Bikovi kod mene oko 180 trenutno.
AKo znate bilo kakve informacije podelite ih sa nama!![]()
![]()
Koje su cene na vasarima u klanicama ... itd.
Čovek ostvaruje napredak kada popravlja greške nastale prilikom napredovanja.
Bikovi kod mene oko 180 trenutno.
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
Moj drugar danas (ovde je četvrtak pijačni dana) tovario 7 komada simentalce od nekih 450 do 480 kg po ceni od 1,9 evra/kg - solarno plaćanje.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
valjda je sad u nedelju poslednji vasar ove godine kod mene u B. Topoli pa cemo videti!![]()
Ja mislim da ce cene garant da idu jos gore
smed. palanka i sira okolina 1.7 1.8 to je lagani pad cene
Jeli, cukaneca, koliko je cena muške teladi u tipu simentalca do 120kg, tamo kod vas?
I kolika je cena junadi od 200 do 250kg, za dalji tov?
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
simentalac se ne moze naci ili bar vrlo tesko ispod 150/160 kg i trenutno je oko 3 e sa tendencijom pada a junad te kilaze koju pominjes jedino pijac u pozarevcu .ako mogu jedan komentar/savet bolje kvalitetnije tele mozda i koji evric vise kasnije bude kvalitetan bik koji se lakse o bolje proda. problem kupovine kvalitetne teladi bice sve veci. ako nekoga zanima strucna literatura u vezi tova junadi i mlecnih krava posle duge potrage i literature koja je jos iz doba sfrj nasao sam knjigu koju je prof.dr. milan tosic napisao akcenat je na izgradnji objekata.toplo preporucujem za sve koji planiraju nov objekat ili rekonstrukciju
Pa posalji adresu gde moze da se nabavi ta knjiga
Reci samo kako se zove ta knjiga i koje je godine štapmpana i gde. :D
Dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja
Često postavljana pitanja | Poljoinfo blog | Poljoprivredna dokumentacija | Izgubljena lozinka
'drzanje krava tov junadi' izdavac beografiti a mozete ici i na www.agrar-consult-mt.com cena knjige je 500 d. a stampana je ove godine
Deluje kako sasvim OK knjiga, šteta što nije postavio bar mali odlomak da se može skinuti u PDF formatu da ljudi malo bolje vide.
Dozvolite nam pristup informacijama i slobodu odlučivanja
Često postavljana pitanja | Poljoinfo blog | Poljoprivredna dokumentacija | Izgubljena lozinka
U Backoj Topoli danas od 500 do 550 evra solidna roba i ponuda -slabo kupaca ... telci od 150-180 kg ! bilo je simentalca... i pomalo mesavine sa domacim crvenim govedom i holstajnom... u manjim kolicinama!
To ti to...
Neće andleri ni da rade ako nemaju 100 evra po komadu.
jos nesto mi se svidelo kod pisca knjige jer sam direktno njega kontaktirao i narucio knjigu kad mi je postar doneo nije bilo pouzecem placanje nego sam posle nekog vremena kad sam stigao poslao novac postanskom uplatnicom .onome koga zanima ta materija knjiga moze samo da pomogne . ima nesto i o ishrani silazi itd...
ne znam kako je kod vas ali kod mene u selu[azanja] a i svuda okolo postoji po neki lik obicno stariji koji se svuda muva zna ljude skuplja informacije njemu se obracaju kad neko nesto prodaje [krupna stoka] a on posle te informacije prodaje .tarifa za telad je 10 e znaci 150 x 3 =450+10 otprilike tu negde danas .na to treba dodati troskove transporta
To je još uvek barem 50 do 70 evra jeftinije nego u Rumi na vašaru.
Planiram idućeg proleća da zajedno sa jednim drugarom kupim telad.
Prevoz imam svoj.
Tada ćeš mi, ako si u mogućnosti, kontaktirati tog tipa...
Koliko je Azanja od Beograda?
Pada pod opštinu Smederevska Palanka, znači nekih 70-80 km od BG-a.
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
pogodio si cugi 75 km od gazele do mene. ako cena padne na 2.5 e ja cu poceti da kupujem nadam se da ce to biti u februaru. tada cu traziti telad kvalitetnu simentalca i moci cu da ti ustupim sve preko kolicine koju budem kupio
Kod mene u Zaječaru je cena bikova 1.8 evra za kilogram,mislim da je bar 2 evra pa da ima neka korist a ovako presipaš iz šuplje u prazno.