ja na IMT spartac montirao upravljac, tast vozi, ja pilotiram i vozi misko!
moze i da te sopiCitiram: mityoo
sto on ne pilotira,nece da bude kriv. :D
Ja imam problem za vase resenje!
Ne, nego kada napravim prednju hidrauliku na Rusu, špartač će ići napred.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
Da... o tome i ja sanjam.....I o kombinaciji drljaca napred spremac iza i u jednom prolazu spremim za setvu! Ili dve drljace...u banatu!
Ima takva kombinacija u temi Prednja hidraulika. Mislim da je to od člana Bećarina.
Špartač napred , jedan od mojih snova!![]()
Kome treba objašnjavati, njemu nema svrhe ,
a kome vredi objašnjavati, njemu nema potrebe !
Ajde sada nek mi neko objasni zašto mora prednja hidraulika biti fiksna, jer vidim da svi proizvođači tako rade?
Kako fiksana , misli li da se donje poluge ne mogu klatiti ?
Kome treba objašnjavati, njemu nema svrhe ,
a kome vredi objašnjavati, njemu nema potrebe !
Pa pogledaj PH na bilo kojem traktoru.
Samo na Belorusima ima sistem potpuno isti kao i zadnja hidraulika.
Sta fiksno, kako fiksno? Moze li preciznije?Citiram: branko
Pa ako se klati i guras masinu ona ce stalno bezati u stranu...