Strana 9 od 10 PrvaPrva ... 78910 PoslednjaPoslednja
Rezultati 161 do 180 od 196

Tema: Startovanje uzgoja šampinjona - kako početi

Član
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Poruka
    30
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 1 put na 1 poruci
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    pokusacu da vama koji proizvodite sampinjone pomognem sa par slika a i ime firme koja u mojoj blizini proizvodi sampinjone firma je PEČURKA szr Podnovlje kod Doboja na 1500 kvadrata i oko 400 tona godisnje ima jednu halu i oko 15 gljivara u obliku plastenika koliko znam i da proizvodi jos vrsta gljiva osim šamponjona ali to nema na sajtu

---------- Poruka napisana u 18:28 ---------- Prethodna poruka je at 18:24 ----------

evo još koja slika

2. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku goran doboj na ovoj poruci:

q-west (18-06-12)

Član
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    4
    Zahvaljeno 59 puta na 43 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Evo moj savjet za bukovace , ona racunica od 5 tona supstrata na 25 kvadrata bas i ne ide u praksi , podjeli na 4 i to je to , brikete ili vrece odignite 20 cm od zemlje , puno ce vam znaciti i radi topline i radi ugljicnog dioksida koji sljeze na pod , u sat vremena trebate 2 puta izmjeniti kompletnu kolicinu zraka , znaci ako ti je prostor od 5x5x3 metra to je 150 kubika u sat vremena , ali ne zaboravite da taj zrak treba o odrzati na 82 do 88% VLAZNOSTI A TAKODJER GA TREBA I GRIJATI I HLADITI PREMA POTREBI , u naj boljem slucaju ces izvuci 30% , to je meni uspjelo kad sam ga sam pravio sa 15% sjena unutra i 1 litrom micelija po vreci od 30 kg , na kupovnom ces maksimalno da dobijes 21% , vecina nikada ne predje 19% , to je moje iskustvo sa 6000 tona supstrata po punjenju.

Da nisi mozda pogresio temu vidi naslov.
    Poslednji uredio peto1; 19-04-12 u 22:09.

4. Sledeći 2 korisnici su se zahvalili mojalovaa na ovoj poruci:

Dane1 (27-06-12), q-west (18-06-12)

Član Džeronimo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011
    30
    Zahvalio se
    2
    Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Pozdrav svima, da li imate problema u uzgoju u letnjem periodu? koliki prinos imate tokom leta? Ja sam se namučio sa zadnjom turom pa sam mislio da možda neko ima neki dobar savet.

Novajlija Pchela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Poruka
    9
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Pozdrav svim pechurkarima, zanima me da li sam sve dobro postavio na mesto shto se tiche objekta za pechurke.. vodio sam se onim shto sam ovde prochitao..

Povezao sam 5 tunela(15m*2m*2m) horizontalno jedan uz drugi i jedan tunel postavio normalno na njih u kojem ce mi biti kotlarnica..

U svaki tunel postavio po dve stalaze, 60cm shiroke, 1. na 20cm od zemlje, 2. 60cm od prve i 3. 60 cm od druge, e sada to je visina od 140 cm a objekat visok 2m. Da li mogu da ubacim josh jedan red ili da ne rizikujem? Za temperaturu, vlaznost i provetravanje sam se pobrinuo..

Znachi efektivna povrshina(povrshina polica na kojima stoje pechurke) je 220m2.. da li mi neko moze reci koliko briketa postavljam na tu povrshinu?

Banned
    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    15
    Zahvaljeno 18 puta na 14 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: Džeronimo Pogledaj Poruke
    Pozdrav svima, da li imate problema u uzgoju u letnjem periodu? koliki prinos imate tokom leta? Ja sam se namučio sa zadnjom turom pa sam mislio da možda neko ima neki dobar savet.
    Klima uredjaji su najbitniji tokom leta,zbog odrzavanja temperature. Prosle i ove godine sam radio klime i vodoinstalacije i elektroinstalacije na 10hala (u svakoj hali ima minimum dve klime)koje su od oko 70ari,treba da se naprave jos hale da se popuni za hektar. Ima tu posla dosta,kompost,zalivanje,prskanje...

Član
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Sory , moja greska samo ne znam kako sam to stavio pod sampinjone a stisnuosam na odgovori u temi bukovace , oprostite,

Novajlija
    Datum pristupanja
    Dec 2012
    Poruka
    8
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Postovani,

odavno radim na realizaciji svog plana da se bavim preradom povrca, tacnije pecuraka sampinjona. Posedujem hladnjacu, i dve prostorije namenjene preradi, dva kazana za kuvanje (jedan je pasterizator) od 300 lit odnosno 120-130 lit zapremine. Molim za pomoc !!! Kupujem sampinjone od proizvodjaca, placam odmah kako bih dobio dobru cenu i kvalitet, ali kada preradim sampinjone oni nisu onakvi kakvi su kod kokurencije!! Konkretno mislim na to da su moje skuvane pecurke tamnije, dok su konkurentske toliko neverovatno bele ili barem belije arem 3 puta od mojih!!

Konkretno me interesuje nacin kuvanja!

jos jednom molim za pomoc i unapred se zahvaljujem

Ziveli

Banned
    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Jel vec imas svog dobavljaca?

Novajlija
    Datum pristupanja
    Dec 2012
    Poruka
    8
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: Postar Pogledaj Poruke
    Jel vec imas svog dobavljaca?
    Postare, pretpostavljam da si mene pitao? Da, imam, ali uvek ima mesta za nove dobavljace! Naravno, ukolko uskladimo kotinuitet, kvalitet, kvantitet i cenu.

Kolika je tvoja proizvodnja?!?

Ziveli

Banned
    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ne proizvodim ja,vec prijatelj,ima vise velikih hala,radio sam mu struju i vodoinstalacije u halama,kao i naravno po dva klima uredjaja. Prozivode na veliko,pa sam mislio trazis novog dobavljaca.

Novajlija
    Datum pristupanja
    Dec 2012
    Poruka
    8
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: Postar Pogledaj Poruke
    Ne proizvodim ja,vec prijatelj,ima vise velikih hala,radio sam mu struju i vodoinstalacije u halama,kao i naravno po dva klima uredjaja. Prozivode na veliko,pa sam mislio trazis novog dobavljaca.
    Ako mozes da mi posaljes br tel, ali prvo proveri sa njim jel to u redu, mogu ga kontaktirati. Gde se nalazi ? Svakako hvala.

Ziveli

Banned
    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    15
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Nalazi se u Smederevskoj Palanci. Sad sam se cuo sa njim,ti ga pozovi pa se dogovorite. Poslacu ti broj na pp

Član
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Vjerovatno ti dolazi do oksidacije mesa gljive , ista je stvar i sa vocem , ne znam kako kod tebe ali ja kada pravim sok od jagoda , ili bilo kog drugog voca moras dodati vitamin C , on sprecava oksidaciju tkiva a samim time i tamnjenje .
    Naj bolji nacin za to je Limun jer sadrzi puno C vitamina , probaj u jednoj turi da pasteriziras gljive ali ih prije toga cim ih izrezes stavi malo u vodu sa limunom , jedno 15 minuta pa onda na pasteriziranje , potrazi malo po internetu ima toga dosta na tu temu , meni je kod jagoda to super jer sok ostane crven kao krv a i djem takodjer , ja dodam limunsku kiselinu i zaista vredi , jeste da ni priblizno nema vitamina c ali radi dobro

Novajlija
    Datum pristupanja
    Dec 2012
    Poruka
    8
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: mojalovaa Pogledaj Poruke
    Vjerovatno ti dolazi do oksidacije mesa gljive , ista je stvar i sa vocem , ne znam kako kod tebe ali ja kada pravim sok od jagoda , ili bilo kog drugog voca moras dodati vitamin C , on sprecava oksidaciju tkiva a samim time i tamnjenje .
    Naj bolji nacin za to je Limun jer sadrzi puno C vitamina , probaj u jednoj turi da pasteriziras gljive ali ih prije toga cim ih izrezes stavi malo u vodu sa limunom , jedno 15 minuta pa onda na pasteriziranje , potrazi malo po internetu ima toga dosta na tu temu , meni je kod jagoda to super jer sok ostane crven kao krv a i djem takodjer , ja dodam limunsku kiselinu i zaista vredi , jeste da ni priblizno nema vitamina c ali radi dobro
    Mnogo hvala na preporuci, svakako cu probati ! Jesi koristila "vinobran" kazu da je on odgovarajuci barem pecurkama sampinjonima ?! Kada kazes Limun verovatno mislis na limunsku kiselinu - limontus!?!

Ziveli

Član
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Poruka
    479
    Zahvalio se
    4
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ja sam musko , da na limunsku kiselinu , ali ako hoces totalno prirodno onda ide limun.

Novajlija
    Datum pristupanja
    Dec 2012
    Poruka
    8
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: mojalovaa Pogledaj Poruke
    Ja sam musko , da na limunsku kiselinu , ali ako hoces totalno prirodno onda ide limun.
    Zahvaljujem se druze i izvini, nisam mislio nista lose... Svakako, hvala na pomoci!

Ziveli

Novajlija Dragan_70 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Poruka
    6
    Zahvalio se
    0
    Downloads
    0
    Uploads
    0

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

http://www.sampinjoni.eu/
    Poslednji uredio Dragan_70; 19-01-13 u 21:33.

Član
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Poruka
    49
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 2 puta na 1 poruci
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Goran Stević je iz mog mesta a ti si verovatno njegov koperant....

Novajlija
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Poruka
    7
    Zahvalio se
    1
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Postovane kolege ja sam pocetnik u uzgoju sampinjona ali sam zahvaljuci ovome forumu uspeo da uzgojim ali s obzirom da sam to tek jednom uradio mislim jednu turu okrenuo pogresio sam na dosta mjesta sada sam ponovo drugu turu ubacio tacnije 19.01.2013 i stavio sam pokrivku prosle subote i vidim da je vreme da se izvrsi precesljavanje e ja ni prvi put to nisam uradio pa sam imao skupove gljiva pa su bile malo deformisane neke pa su jeli ostajale bez zemlje jer bi se dizale od podlege jer su u grupma dosta bile. no da vas nedusim time a i imam slike za sve mogu ubaciti uikoliko treba. sada bih zelio da izvrsim to prekopavanje a vjerujte da neznam kako cita sam ovu temu barem 5 puta od pocetka do kraja ali nigde nisam mogao da ta ukapiram kako prekopati . pa se pitam dali mi moze neko malo detaljnije reci kako prekopati dali se prekopava cijela pokrivaka izmesa skor do kompsta ili samo par centa ili vec kako
    ako vam treabuju slike prvog uzgoja i kako je sve teklo imam naravno sve

Moderator peto1 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Poruka
    5,702
    Zahvalio se
    16
    Zahvaljeno 205 puta na 154 poruka
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Prekopas celu pokrivku, sve do komposta i dobro izmesas da micelije bude otprilike jednako svuda. Zatim poravnas da bude ravnomerna debljina pokrivke na kompostu.

23. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku peto1 na ovoj poruci:

mikica84 (10-02-13)

Strana 9 od 10 PrvaPrva ... 78910 PoslednjaPoslednja