Ako si mislio na silažu cele biljke kukuruza nemoze u dzakove. A cena? Sad bi voleo da čujem ove stručnjake što sami proizvode pa ih nekošta. Cena kg silaže je 1/3 od cene kukuruza.
Prosle godine cena kukuruzne silaze bila 25 e tona, ove verovatno duplo
Poslednji uredio vla; 27-07-12 u 09:29.
Ako si mislio na silažu cele biljke kukuruza nemoze u dzakove. A cena? Sad bi voleo da čujem ove stručnjake što sami proizvode pa ih nekošta. Cena kg silaže je 1/3 od cene kukuruza.
25 ili 250 eura tona?
pre ce biti da je 25 zar ne Vla?
kolika je onda bila cena zrna ako je tona silaze bila 250 evra? Cini mi se da ni cena zrna u Srbiji nije bila 250evra tona.
Svi koji planiraju da prave silazu, neka se raspitaju kod onih proizvodjaca koji proizvode zrno kukuruza za one parcele koje lose izgledaju. Na mnogim parcelama je kukuruz toliko los da se ne isplati cekati jesen i branje pa ce mnogi nuditi takve njive za mali ili nikakav novac jer im se branje nece isplatiti a morace da plate ili sami urade tarupiranje. Nas ce silaza ove gidune mozda kostati vise u odnosu na proslu godni zbog smanjenog prinosa a li ako poredimo kolicinu zrna koje potencijano ima onda ce mozda silaza biti jeftinija nego prosle godine ako se upravljamo po ceni kukuruznog zrna.
www.ovca.rs
Greska u kucanju, cena silaze 25 e/t
Gorane (pretpostavljam da se tako zoves) mani se tih dzakova i komplikovanja, nisam upucen koliko ovaca imas i koliko silaze planiras da napravis ali uradi to kako svi rade i neces imati problema, ja sam preprosle godine radio svega 2 prikolice imt-move prosle nisam jer je grad potukao pa i sto sam imao morao sam obezbediti bikovima ove godine radim sigurno verovatno od kukuruza koji sam sejao posle jecma
Jedino ako imaš neku veliku kacu od 20kazana pa u nju može tona silaže. Ubaciš silažu u kacu onda dvoje troje naroda da gaze. Možeš da im pustiš užičko kolo da bolje sabiju.
goranue (27-07-12), lle de france (17-09-12)
Ako je plastična kaca netreba najlon. Dovoljno je da samo pokriješ dobro da ne uđe vazduh.
Silaza je spremljena , 20 m3 negazene dimenzije 3.3x12m ugazena maksimalno tako da cenim a imam oko 8-12 kubika u zbijenom stanju , sloj debeo 20-30 planiram da mi traje 120 dana , Otvaram 15 oktombra i otprilike trajace do 25 februara.
Shodno tome pitamse asto pravide visoke i siroke a kratke silaze ?
SVI JUNACI NIKOM PONIKOSE I U CRNU ZEMLJU POGLEDASE
NE PRIHVATAM NIKAKVE AUTONOMIJE