Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Rezultati 21 do 30 od 30

Tema: Kvalitet vode koja se koristi za navodnjavanje

Član
    Datum pristupanja
    May 2008
    Poruka
    741
    Zahvalio se
    19
    Zahvaljeno 46 puta na 42 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: milossoumi Pogledaj Poruke
    Premazi esencijom,skida sto posto.Ili hlorisi bunar jednom godisnje,sredstvo je 350 dinara,ima za 15m kubnih.Pre neki dan sam kupio u poljoprivrednoj apoteci.
    MOže pomoć . Kakva esencija, koliko , čega ? kako hlorisati bunar ?Nisam to nikada radio , pa su mi ovi termini nepoznati .

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Poruka
    784
    Zahvalio se
    159
    Zahvaljeno 195 puta na 120 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Esencija za zimnicu,pitaj zenu,majku,one znaju,mada i sirce skida ovu rdju,a hlorisanje je sipanje granula natrijum hlorirda u bunar i tako dezinfikujes bunar od svih bakterija,ta rdja je kod mene bila isto al vise nema.Pitaj u apoteci,reci ce ti,nista komplikovano,posle hlorisanja pola sata voda moze da sekoristi i za pice,nije lose pustiti sisteme odma da bi se cevi takodje ocistile od bakterija,algi i ostalih grinja.

Član
    Datum pristupanja
    May 2008
    Poruka
    741
    Zahvalio se
    19
    Zahvaljeno 46 puta na 42 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ˇmilossoumi

Hvala na odgovoru.Koliko često sipaš natrijum hlorid u bunar godišnje i u koje vreme ?Koja količina ?

Novajlija
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Poruka
    20
    Zahvalio se
    3
    Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Mene interesuje da li su creva KPK (ona skuplja i kvalitetnija) predvidjena da se koriste samo jednu sezonu, odnosno koliki je rizik koristiti opet ista creva posle jednogodisnje upotrebe, ako su se ista pokazala da ispravno rade. Koje je osnovno pravilo? Cuo sam od mnogih povrtara da ako izguraju godinu to je super, kazu da se KPK crava menjaju svake sezone, a ona stara bacaju

Najvise me zanima kako dobiti na kvalitetu vode a da se vek KPK creva produzi, da se izbegnu zacepljenja od kamenca, algi, peska i drugih necistoca. (Filter filtrira ali nije u potpunosti resenje)

Član
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Poruka
    592
    Zahvalio se
    60
    Zahvaljeno 99 puta na 59 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: spec1986 Pogledaj Poruke
    Mene interesuje da li su creva KPK (ona skuplja i kvalitetnija) predvidjena da se koriste samo jednu sezonu, odnosno koliki je rizik koristiti opet ista creva posle jednogodisnje upotrebe, ako su se ista pokazala da ispravno rade. Koje je osnovno pravilo? Cuo sam od mnogih povrtara da ako izguraju godinu to je super, kazu da se KPK crava menjaju svake sezone, a ona stara bacaju

Najvise me zanima kako dobiti na kvalitetu vode a da se vek KPK creva produzi, da se izbegnu zacepljenja od kamenca, algi, peska i drugih necistoca. (Filter filtrira ali nije u potpunosti resenje)
    filter i toje to a šta misliš kako se koriste creva u jagodi kad ona stoji 3 god na jednom mestu nema drugo rešenje a mozda i ima al dalje isplativo toje druga stvar,obično se kupuje crevo od 150mic i koristiš 1 god pa posle kud koji ,jer se izbuši od štetočina ,a začepljenja su manji problem i kod mene je tvrda voda a bez problema rade po 2-3god,al bolje je rešenje jeftinije pa mnjaj svake god

Član Miladin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Poruka
    528
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 37 puta na 34 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ima jedna poslovica koja kaže ako hoćeš vergu sa zaljevanjem pokupi stara crijeva KPK pa ih ponovo postavi u sledećoj godini.

Član
    Datum pristupanja
    Feb 2012
    Poruka
    1,252
    Zahvalio se
    181
    Zahvaljeno 132 puta na 106 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Miladine sta si teo reci sa tim?

Član Pedja1 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012
    Poruka
    666
    Zahvalio se
    69
    Zahvaljeno 85 puta na 66 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0

Angry

Citiraj Citiram: Sale Pogledaj Poruke
    ˇmilossoumi

Hvala na odgovoru.Koliko često sipaš natrijum hlorid u bunar godišnje i u koje vreme ?Koja količina ?
    Ало људи волим и ја зезање ал саветовати неког да "соли бунар" као средство дезинфекције ... што је много много је ...

NaCl - кухињска со .. може и врабцу на реп

регуларан третман нечим попут овог http://savacoop.co.rs/proizvod/galisept-100-g а не враџбинама ..
    само Алексинац Србију спасава

Član Miladin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Poruka
    528
    Zahvalio se
    0
    Zahvaljeno 37 puta na 34 poruka
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Citiraj Citiram: slobapatrola Pogledaj Poruke
    Miladine sta si teo reci sa tim?
    Htio sam reći da je veliki posao ponovo pokupiti trake na koture, pa ih ponovo postaviti mašinski sa puno nastavaka i stare trake obično imaju puno rupa od miševa tako da ja to nebih radio.

Novajlija
    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Poruka
    10
    Zahvalio se
    2
    Zahvaljeno 1 put na 1 poruci
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Kojim sredstvom da operem cisternu koja je korišćena za naftu,da bih je koristio za zalivanje,a da nebude nekih štetnih posledica za zdravlje i za biljke?Hvala unapred na savetima...lepi pozdrav

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12