Seje li neko grašak za ljudsku ishranu?
Povrtari jeste li posejali grašak ? Koje sorte sadite i kakva su vaša iskustva ?
Seje li neko grašak za ljudsku ishranu?
da moja mama![]()
![]()
![]()
Da su nama naša deca živa i zdrava,za ostalo ćemo lako.
i kod nas se seje grasak za ljudsku ishranu ali to se vrsi posebnim hederom za kombajn i pre vrsidbe mora biri suv i onda se grabljama ili suncem sve skupi u redove i tako ide kombajn i kombajnira ga i prinos se krece od 1 do 1,5t po jutru i taj grasak se koristi za ljudsku ishranu ili za hranu za golubove![]()
:D sto ostavljate ovo po strani alo ove godine cena na malo isla 100 din/kg u mahunama.....
ja prosle godine imao 2 kj i cisto dobio 800 eura sa 2 kj, a prodao sve na veliko po 50 din i super zadovoljan a ove godine nisam imao parcelu slobodnu za setvu
u sustini nije lose kao predusev za moju jagodu a sejao sam Joff
ako je prinos samo toliki onda negde grdno grešite .Moji podaci kažu sledeće:
Sorta KARINA;zemljište Černozem;osnovno đubrenje:npk 8:16:24-200 kg/ha,an 150 kg/ha;
zaštita:Tretiranje preem:dula gold 1,4l/ha,linuron1,9l/ha;
postem:pulsar 1l/ha
tretiranje biljnih vaši:Decis 0,5l/ha;Aktelik 1l/ha
Prinos:6250 kg/ha
Varijanta sa mikrobioliškim đubrivom 7l/ha+pulsar
prinos:7253 kg/ha
Sorta
Deda Lalo jel to prinos sa sve mahunom?Jedno je citirati neki natpis iz reklame i videti jao što ovo rodi pa to je premija kako drugi ne mogu da ostvare te prinose bla,bla,bla.Taj prinos je moguć samo u saksiji
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
Nemojte da se čudite,ovo su stvarni rezultati sa njiva Pik Bečej,Frikom,Paninija
Grašak samo u bašti.
Američko čudo, sortiment ZKI i NS
Uredi svoj posao na polju, i svrši poslove svoje na njivi, potom i kuću svoju zidaj. Izreke Solomonove 24,27
Da li je kasno da se grašak poseje sredinom maja, mala površina je u pitanju, baštensko gajenje?
Grasak mozete sejati tokom cele godine,za svezu upotrebu,potrebno zalivanje u susnim periodima.
Negde sam pročitao da grašak voli da puzi uz nešto, a kako je najjeftinija varijanta da se to reši?
Negde sam pročitao da može da se postavi granje, po kome će da puzi, ali ne znam kako to napraviti u praksi.
Kada grašak procveta, i počne da zameće mahune, da li je potrebno navodnjavanje ili prihrana i koliko otprilike?
Ovde u Vojvodini dugo već nije pala poštena kiša.
Чекајте, а како берете тј. чиме берете, грашак? Такође ме занима и како чистите грашак? Сигурно не ручно ...претпостављам.
Mi beremo rucno,pre tri dana brali,za 1h-2h nabrali 50 kg jer nisu sve meune bile pune
Selo moje lepse od Pariza :D