kod nas u vreme zetve mozes da nadjes za dzabe samo da je oteras iz njive,a sad bala kosta od 30-40 din.![]()
Vidim da nemamo ovu temu o ceni balirane slame pa da malo popričamo i o njenoj ceni.
Cena kod mene je 60,00 din. presovala je poljska presa Z-224![]()
U životu ti je kao i u šahu često dama ode za konja
kod nas u vreme zetve mozes da nadjes za dzabe samo da je oteras iz njive,a sad bala kosta od 30-40 din.![]()
Bez kralja ne valja :)
Pa nije valjda balirana slama baš džaba u vreme žetveCitiram: pujol
![]()
![]()
dzabe ako je ti izbaliras,
izbaliranu ti niko nece dati dzabe,jedino ako je za neupotrebu.
Ja imam problem za vase resenje!
Ja prodajem po70,oo i danas sam prodao 100 bala![]()
Ovde toga nema.Detelina 100 dinara bala a slama da bude 70,mislim gde je tu logika.
Udri me,ubi me,kožu mi deri,odavno ja sam spreman da mrem.Opsuj mi oca,majku i sve po spisku,samo mi nemoj dirati Srem!
http://poljoinfo.com/showthread.php?...a-sa-Youtube-a
To je smešna cena, realno!![]()
A koja mislite da je realna cena![]()
23 din. presovanje + 11 din. radnici za utovar i istovar + prevoz + skladištenje + utovar u neko od vozila.
![]()
Kod nas 100 din, godišnje uskladištim 2-3000 bale do sledeće slame sve mi odnesu,ovo ne treba nit kositi nit grabiti kao detelinu i travu koju prodajem sa njive za 80-100dinCitiram: Dr.Gruja
U vreme zetve moze se dosta naci za dzabe,bitno je samo da ocistis njivu.,a sad je 50din i da ti prodavac dotera,a da ti tovaris 40din
bolje znati puno i cesto,nego malo,a retko....;)<br />Nemoze se uhvatiti senka<br />od zivota sto ko reka tece<br />jer je zivot i svetlo i tama<br />nekad jutro a nekada vece
Petre uredu je da možeš naći džabe slamu ali ne i baliranu slamu![]()
Citiram: Petar 90
Veruj mi da ovde ljudi koji imaju manje parcele,a uglavnom su sve takve,,,izbaliraju i poklanjaju samo da im ocistis njivu,a postoje i ljudi koji izbaliraju,spakuju na sred njive i upale...Citiram: Dr.Gruja
Nemam razloga da te lazem
bolje znati puno i cesto,nego malo,a retko....;)<br />Nemoze se uhvatiti senka<br />od zivota sto ko reka tece<br />jer je zivot i svetlo i tama<br />nekad jutro a nekada vece
Pa zar nemate ni jedan kombaj sa sečkom za slamu![]()
![]()
Ako mislis na one sto odmah i baliraju??Imamo nego to vise niko ne radi,a zasto e to vec ne znam
Ja sam u zetvi poklanjao slamu ali da ja baliram pa su mi placali baliranje.
Jagodinac BRE mislio sam na sečku ugrađenu na kombajnu za seckanje i rasturanje slame po celoj površini.Citiram: Petar 90
a to,verovatno nema,cim ne rade to
Ispadoh ja ovde![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
U kom pogledu smešna pojasni maloCitiram: FruitBoy
![]()
pa sigurno je mislio da je 70din bala visoka cena tj preskupo.Citiram: mica967
A možda je mislio da je to vrlo mala cena.![]()
![]()
![]()
![]()