Ja sam čuo da treba samo okrečiti!Kažu da je naj prirodnije i naj jeftinije.
Svojevremeno kada sam se bavio samo kunicarstvom,posle svake isporuke tovljenika radio sam dezinfekciju objekta.
Koristio sam kao dezificijens rastvor formalina.Potrebno je zastitno odelo,maska i atomizer.
Ja sam čuo da treba samo okrečiti!Kažu da je naj prirodnije i naj jeftinije.
Nit sam debo,nit sam mali...Al samSremac pravi!!!
Napisao sam u proslom vremenu,tada je bila stalna temperatura , vlaga ,tunelska ventilacija i grejanje.
Cime je najbolje dezinfikovati drvene kaveze koristio sam Oxicid S?
Eventualno krecom.
Komso, drvo skoro da nemozes dezinfikovati,ali ti je krec dobro resenje.
Nista ona cu da prekrecim pa onda Oxcid S.
Inace sam Oxicid S dobro natapao trebao bi da je navodno dobar ima hvale za njega i nije skup.
Mislim da na ovih -15 do -20 ne treba trošiti resurse na dezinfekciju,biće toga na proleće.
Ako ne moze drugacije onda cemo posteno
U pravu si ali krec nece skoditi,zastitice kavez ujedno od grickanja.
Svakako,i ti si u pravu.![]()
Ako ne moze drugacije onda cemo posteno
Pozdrav meni su preporučili da kaveze prskam" EKTANOLOM " dali neko zna šta o ovom sredstvu
budućnost je u ušatima
Malo hlora u fajtalicu sa vodom,,isprskas ,sacekas da se osusi i to je to :)
A sta mu hvali ..zasta hlor sluzi ?? osim za to ..i plus nije skup ...a odlican je ,malo se osjeca dok se ne osusi i dok ne obavi proces to je oko sat dva i posle toga sve dezinfikovano potpuno,mislim da je bolje nego da bacate pare na neke preparate ....ja sam inace htjeo da kupujem svakakva cuda ali covjek iz poljo apoteke mi kaze uzmi to i ne brini ...i ja poslusah covjeka i zadovoljan sam skroz evo vec god dana koristim samo hlor ..samo pazite vrlo malo je dovoljno da se stavi ,ja stavljam jednu, dvije kasicicu kao od espreso kafe ona malecka na cijelu bocu vode ,i isprskas kolko ti treba i to je to
jomabo (10-08-12)
Nemoras a mozes kunica vratiti posle pola sata u kavez , brzo isparava samo nemoj da pretjeras sa hlorom 2,3 zrnca na 1 l vode u prskalicu
Dodjoh , vidjeh ......
Svojevremeno sam, sedmicno ,plinskim brenerom opaljivao kaveze.(u priplodu).Na taj nacin sam uklanjao otpalu dlaku a ujedno i dezinfekcija.Zenke su bile naviknute pa se nisu plasile brenera i nisam ih vadio van vec sam spaljivao jednu pa drugu stranu a nju pomerim kontra.
Da li treba da se dezinfikuje nov kunicarnik??