jel koristio ko hibrid RAGT exxupery ... rovao sam po netu al sve je na francuskom ... gledao sam katalog deluje mi bolje od tyrexxa e sad ne znam jel ko imao iskustva ?
http://www.ragtsemences.com/rs/pdf_fr/MG_Exxupery.pdf
jel koristio ko hibrid RAGT exxupery ... rovao sam po netu al sve je na francuskom ... gledao sam katalog deluje mi bolje od tyrexxa e sad ne znam jel ko imao iskustva ?
http://www.ragtsemences.com/rs/pdf_fr/MG_Exxupery.pdf
Nisam video da je hibrid RULEXX spominjan u ovoj temi, da li je neko sejao ovaj hibrid?
Inače piše na ovim pakovanjima da je firma Agrimatko uvoznik.
kod mene Tirexx za sada najbolje podnosi ovaj vreo talas svaki je uradio klip i stablo je 90% zeleno setva je 03.04 jedino je u startu imao puno zaperaka koji se osušili ,dali je neko sejao od članova ragt ?
@adamar,ja sam na jednoj manjoj parceli posejao Luxxus
Sejao Tyrexx na 24cm, podgorelo 4 lista, zaperci se skoro svi posusili, tera klipcice, nije los...
Znaš da smo mi, paori, nepoverljiv svet ... Kad celog života zaviš od neba, onda naučiš da nebo nikad ne možeš potpuno uzimati za prijatelja.
Kakvi su bili prinosi ove godine u poređenju sa drugim semenskim kućama.
Slabi. Bergxon i Rulex slabiji od konkurencije. Rulex je moj crni rekorder, bolje da ne pisem koliko. Po preporuci on je za bolju zemlju, a stavio sam ga na losiju, ali solidno djubrio, i corak teski.
Mica967 , kako su kod tebe prošli ?
Nisam ih imao ove godine pa zato i pitam inače planiram na proleće da posejem AXXO FAO 420.
ima li neko iskustava sa exxurery-em ,sta predlazete da li vrede hibridi ovi nesto?
Ja sam sejao prosle god, doduse na nesto manji broj parcela posto nemam puno zemlje i nije se pokazao, sav je progoreo i to na zemlji prve klase...da li je zbog suse ili cega vec ne znam, ali bar se kod mene Pioneer najbolje pokazao kako pricaju ljudi
Ne znam ni sam, pricam sa ljudima o ovoj sorti kazu da kad je dobra, kisna god da rodi dosta dobro....ali po proslogodisnjim uslovima, slabo :/ to jeste, 25% je poskupeo Pionieer od prosle, mozda ve to navesti ljude na ove sorte...ne znam ni sam, ali ja ga necu sejati ove god
kod nas je susa najvise odnela danak,ni jedna semenska kuca ne moze da se pohvali puno,dosta kukuruza je istarupano,mozda je malo odskocio f38 i poneki dkc,ali nista posebno
i to je tacno, kod nas je situacija ista...vec vidim kockanje sa semenom i ove god :(
Kod nas će biti mini ogled (al baš mini) od dva hibrida, Rulexx i Futurexx, videćemo na jesen šta će biti.
Само на доброј земљи. У супротном уз сушу, бићеш рекордер као и ја.
Milos88_ (24-04-13)
Radi se o 2ha, tako da kako bude nije problem.