Prvi put čujem za ovu firmu.
Raiffeisen Agro d.o.o. Beograd se bavi distribucijom semena u zadnje dve godine na ovim našim prostorima. Pored semena kukuruza imaju i seme pšenice i suncokreta, dali ste ih sejali i kakvi su vam utisci.
![]()
Prvi put čujem za ovu firmu.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
I ja,da li je neko sejao nesto od ove semenske kuce?
letos kad sam putovao za hr,dosta sam video oglednih polja kukuruza!
Ja imam problem za vase resenje!
e je i ga da nedeljom gledate Zaharija i njegovu emisiji znali bi ste o cemu se radi
Raiffeisen je prvenstveno kooprativa nastala u Austriji izmedju pp a posle su osnovali i banku koja je nama poznatija
Pokazivali su kako to funkcionise u Austriji i mogu Vam reci da vrlo impozantno deluje
E sad po pitanju hibrida![]()
treba probati
manje vise su svi hibridi dobri ,treba sve uraditi kako treba,i malo ako bog pomogne u vidu kise svi priblizno rode
kvadratni hvat (hv) = 3,59665 = 3,6 m2
katastarsko jutro (kj) ral = 5754,64 m 2 = 1600 kvadratnih hvati
1 hektar = 2780 četvornih hvati = 1,7377 rali= 10000,00 m2
1 lanac = 7193,3 m2
1 dulum (dunum) = 1000 m2
1 motika zemlja = 719,33 m2
1 ar = 100 m2
Hibridi kukuruza su francunska genetika koje odlikuje dobar rani porast, visoka biljka i brzo otpuštanje vlage sa izuzetno velikim potencialom rodnosti.![]()
Pre neki dan bio sa covekom koji ih je sadio zadovoljan i ja sam sada tek prvi put cuo za te hibride ali treba probati sto da ne :D
Danas slucajno nasao ovo seme,sutra odoh da ga kupim,sorta je iz grupe FAO 600
Ove sezone eksperimentalno sejemo lonexxo iz grupe FAO 600,kukuruz je tipa zuban,16-18 redi u klipu,brzo otpusta vlagu,prosecan prinos je 13.735kg/ha,prosecna vlaga 21,9,preporuceni sklop 70.000-75.000ha
Juce posejan lonexxo,malo sam odstupio od preporucene gustine,to jest sejao sam ga malo redje.
Ja sam juce uzeo "midixx",mislim da ce uspeti hehe...
Raiffeisen je dobro nikao iako je klijavost bila samo 90 posto.
Videćemo kako će se pokazati ova semenska kuća to će učiniti vreme a da bi bili što bliži nama otrudio sam se i uspeo da obezbedim seme za ogled osam hibrida od Raiffeisen agro a pored ovoga na mestu prošlogodišnjeg ogleda AShibrida sada sam postavio ogled 37 hibrida udarnih poređanih sve redom po FAO grupama ali o ovome ću pisati u postu za oglede detaljnije i pokušati da sve blagovremeno ispratim i javim utiske.
Jugos (30-04-11)
@ganga
Postavi nekad i neku fotku.
Na predlog-sugestiju jednog prijatelja posejacemo jednu parcelu sa semenom ove semenske kuce pa kako nam bude.... Sortu,hibrid-grupu zrenja cemo jos videti koj(e)a ce biti.
Pozorišna predstava
http://www.youtube.com/watch?v=bJi7j-rAldc
Probaj Lynxx ili Ulyxxe najbolji hibridi ali pozuri nema ih puno
sinisa1979 (29-02-12)
I tata je uzeo seme suncokreta,nadam se da ce se dobro pokazati...
♥Svaki.dan.je.u.sustini.isti.ali.smo.mi.ti.koji. imaju.moc.da.ulepsaju.dane.sebi.i.drugima.♥
Ove sezone sam uzeo cetiri hibrida,Ulyxxe Fao 400,
Labeli cs Fao 420
Luxxus Fao 430
Memoxx Fao 620,
sta se sad sa njima desava?