Već je više puta bilo priče o tome. ZP soje se mogu bez termo obrade koristiti za veće kategorije životinja.
Manje
0.5 t
1 t
2 t
3 t
Više
Već je više puta bilo priče o tome. ZP soje se mogu bez termo obrade koristiti za veće kategorije životinja.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
ja cu sejati balkan i trijumf!balkan imam svoje seme a trijumf moram kupiti....
Valjevka i Idila za probu,jel sejao neko?
Ja sam o Valjevki cuo samo pozitivne komentare. Kazu da je niskog rasta ali da jako puno nosi na bocnim granama.
Uzmi sve što ti život pruža!
ravnica, vojvodjanka,becejka, i ubacicu jos neku novu, ko sta predlaze od sorti sto ranije stizu !?
"kad kola krenu nizbrdo samo se volovi raduju"
Fortuna,da nju sam zaboravio,lane bila na testiranju,00 grupa,lepa rodna
Kod mene se Gorštak bolje pokazo od Galeba ( ista agrotehnika) tako da ću sejati i ove godine Gorštaka jer sam njega i ostavio za seme a na nekoj manjoj površini probao bih Trijumf , Dukat ili eventualno Savu ako nađem seme.
Ja cu ove godine sejati Galinu koji se bolje pokazala od Valjevke,ukupno 6.5 kj u ritu
Camel Driver (19-03-12)
Moja predvidjanja za soju ove godine nisu dobra,pre svega malo padavina i lane a i ove zime dosad, a i na dalje izgleda da nece biti bolje,tako da cu sejati samo 10% povrsina.I ne verujem u sebi da bi i treca godina za redom bila dobra po prinosu a cena manje vise...
Mi ćemo i ove godine balkan 3 kj....
Ma Ćao, neraspravljaj se s mene...:-)))
@Jugos
sta ces onda sejati? nemoze sve da bude repa, a kukuruz u monokulturi se ne preporucuje
Pat&Mat
Pa tek repa netrpi sušu
Proteinski sirak je jedan od useva najtolerantnijih na sušu
Pa upravo to sto si napisao,manje vise zbog komasacije u nasem ataru. A i zbog tih mojih razloga koje sam naveo ne verujem po treci put za redom da ce soja ubosti. Preklane je bio extra rod zbog kisa cena ok,prosle godine rod je bio opet dobar cena isto ok, pa ne verujem da ce opet biti tako.Ako udari susa kao sto se i pokazuje od dobrog roda nista 12-15 meteri po jutru sta je toni kilograma ni dinara.
Kakva komasacija?
http://poljoinfo.com/showthread.php?...ja+vasem+ataru
mozemo se preseliti ovde da ne idemo u OFF, komasacija u KO. kulpin je pri kraju, na jesen je ce biti dodela novih parcela,
Pat&Mat
branko (08-01-12)
Jugos kod mene u selu kada rodi tih pomenutih 15 po jutru to je rekord.Prosle godine se prinos kretao od 3 do 13 meteri po jutru niko nije imao preko toga.
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
Probajte menjati nešto,sortu,setvenu normu,treba se malo poigrati s tim pa će biti bolje
Evo moje mišljenje , možda 80% poena za prinos soje nosi "lokacija" . Ovde u nekim selima , tačnije parcelama bude redovno dobar prinos , a negdje neće pa da rodiš majmuna.
Čini mi se da je tako , a nemora biti.