Spisak otkupnih mesta i cena

Nemoj tako za ružu, će mi stane čuka :osmeh: istina da će biti slabijeg kvaliteta i krupnoće, ali biće i dosta oštećenih ili omlaćenih gradom, zato mislim da neće biti baš tako niska cena...
 
Pozdrav ljudi. Danas mi je bio drug ugovorio danas prodaju 60 tona Novosadske rodne po 70 din. Bere sledece nedelje.
 
Poslednja izmena od urednika:
Ja sam danas prodao prvu kolicinu,nisu zrele ali je tako kupac hteo,cena 90 dinara za prvu klasu.Za rakiju kod mene u okolini se krece oko 40 dinara.Ozbiljnija berba tek za 4-5 dana dok ne sazru.Nedostaje sunca...
 
Kod Rajka u Vinči kajsije 40 do 60 dinara zavisno od krupnoće, 65 za baš krupne.
 
Danas u Vinči kajsije 45-55, kaže mi ujak u Ritopeku dok stigneš do otkupnog mesta dole u centru usput mnoštvo kombija iz Bosne itd, najviše traže trešnju ali i kajsiju, prvi mu nudili 50, malo dalje prodao za 60.
 
Nece biti losa cena kajsije bez obzira na dobar rod,ove godine zbog kise ima dosta krastavosti ploda (ko nije pazio na to) pa nece biti previse prve klase.Danas mi placali za prvu klasu 85,oo a za drugu 65,oo.
 
У Бегаљици берба у пуном јеку. Беру се полу-зреле јер иду у извоз. Нестало гајбица а у старим не примају. Цена 60-70 Дин. Предвиђања за цену за прераду 12 Дин (иначе бресква је 6 Дин.).
 
Ruza ful u Ritopeku 50 dinara u pijaci ima i za 30 da se nade ja moju domacu prodao po 30 dinara za preradu 18 dinara tek treba da startuje otkup,Tresnje od 50 do 80 dinara zagusenje
 
U Vinči ruža 45 dinara na 2 mesta, na slici 2 i 3, domaća još uvek ne ide rinfuz, ali ima na jednom mestu broj 1 na slici za 40 dinara uzimaju, mora u njihove plastične gajbice, može da se prespe tamo ako nemate, ali moraju biti kalibar najmanje 45 milimetara, čiste i ZRELE. Kupac je izgleda Eliksir.

Na mestu broj 2 uzimaju svakavu, zelenu sitnu i može koja tačka od grada a na mestu 3 traže krupniju, da nema ni tačku od grada a cena ista.

Evo mape i slika robe, sitno zeleno, na slici izgleda lepše nego uživo.



 
U Ritopeku sinoć nudili 40 za kajsiju ružu krupnu lepo ređanu, u Vinči primili za 45.

Na pijaci u Mirijevu, Beograd, sitnije i domaće 50, srednje krupne 80, krupna ruža 100. Trešnji ima jedan prezrele 120, drugi onako 100. Kruške 100-120.
 
A nektarine I breskve, koja je cena na otkupni mestima danas.Šta znači kajsije plivju ni dunav neće ih niko ili nešto drugo?
Danas sam ponovo bacio jedno 2o%pukle nektarine,tako da je berba jedva počela(danas nabrao 700 kgGdezija,noćas na kvantaš u kv)a ja sam već pola obrao

:zli:
 
Nazad
Vrh