3 tone
4 tone
5 tona
6 tona
7 tona
8 tona
i koja se sada psenica najbolje pokazalA?
Ja mislim da je APAC i dalje najbolji kad gledas globalno...a lokalno dobro se pokazale Simonida,Rapsodija,Balaton,NS 40s...Ali Apac je svugde u vrhu ili na prvom mestu koliko sam ja pratio!Pricao sam sa jednim Savetodavcem iz Instituta Tamis Pancevo,kaze vec 3 godine se najbolje dokazuje na nasem terenu!
Sledecu setvu strana semena,izuzev balatona,izbegavam u sirokom luku!
Ja imam problem za vase resenje!
Ove godine sam ostavio zvezdanu samo zato što je kvalitetnije zrno od 40s ali 40s ima potencijal za rodnost.
Nisam baš upratio da li je kolega Minđušar objavi koliko mu je kolega iz Bečeja (ako sam dobro zapamtio)ima prinos na Balatonu koji je izgledao svršeno na slici od pre par meseci(sad je nemogu naći).
Poslednji uredio talianu; 04-08-12 u 23:07. Razlog: pravopisna greška
Kod mene NS40 i Ingenio najbolji,tu je i Apac za njima ali ovima dajem prednost.
Pa izgleda da ce se sada dosta insistirati na domacim sortama, jer ocekuju vecu setvu psenice, i spremaju se da gledaju malo vise na kvalitet. Vrlo je moguce ocekivati cene po kvalitetu. U sustini, bice kako njima odgovara, pa se mozda treba spremiti.
talianu (05-08-12)
kod mene ns 40s ubedljivo najbolja. sledece godine povecavam povrsinu pod istom. 6 tona po ha za sumadiju sasvim dobar prinos.
Apac danas,110kg/kj bez predsetvenog djubrenja
![]()
Banatski Brestovac
Pogresio............
Banatski Brestovac
Nemam slike al psenica je za ovo doba godine odlicna i neka tako ostane.
Mašili ste temu.Pišite o pšenici za 2013god.
SPASOJE MIHAJLOVIC