Strana 73 od 122 PrvaPrva ... 2363717273747583 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1,441 do 1,460 od 2437

Tema: VLADIMIREC T-25

Član zlajo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Poruka
    337
    Zahvalio se
    103
    Zahvaljeno 37 puta na 34 poruka
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ne sumljam u vas kolega a da li ste otpustili ona tri vijka za štelovanje zazora :jedan dođe napred,jedan ispod i jedan sa zadnje strane
    Oni približavaju obruč do doboša pa možda su preblizu
    Da nije novi doboš većeg prečnika i da li je obloga tj.gurtna na obruču iste dužine kao i kod starog obruča ,ako je duža i to može biti problem

Član vladj avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Poruka
    875
    Zahvalio se
    96
    Zahvaljeno 151 puta na 123 poruka
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Zlajo srafovi su raspusteni skroz. Uporedjivao sam nove delove sa starim i rekao bih da su istih dimenzija. Danas cu premeriti stari i novi obruc. Nisam siguran da li je potreban neki period razrade kocnica, tipa dok se dobos i obruc uglade. ali opet imam utisak da je obruc prekratak.

Član
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Poruka
    238
    Zahvalio se
    32
    Zahvaljeno 17 puta na 16 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Duzina (obim) obruca, Precnik dobosa, "debljina" ferode (ili pletenice)...Proveri razradjenost poluga koje vuku kocionu traku... Od tih troje nesto te zavitlava...

Član zlajo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Poruka
    337
    Zahvalio se
    103
    Zahvaljeno 37 puta na 34 poruka
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Baš tako,a o tom razrađivanju nema ni govora.

Član vladj avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Poruka
    875
    Zahvalio se
    96
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Kocnice spakovane, traktor sastavljen. Pri testiranju javio se problem. Kocnica samo radi kada se koci samo kada traktor ide u nazad. kada ide napred papucica jednostavno padne na pod. Inace problem sa kracim obrucem sam resio rako sto sam od one cetiri simetricne plocice koje se vezuju klinovima za obruc dve napravio duze i time dobio na duzini. Da li je u tome problem ili je u pitanju nesto drugo?

Novajlija
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Poruka
    4
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Pozdrav svima,imam problem sa vladimircom.Skoro sam mu stavio nove klipove stubline i karike,ne trosi traktor ni gram ulja.radi pali kad je hladan,probl;emi nastaju kad se ugreje i tereti malo.Cim se tereti par minuta i zagreje iz auspuha se cuje neko suskanje.Pre kad mi je probio ventil simptomi su bili drugi,traktor je cuskao,slabije spajao pri paljenju,vise belog dima.Sad dobro pali ali kad se ugreje muke.Zna li ko sta bi moglo biti,ventili sveze prestelovani na 030 svi,znaci nije do zazora i pretegutosti ventila.Da li je moguce d neki ventil probija ili nesto,nisam posle cubikine obrade glava presao ni 20 sati.

Član sit-anprc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Poruka
    81
    Zahvalio se
    4
    Zahvaljeno 13 puta na 10 poruka
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    kad se motor dobro zagreje ugasi ga iskini poklopac ventila pa svaki ventil probaj da pritisnes da vidis dali ide lako u svojoj vodjici. mora da se cuje zvonko lupanje ventila

Novajlija
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Poruka
    4
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    resio sam problem,izmerio prvo kompresiju kad ono jedan cilindar 24 bara drugi 17 bara.Skinuo taj sto ima slabu kompresiju kad ono oko siceva ventila se nakupilo toliko garezi nisu ventili mogli da zatvore kako treba.Uzeo nozicem ocistio taloge,v sve lepo,vratio kapu i digao kompresiju na 24.Mislim da su me ovi kod Cubike zavrnuli,skoro sam nosio glave na obradu i nov venile,sad kad sam skinuo ventile poprilicno su pohabani....Teracu tako zimu pa cu na prolece ponovo na pobradu ventila i glave,cilindre sam stavio nove ne trosi mi ni kap ulja.

Novajlija aca1974 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Poruka
    27
    Zahvalio se
    6
    Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    pozdrav.
    dali mi ko moze reci koliko treba pritegnuti zavrtanj koji spaja one dve polutke sto spajaju vreteno menjacke kupije sa vretenom lamele.kod mene fabrici ima dosta lufta i navoj zavrtanj je labav.sumnjam da se je odvio jer na sebi ima osigurac.mozda su se pohabale kajle koje drze spojnicu pa je doslo do lufta izmedju njih.
    U VRANJE NEMA LGANJE STO KILA SVINJA DVESTA KILA MAST

Član vladj avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Poruka
    875
    Zahvalio se
    96
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: aca1974 Pogledaj Poruke
    pozdrav.
    dali mi ko moze reci koliko treba pritegnuti zavrtanj koji spaja one dve polutke sto spajaju vreteno menjacke kupije sa vretenom lamele.kod mene fabrici ima dosta lufta i navoj zavrtanj je labav.sumnjam da se je odvio jer na sebi ima osigurac.mozda su se pohabale kajle koje drze spojnicu pa je doslo do lufta izmedju njih.

Na T40 tu navrtku sam dotezao kljucem 36 i dotezes je do te mere da pozadi mozez rukom na prazno okretati izlazno vreteno. NaT25 to nisam nikada radio. Nadam se da pricamo o istoj stvari.

11. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku vladj na ovoj poruci:

aca1974 (21-09-12)

Član sit-anprc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Poruka
    81
    Zahvalio se
    4
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    verovatno su se pohabale i kajle i zlebovi na polutkama . Probaj da ubacis malo duze kajle da uhvate deo zleba koji nije ostecen. A navrtku stegni kolko mozes a da je ne polomis

Novajlija aca1974 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Poruka
    27
    Zahvalio se
    6
    Zahvaljeno 6 puta na 5 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ne verujem da su mogle da se pohabaju na 300 sati koliko traktor ima.to niko nije otvarao dosad.pocelo je da mi kaplje ulje na poklopcu iza pumpe,odvio sam je i tu je u kucistu bilo ulja,odakle neznam.da nije iz menjaca ili mozda sa druge strane iz prenosnika za hidro pumpu.navrtka 36 koja blokira onu drugu je bila olabavljena,a i ovaj sraf koji steze ove dve polutke koje povezuju osovinu.u knjizi pise pritegnuti,e sad koliko pritegnuti ne stoji nigde,za sve drugo ima za nju ne.zategao sam je kolko sam mogao i stavio osigurac pa cu videti sta ce biti.ako se osovine ne pomeraju onda logicno ne bi trebalo ni lufta da ima u polutkama vec da se pritegnu maksimalno.jedino da ne dodje do pucanja usled obrtanja.
    U VRANJE NEMA LGANJE STO KILA SVINJA DVESTA KILA MAST

Član sit-anprc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Poruka
    81
    Zahvalio se
    4
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    u tim polutkama ima 4 kajle tako da ce to da radi bez problema. A ulje se razlikuje po mirisu ili je SAE 90 ili sae 30. Prva navrtka 36 mora biti zavijena do kraja a drugom se kontrira prva. izlazno vratilo nesme da ima aksijalno pomeranje

15. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku sit-anprc na ovoj poruci:

aca1974 (21-09-12)

Član dragorad avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Poruka
    313
    Zahvalio se
    17
    Zahvaljeno 54 puta na 43 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ulje ti je iz menjaca 99% jer iz motora ne moze da dodje dotle posto izmedju tog dela i motora ima zvono od kvacila a ne moze biti ni od pumpe a taj sraf zategni koliko mozes i nemoj da brines. ;)

@sit-anprc U Vladimirca ide samo SAE 30 i u menjac, i u motor i u hidraulik.

Član vladj avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Poruka
    875
    Zahvalio se
    96
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: dragorad Pogledaj Poruke

@sit-anprc U Vladimirca ide samo SAE 30 i u menjac, i u motor i u hidraulik.

Nikako SAE 30 u menjac. Iskljucivo SAE 90, takodje ide u bocne reduktore, glavu upravljaca, glavcine na prednjim tockovima. Sve ostalo je SAE 30. To si ti nesto pobrkao.

Član dragorad avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Poruka
    313
    Zahvalio se
    17
    Zahvaljeno 54 puta na 43 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Imao sam ga 30 godina i njegove originalne kataloge u kojima je to i pisalo i prodao sam ga tako prosle godine.

Član sit-anprc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Poruka
    81
    Zahvalio se
    4
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    vladj je potpuno u pravu.Mislim da nema na svetu traktor koji ima u menjacu ulje SAE30

Član Gorski Car avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012
    Poruka
    1,259
    Zahvalio se
    210
    Zahvaljeno 166 puta na 125 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Pozdrav svim vlasnicima Vladimirca. Reci te mi da li orete sa njim i kako se pokazao u oranju? I koliko trosi po hektaru?

Moderator vojvođanin avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Poruka
    3,250
    Zahvalio se
    628
    Zahvaljeno 653 puta na 391 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    [/UR L]

Prošlogodišnje oranje...suvo i tvrdo.Potrošnja oko 16-17 litara na ha.
    Nisam tačan, al" sam efikasan

22. Sledeći 2 korisnici su se zahvalili vojvođanin na ovoj poruci:

anthrax (27-09-12), PKB (08-01-13)

Član vladj avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Poruka
    875
    Zahvalio se
    96
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: Sasa P Pogledaj Poruke
    Pozdrav svim vlasnicima Vladimirca. Reci te mi da li orete sa njim i kako se pokazao u oranju? I koliko trosi po hektaru?

On je dosta tezak pozadi i moze da povuce dosta. Kod mene je uglavnom crna smonica i vukao je 2x12 coli oltove plugove. Sada je vec odavno penzionisan sto se oranja tice jer je dobio jacu zamenu. Sto se potrosnje tice 30l na h za teze oranje.

24. Sledeći 3 korisnici su se zahvalili vladj na ovoj poruci:

anthrax (27-09-12), Gorski Car (27-09-12), PKB (08-01-13)

Strana 73 od 122 PrvaPrva ... 2363717273747583 ... PoslednjaPoslednja