Galenika talisman- skaut KWS hibridi
Strana 6 od 17 PrvaPrva ... 4567816 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 101 do 120 od 337

Tema: Mali ribnjaci

 1. #101
  Član
  Datum pristupanja
  Apr 2008
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,167
  Zahvalio se
  2
  Zahvaljeno 112 puta na 83 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Citiraj Citiram: Dusan F
  U pravu ste ,
  tema ide u of topic ili u mini ribnjake i bazene iza kuce .
  ..tačno i sam sam tome doprineo
  Citiraj Citiram: Dusan F
  Kavezno gajenje ribe je vrlo ozbiljna i isplativa stvar iz vise razloga.
  Ti kažeš isplativo, bilo ko može da kaže suprotno. Takve tvrdnje treba podkrepiti naučnim radovima i iskustvima.
  Citiraj Citiram: Dusan F
  U kaveznom gajenju imate sve prirodno osim sto riba moze vise da jede nego u prirodi a manje da se krece a samim tim i brze se goji.
  Ovo nije tačno. Kavezni uzgoj je najmanje prirodan. Mora da se daje kompletna (samim tim skuplja) hrana u peletiranom obliku za razliku od ribnjaka gde sam ribnjak proizvede deo hrane.
  Citiraj Citiram: Dusan F
  Iskoriscenost hrane je 100 % .
  Ovo je naravno netačno. 100% iskorišćenost jednostavno ne postoji kao praktični pojam.

  Na kraju postavlja se pitanje gde postaviti kaveze?

 2. #102
  Član
  Datum pristupanja
  Jun 2009
  Lokacija
  sid-srem
  Poruka
  1,124
  Zahvalio se
  546
  Zahvaljeno 141 puta na 100 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  @dusan F kolika je procena ukupne tezine sarana na kraju tova od onih pocetnih 96kg? koliko traje tov? i koja je cena hrane za tov?

 3. #103
  Član
  Datum pristupanja
  May 2010
  Lokacija
  Zemun
  Poruka
  73
  Zahvalio se
  0
  Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Taj drugar je ubacio 96 kg mladji od 180 grama. To se obicno radi u martu kada on krece da se budi i sprema se za intezivni rast. Uzgoj traje do Sv. Nikole jer se tada proda sve i najbolja je cena . Sve posle toga ulazi u zimu i to je gubitak. ON je izlovio komade od 1200 grama i vise sto je ukupno 640 kg ribe i ako oduzmes 5 % uginuca sto je za prvi put odlicno dobije se da je prirast negde 6 puta .
  Licno mislim da su napravili gresku i da su trebali uzeti vecu mladj koja moze da proguta i vece zrno hrane ali eto za pocetak je i to odlicno.
  Njegov drugar je u ribnjaku dobio na kraju komade od 600 grama sto je upola manje .
  Pise da su potrosili 1100 kg peletirane hrane .
  Tekst koji sam postavio je orginal copy/paste .

 4. #104
  Član
  Datum pristupanja
  Apr 2008
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,167
  Zahvalio se
  2
  Zahvaljeno 112 puta na 83 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Citiraj Citiram: Dusan F
  Sledeca stvar je da je KGS najmanje prirodna stvar. Sve domace zivotinje gajimo u sto manjim prostorima da ne bi rasipale energiju i da bi konverzija hrane bila sto veca. Ispred kaveza se napravi vodena zavesa tako da je riba u limanu i ne trosi se za borbu protiv matice. Hrana koja se daje saranu pojede se sva , znaci nista ne pada na dno i ne truli , nista ne nosi matica a uvek dolazi sveza voda .
  I na kraju 100 % iskoriscenost hrane postoji kod intezivnog uzgoja svih vrsta na planeti . Kojoj zivotinji se ostatak hrane baca pre davanja novog obroka ? Ni jednoj.
  I na kraju KGS dozvoljava izuzetno guste nasade po 1 m3 kakvi se ne mogu ni zamisliti na ribnjacima .
  Mogu se postaviti bilo gde u vodotok gde oscilacijom vode nece ostati na suvom . U okolini Sapca i Mitrovice ih ima puno .
  Ostaviću po strani stil , da se okrenemo argumentima. Trpanje što većeg broja životinja na što manji prostor je praksa napuštena u razvijenom svetu. Danas da bi mogao da imaš kravu moraš da imaš odgovarajuću površinu. Sutra ćemo i mi prepisati taj pravilnik. Kokoške će iz kaveza morati na pod ponovo, vrlo uskoro, o tome imaš potvrdu iz Slovenije i to ovde na ovom forumu. Zato što je kokoška koja ne mrda već samo kljuca i "kaki" jaja bolesna kokoška a takvo držanje je zapravo sadizam.
  100% iskorišćenje hrane ne postoji ni u teoriji. Uvek postoji neki rastur. Ti si pobrkao utrošak sa iskorišćenjem. To naravno nije ništa strašno ali govori da je ceo pristup malo amaterski.

  Meni se čini i da je pokušaj gaqjenja soma s tim da se sitna riba izlovljava pa daje kao hrana prilično amaterski takođe. Mislim da je profesionalan ribolov mrežama dozvoljen samo na Dunavu, Savi i jednom delu Tise. Za ovo poslednje nisam sasvim siguran ali sam siguran da je profi. lov ribe za tržiste u slatkoj vodi u 21. veku anahronizam i da će relativno skoro biti praktično onemogućen. Ali već sada su zabranjeni alati, dakle mreže sa malim okcima, kojima bi se lovila sitna riba.

  Danas se zna šta je "kvalitet". Ovim izrazom naziva se prva klasa toplovodne ribe : smuđ. kečiga i som. Ovaj poslednji polako klizi iz ove prve grupe. Još jako davno kada sam se profersionalno bavio lovom ribe kafedžije su uslovljavale otkup veće količine soma tako da moram da im prodam i određenu količinu smuđa. Ovo navodim da bi video kako se ukus potrošača menja. Elita danas neće da jede ni soma a kamoli šarana. Ono što danas radi elita(ma šta to značilo), sutra će da sledi većina. Pastrmka iz hladnovodnih ribnjaka ima približnu cenu kao šaran a neuporedivo je kvalitetnija riba. Takav disparitet treba uzeti u obzir jer kao posledicu imaćemo verovatan pad cene šarana. Veliki ribnjaci sa kompletnom proizvodnjom mogu da postignu niže troskove a samim tim mogu jeftinije da prodaju.
  Kada se sve uzme u obzir mislim da osim retkih izuzetaka slatkovodno kavezno gajenje toplovodnih riba, šarana pre svega, nema neku perspektivu.
 5. #105
  Član
  Datum pristupanja
  May 2010
  Lokacija
  Zemun
  Poruka
  73
  Zahvalio se
  0
  Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Sve ste u pravu ali mi se cini da zivite 10 -20 godina unapred , sto je za Vas odlicno ali za poljoprivredu Srbije mislim da nije. Seljaka interesuje kako danas da zaradi a ne kako ce opet da ceska muda Beckom ili Turskom dvoru za 20 godina sto je i neminovno. Ta evropska bagra je 50 godina tovila pilice na 1 cm2 a sada hoce nama da prosipaju pamet da im mi izvodimo pilice u setnju , i pustamo baha pre nego sto snesu jaje a oni ce i dalje raditi isto i to izvoziti u afriku i menjati za dijamante ili u irak pod maskom hrana za naftu .
  Kada sam razmisljao za KGS nisam ni mislio da izvozim nego da prodajem Beogradskim i Zemunskim ugostiteljima i tako zaradim pare jer ipak je to respektibilno trziste .
  Na Dunavu , leva obala , 1 km uzvodno od Pancevackog mosta covek je na moju ideju kupio stari slep od 1000 tona nosivosti , napunio vodom i poribio saranom , Kao hranu mu baca sve sto stigne i sto pronadje.
  Normalno i jos neke dodatke i NIJEDNO ZRNO HRANE NE DODIRNE DNO a da nije pojedeno . Sve prodaje u okolnih 10 restorana .
  Pod iskoriscenosti hrane za mene je ono sto zivuljka proguta a ne kakva su joj creva pa da li nesto i ostane u kaki.
  Ovo sam naveo jer hranjenjem ribe u ribnjacima jedan procenat hrane zavrsi na dnu i istruli.
  Vasi argumenti jesu ispravni ali samo teoretski .
  Pitanje za Vas
  Koliko bi bilo moguce hraniti soma pilecim mesom u komadima ili mlevenim i sta mislite o tome
  Pozdrav Dusan Filipovic Zemun

 6. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku Dusan F na ovoj poruci:

  vebra (27-01-12)

 7. #106
  Član
  Datum pristupanja
  Apr 2008
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,167
  Zahvalio se
  2
  Zahvaljeno 112 puta na 83 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Ne mogu ništa da mislim o hranjenju soma pilećim mesom jer nemam nikakve parametre. NPR kakva je konverzija kod takve hrane. U svakom slučaju to mi se čini neisplativim jer je pileće meso skupo da bi bilo hrana.. Možda je moguće koristiti otpatke klanične industrije ali tu postoje problemi konzerviranja. Hrana za taj tip grabljivica u svetu se pravi od otpadaka u preradi ribe, najčešće se dehidrira i peletira i tako može da se koristi u dužem periodu. Postoji još jedan problem koji samo nasulućujem, a to je da li je uopšte dozvoljeno koristiti meso toplokrvnih životinja kao hranu u proizvodnji bilo čega što će biti korišćeno kao hrana za ljude? Nagađam da nije dozvoljeno.

  Što se tiče propisa EU koji se svakodnevno usvajaju nemam nameru da ulazim u raspravu o njihovoj opravdanosti. Za ovu temu bitno je jedino da svaki posao koji se planira mora da uzme u obzir i tu regulativu. I to ne zbog izvoza u EU već zato što je poštovanje tih propisa uslov za prodaju na domaćem tržištu.

  Po mom mišljenju ne može se ući u posao uzgoja ribe radi trenutne dobiti. Treba neko vreme posvetiti proučavanju materije onda dolaze početničke greške kao kod tvog imenjaka : loš izbor mlađi, loša hrana, ukrali im mrežu...... dok se sve uigra i počne da donosi zaradu protekne dosta vode ispod mosta.

  gajenje ribe u šlepu je nešto između kaveza i ribnjaka.
  Kada bi ribe u ribnjaku hranio plivajućim peletima (kao što to radi tvoj imenjak) rastur bi bio isti ili još manji.

  Potrošnja hrane je zbir rastura i onoga što je pojedeno.
  Iskorišćenost hrane se izražava kao stepen ili indeks konverzije a to znači koliko hrane je potrebno za određeni prirast.. Npr 2 : 1 znači 2 kg hrane za 1 kg prirasta.

  šlep napunjen vodom nije kavezni uzgoj. To je pre ribnjak. Kada bi bio izbušen, znači kada bi ličio na starinske tikvare onda bi bio nešto između.

  Pošto si u toku mogao bi da nam daš podatke o tome koliki su troškovi bili za nabavku 96 kg mlađi od 180 gr, koliko hrana, koliko transport, koliko je računao danonoćni nadzori angažovanje oko ishrane i koliki je bruto prihod od 640 kg.

 8. #107
  Član perje avatar
  Datum pristupanja
  Mar 2010
  Lokacija
  okolica Zagreba - Hrvatska
  Poruka
  346
  Zahvalio se
  21
  Zahvaljeno 27 puta na 25 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Racunaj koliko kostaju pilici. Kg oko 20-25 kuna (3 eura). Jedino muske pilice nesilice ako nades nekoga sa inkubatorom pa mu je to otpad. Som piletinu voli, znam jer sam gaa puno puta ulovio na pilece meso.

 9. #108
  Član
  Datum pristupanja
  May 2010
  Lokacija
  Zemun
  Poruka
  73
  Zahvalio se
  0
  Zahvaljeno 8 puta na 8 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  CITAT "Zato što je kokoška koja ne mrda već samo kljuca i "kaki" jaja bolesna kokoška a takvo držanje je zapravo sadizam."

  Verovatno da je tako . Dobro ..... Mi sirovi Balkanci necemo vise drzati koke na 2 cm2 nego cemo ih ceskati po guzici i kada porastu onda ce neki sadisti noz pod grlo i leti glava a to nije sadizam vec odlican rucak.
  Sta predlazete dalje kako da uzgajamo bilo sta a da VI VELIKI EVROPLJANI Na kraju SADISTICKI ne zakoljete i ne zaradite pare.
  Sa nestrpljenjem ocekujem odgovor da bih zapoceo pravi biznis
  Unapred hvala

 10. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku Dusan F na ovoj poruci:

  vebra (27-01-12)

 11. #109
  Član dzionik avatar
  Datum pristupanja
  Sep 2009
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,906
  Zahvalio se
  246
  Zahvaljeno 587 puta na 368 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Ti baš zapeo da prozivaš i da svrstavaš ljude u balkance i evropljane ??
  Nisam primetio da je Tar baš neki veliki evropljanim on je brate sa Pevca :-)

  Čovek ti rekao šta on misli a ti radi kako ti savest nalaže...

  Otišli smo u off

  Valjda sam već negde ostaavio ovaj link ali ne smeta još jednom jer kad god ga se setim ja ga opet pogledam i slatko se nasmejem ljudskim glupostima..

  http://www.ted.com/talks/dan_barber_...th_a_fish.html

 12. #110
  Član telnett avatar
  Datum pristupanja
  Jun 2009
  Lokacija
  Conoplja
  Poruka
  1,794
  Zahvalio se
  298
  Zahvaljeno 296 puta na 241 poruka
  Downloads
  5
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma


  Dzoni
  Examine your options considerate consequences and make decision

 13. #111
  Član dzionik avatar
  Datum pristupanja
  Sep 2009
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,906
  Zahvalio se
  246
  Zahvaljeno 587 puta na 368 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Pa gde si Zvonko nema te sto godina....

 14. #112
  Član
  Datum pristupanja
  Apr 2008
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,167
  Zahvalio se
  2
  Zahvaljeno 112 puta na 83 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  @Dusan F

  Ne postoji patriotsko gajenje riba. Ne postoje oni i mi kada je reč o nekom poslu. Posao je jednostavno dobar ili nije dobar. O tome odlučuju argumenti a ne patriotizam ili tvrdoglavost.


  Citiraj Citiram: Tar
  .... Pastrmka iz hladnovodnih ribnjaka ima približnu cenu kao šaran a neuporedivo je kvalitetnija riba. Takav disparitet treba uzeti u obzir jer kao posledicu imaćemo verovatan pad cene šarana. Veliki ribnjaci sa kompletnom proizvodnjom mogu da postignu niže troskove a samim tim mogu jeftinije da prodaju.
  Kada se sve uzme u obzir mislim da osim retkih izuzetaka slatkovodno kavezno gajenje toplovodnih riba, šarana pre svega, nema neku perspektivu.....
  Priznajem ovde sam napravio grešku. Cena šarana već je pala. Tako kg šarana u Smederevu košta 230 dinara.

  Treba pogledati link koji je postavio novii :
  http://www2.hgk.hr/en/depts/agricult...be_zbornik.pdf
  Tamo lepo piše da je posle 30 godina od prvih pokušaja, kavezna proizvodnja toplovodnih riba ostala na nivou eksperimenata i da nisu postignuti komercijalni rezultati. Pa se navode razlozi : pre svega skupa hrana koja mora da bude kompletna sa visokim procentima proteina, kratak period uzgoja, problemi sa nabavkom adekvatne mlađi ... i tako dalje i tako dalje.

  Lepo je kada mladi ljudi sa strašću prilaze poslu. Ali ne valja kada se ostrašćeno prilazi analizi nekog posla. Strast je emotivna ( i hormonska) pojava pa zamagljuje svest tamo gde su potrebni argumenti.

 15. #113
  Prijatelj Foruma Rale 83 avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2009
  Lokacija
  Kobilje (30km od Pozarevca)
  Poruka
  3,718
  Zahvalio se
  154
  Zahvaljeno 186 puta na 129 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Procitao sam celu temu .
  Moram ici u of , da nebi otvarao novu temu
  Ako iskopam rupu i izolujem je da voda nebi otisla i na dno vratim odredjenu kolicinu zemlje ,
  rupa bi mogla postati ribnjak , posto nemam izvor vode od drenaze kuce bi izvukao cev do ribnjaka,
  i naravno poveyao i oluke al to nije stalan dotok.
  Za mesanje vode i vazduha bi koristio cirkulacionu pumpu za povrsinu ribnjaka 50 m2 ili 100m3
  Pitanje dali to moze da funkcionise kako ja zamisljam i koliko bi sarana mogao da smestim tu .
  Zelja mi je da imam u pocetku vise dokribnjak proradi a kasnije bi se zadovoljio sa 12 kom godisnje po 5kg plus 1 godisnje po jednog od 10 kg
  Nakon vassih odgovora cu postaviti jos pitanja.
  A i nemora saran moze amur tostolobik
  SVI JUNACI NIKOM PONIKOSE I U CRNU ZEMLJU POGLEDASE
  NE PRIHVATAM NIKAKVE AUTONOMIJE

 16. #114
  Član dzionik avatar
  Datum pristupanja
  Sep 2009
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,906
  Zahvalio se
  246
  Zahvaljeno 587 puta na 368 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Čime da izoluješ?? Ako nemaš dobre gline koja može da drži vodu može skupo da te izadje.
  Pogledaj malo literaturu http://www.4shared.com/account/docum...KQpgJEgWrhGus8 da ne bi napravio samo rupu u zemlji već nešto što može da ima više funkcija i da bude isplativije. Jedan deo je o akvakulturi pa i ako ne znaš engleski ilustracije mogu da ti daju ideju na koji sve način možeš ta napraviš sistem.

 17. #115
  Prijatelj Foruma Rale 83 avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2009
  Lokacija
  Kobilje (30km od Pozarevca)
  Poruka
  3,718
  Zahvalio se
  154
  Zahvaljeno 186 puta na 129 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  E jbg glup sam i neznam da otvorim ovo , daj nesto drugo
  SVI JUNACI NIKOM PONIKOSE I U CRNU ZEMLJU POGLEDASE
  NE PRIHVATAM NIKAKVE AUTONOMIJE

 18. #116
  Član futurefarming avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2010
  Lokacija
  Zemun / Novo Selo
  Poruka
  4,097
  Zahvalio se
  70
  Zahvaljeno 266 puta na 207 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Rale 83. možeš da izoluješ na više načina, meni je lično izolacija glinom malo komplikovana i nesigurna stvar ali sve zavisi od terena i sastava tla gde kopaš. Eventualno uzmi u razmatranje i najlon koji se proizvodi u te svrhe-pond liner- pa onda jedno 3cm krupnijeg šljunka po dnu. Možda je koji dinar skuplje ali ako tako uradiš šaran se sigurno neće osećati na mulj.  Što se tiče broja riba to ti je stvar matematike, ako je zapremina 100m3 i ako ja nisam pogrešio u računanju 130-140 komada bi bilo ok, valjala bi i koja vodena biljka (u saksiji ako stavljaš najlon) i to je to. Malo konsultuj literaturu i polako, što kasnije ubaciš mlađ to bolje, voda mora da odstoji, da krene fitoplankton itd. Najbitnije je da ne žuriš.

 19. Sledeći korisnici su se zahvalili korisniku futurefarming na ovoj poruci:

  Isnogood (20-07-15)

 20. #117
  Član
  Datum pristupanja
  Apr 2008
  Lokacija
  Beograd
  Poruka
  1,167
  Zahvalio se
  2
  Zahvaljeno 112 puta na 83 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Problem je koncepcija(sportska) ovog ribnjaka. Treba da konsultuješ literaturu da vidiš koji je uobicajen prirast šarana u ribnjaku. Na primer treba mu 4 godine da od 200 gr dostigne 5 kg.
  To znači da iza svakog od 5 kg stoji(u redu) još 4 ribe različitih težina. Recimo da u prvoj godini poraste od 200 do 800 gr. Znači prosek 0.5 kg i tako dalje do 5 kg pa ispadne otprilike duplo. Dakle da bi imao jednog od 5 kg iza nnjega su još 5 kg ribe u ribnjaku. Koliki su prinosi u našim ribnjacima? 1000-2000 kg po ha. Rekordni prinosi sa vrhunskom tehnologijom su 5 tona/ha. Bez sveže vode to je nezamislivo. Znači naš prosek od 1500 kg/ha. To je 150 grama po m³ a tebi treba prostor za 120 kg + 30 kg ( kod većih šarana relativni prirast je sporiji) pa ispadne 150 kg = 1000m³ a to je 10 ari sa prosečnom dubinom od 1m.
  Ovo je samo orijentaciona matematika.

 21. #118
  Prijatelj Foruma Rale 83 avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2009
  Lokacija
  Kobilje (30km od Pozarevca)
  Poruka
  3,718
  Zahvalio se
  154
  Zahvaljeno 186 puta na 129 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Izolacija nije problem to znam , dno bi pokrio jedan deo zemljom a 2 kamenem preko zemlje , udaco bi par panjeva (sa korenom ) da emituju prirodna stanista jedan kraj bi bio sa kontra kosinom od drveta da se nebi ostetila folija , i jos puno estetskih detalja a iskop bibio u hladovini oko 70 % obdnevnice.
  Al neynam dali ce mi biti dovoljno vode iz oluka i drenaze , hoceli moci cirkulaciona pumpa (za grejanje) da obezbedi dovoljno kolicinu kiseonika za u vodi za ribe . One filtere cu detaljno da proucim,
  i sta mi jos treba za ribnjak od aparata.
  Saransku mladj znam gde mogu naci (prosek 200g komad) a linjaka ima u Busurskom jezeru.
  I interesujeme podvrsta sarana crvene boje video sam ih davno u Becu na sembronu
  Post je spojen: [time]1289843269[/time]
  _________________________________________________
  Gdde su 50m2 tu su i 100m2 al voda mebrine , a nebi trosio puno elektricne energije na odrzavanje ribnjaka (vode) osvetljenje pumpe filteri
  SVI JUNACI NIKOM PONIKOSE I U CRNU ZEMLJU POGLEDASE
  NE PRIHVATAM NIKAKVE AUTONOMIJE

 22. #119
  Član futurefarming avatar
  Datum pristupanja
  Aug 2010
  Lokacija
  Zemun / Novo Selo
  Poruka
  4,097
  Zahvalio se
  70
  Zahvaljeno 266 puta na 207 poruka
  Downloads
  0
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Ja kapiram da bi Rale hteo jedan manji hobi ribnjak, ništa preterano ozbiljno ali neka me ispravi ako grešim.

  Prijatelju, za pumpu nisam siguran ali ako imaš kakav kompresor za vazduh onda idi na raspršivač, ako ne, onda probaj da nabaviš ili napraviš onaj "pedolino" aerator što sam ranije postavio ili ubaci 1 ili više onih komplet fontana, ovako nešto:


  Za crvenog ne znam ali ako nije ukrasni KOI onda nađi sliku da vidimo o čemu je reč.

 23. #120
  Prijatelj Foruma Rale 83 avatar
  Datum pristupanja
  Dec 2009
  Lokacija
  Kobilje (30km od Pozarevca)
  Poruka
  3,718
  Zahvalio se
  154
  Zahvaljeno 186 puta na 129 poruka
  Downloads
  1
  Uploads
  0

  Odg: Kavezno gajenje šarana i soma

  Da naravno hobi ribnjak , i kao estetski deralj baste , moze i stocic za jutarnju kafu itd
  Neki koriste cirkulacione pumpe za fontane, ako uz ribnjak dodam fontanu i 2-3 kaskade to ce biti :D
  estetika i efekat a ta pumpa trosi 85w na sat
  Taj crveni saran jeste ukrasan al je tad bio oko kilogram i boja je izmedju crvene i narandjaste
  SVI JUNACI NIKOM PONIKOSE I U CRNU ZEMLJU POGLEDASE
  NE PRIHVATAM NIKAKVE AUTONOMIJE

Strana 6 od 17 PrvaPrva ... 4567816 ... PoslednjaPoslednja

Similar Threads

 1. Mali saveti zlata vrede
  By brundalo in forum Ovčarstvo i kozarstvo
  Odgovora: 334
  Poslednja Poruka: 01-02-18, 15:25
 2. Specijalni mali utovarivac
  By dragan82 in forum Traktori
  Odgovora: 16
  Poslednja Poruka: 27-03-11, 12:19
 3. Pavinjak-mali poljoprivrednik
  By Pavinjak in forum Članovi poljoinfo foruma
  Odgovora: 11
  Poslednja Poruka: 01-10-09, 14:51
 4. Mali jubilej poljoinfo foruma
  By novii in forum Caffe
  Odgovora: 14
  Poslednja Poruka: 17-09-08, 13:31

Tagovi za ovu temu

Dozvole pisanja

 • Ne možete otvoriti novu temu
 • Ne možete odgovoriti u temi
 • Ne možete postavljati atačmente
 • Ne možete uređivati svoje postove
 •  
Svi postovi su vlasništvo njihovih autora. Poljoinfo.com ne garantuje tacnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo cijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju izmedu registrovanih clanova.