Pa iskreno i nije malo ulaganje... Danas sam bio u ribarnici na zelenoj pijaci u Pancevu. Oni prodaju soma po 500 din zive mere, i 550 ociscen i iseckan u onim parcicima, znaci ne u filetima... Rekao mi je da ga maximalno placaju po 400 dinara. Poznajem ga, pa malo pricali... Zavisi od ponude i traznje... Al su to neke ovogodishnje cene.. Sto nikako ne znaci da sledece godine mogu da kostaju i manje i vishe...
Zvao sam onaj institut u subotici i pricao sa likom u vezi hrane. Rekao mi je da se hrana krece od 1e do 1.1e. Sad je ne proizvode, jer je pogon na remontu. Al to je bila poslednja cena za tu hranu. Hrana ima izmedju 46% i 48% proteina. I da mora da se naruci cela sarza. Znaci 5t od jednom. Ispod toga ne prave. A i nemaju je na lageru, vec samo po porudzbini.. A rok upotrebe joj je 90 dana, bar tako pishe na sajtu...
Iskreno, bez ogromne kolicine i solidnog znanja ( da bi se troshkovi doveli do minimuma a zarada maksimalno uvecala), to i nije tako profitabilan posao... Jer bez 10t gotove ribe, vi i nemate neku lepu zaradu.. A za 10t ribe, treba ti min 25 000e za troshkove... Plus za opremu i baneze treba da se ulozi josh 10 000e..
Inace, sad sam razumeo faktor konverzije hrane :) Hvala na objashnjenu :)

Odgovori sa citatom

.