pocerina (13-04-12)
E pa zato je i bolji imt 577
pocerina (13-04-12)
Podrzavam.
Pozorišna predstava
http://www.youtube.com/watch?v=bJi7j-rAldc
Pa sad imt je na oko mnogo lepsi,i bolje odradjen ,ali kad je u pitanju motor nisu se bas nesto pokazali.
Ko kaze da se nisu bas nesto pokazali, koliko ja znam na R 76 i 577 su isti motori ?
Ja mislim na nov traktor,ne na polovne,stariji IMT su bili jako dobri... Sta je u pitanju sa novim nemam pojma,jer koliko znam nesto su bili uvozili motore cini i se iz indije.. Jedan komsija j kupio prosle godine novi 549 i vec mora da ga otvara...
Motori su isti na 577 i R76,S motor,Rakovicini.Jedino sto cekas 100 godina na isporuku IMT traktora ako nemas neku vezu u fabrici,a ko kaze da moze da ga dobije odmah taj debelo laze.U to sam veoma dobro upucen.Fabrika je propala do bola.A i kvalitet je takav.
Srbija,zemlja jajara!!
http://www.youtube.com/watch?v=S9qcyQmqPL8 pogledaj na 3.39 sec,motori nisu bili od imr
Sto se tice novih Kineza(Rakovica)
cuo sam da su mnogo lose jedan covek mi pricao da je radio generalku novoj Rakovici koja nije imala nepunih 600 rc,prema tome bilo je i drugih slucajeva,ali toj Rakovici klipovi su izgledali kao da su radili 10000 rc,hilzne su imale 3 zazora i prema tome su ubaceni delovi ne poznatog proizvodjaca,bolje kupiti staru Rakovicu izremontovati je celu i miran si jer znas sta si ugradio,a ne ovako gledas da li ce nova Kineskinja izgurati koju godinu bez otvaranja.
Slažem se, ali i kod remonta stare Rakovice opet moraš uzeti ove nove delove koji su loši...
Ambrozija - neprijatelj br.1 u poljoprivredi!
jeR ≠ da li (je li, je l') ?
jeR = zato što
Mi smo ovih dana razmisljali da kupimo novu Rakovicu 65, ali se plasim bas da cu dobiti neki krs.... Kod nas je u zadnje 2 godine stiglo nekoliko novih 65-ica, ima koje su se pokazale odlicno a i ima i koje je servis obilazio takoreci od prvog dana... MAda i te koje su bile lose su sredjene u garantnom roku, i koliko znam sada idu bez problema...
Bitno je da prelezi decije bolesti i posle svaka dobro radi.Juce je jedna 76DV nova stigla u Radovasnicu,leglo Rakovica.
Skoro sam bio kod lika,ima novu 76 i zali se na nju,kaze motor joj vec los,psuje majku fabrici,kaze lose je uradili,a kasnije kroz pricu on je vec 2 puta zestoko pregrejao,zaboravio da naspe vodu i tako terao i jos kao novu cim je kupio zakacio plug i otisao da ore sa 0000 radnih sati.Dobre su one,samo vlasnici ne valjaju.
Srbija,zemlja jajara!!
Ja se nadam da ce nasa da stigne krajem ove nedelje ako ne,onda pocetkom sledece... U principu to je dobar ttraktor,jedino kad stigne treba malo pogledati da li je sve dotegnuto (creve,selne i sl.) svugde gde ima mazalica mlo podmazati,lepo razraditi i to je to
Koju si uzeo
Srbija,zemlja jajara!!
76 DV bez kabine,hocu dogodine da uzmem onu uzicku
Jos da je kocka limarija
Sa kojim gumama dobijas,jel sa malim od 65-ce 14.9-28 ili 16.9-28 koje trebaju po pravilu.
Srbija,zemlja jajara!!
Pa kaze tata ako hoces superku nju cemo uzeti,ali ipak da dajemo 1000 e za to je ipak mnogo,za gume nemam pojma,gdee bi ti trebalo da pitam ??? Ja bih vise vileo da stave vece gume.... S obzirom da je prednja vuca,i da su prednje gume na prednjoj vuci iste onda verovatno moraju da stave gumu odredjenih dimenzija,tj nema izbora... ili ja gresim ???
DOPUNA da se zahvalim clanu mirku 015 ,zato sto sam mislio da se uz r 76 dv standardno dobijaju vece gume,ali sam pogresio. Zvali smo prodavca i rekao je da se dobijaju manje gume,za vece gume ni on nije bio diguran pa je morao da pozove fabriju,menjanu se i prednje i zaadnje felne i doplata je 45 ooo ,tako da cemo najverovatnije ipak uzeti vece gume, jos jednom hvala mirku 015
---------- Poruka napisana u 18:20 ---------- Prethodna poruka je at 12:18 ----------
Treba mi Hitno pomoc... Moram do ujutru da odlucim i javim prodavcu da li da na rakovicu 76 DV stave gume 14 ili 16... pricao sam sa nekim ljudima i svi govore razlicito... Ja sam hteo da stavim 16tice.. Traktor mi je najbitniji za teske poslove dok mi j etransport u drugom lanu... I zanima me vase misljenje???
Poslednji uredio vlada90; 18-04-12 u 14:59.
mirko 015 (18-04-12)
Sa 16 ne mozes da radis medjurednu obradu...osim toga,bolje su sire gume.koja je cena obicne 76,a koja 76 DW?
Ako ne cuvas ono sto imas,neces imati ono sto nemas.
za to imam 542,tako da rakovica bi radila oranje,tanjiranje,drljanje,setvospremiranje... Kazu mi kao da gubi mnogo snage sa sirim gumama i da nisu ini dzabe u fabrici stavili 14ice... Sad sam skroz zbunjen a moram da odlucim do sutra..
Nisam video da si me pitao za cenu 76DV bez kabine je 13 000 e a bez dv umanji za 2 800e
Poslednji uredio vlada90; 18-04-12 u 18:43.
Vlado,oduvek na 76-ci su isle gume 16.9-28,sada ugradjuju 14-ke zato sto su jeftinije,pogotovo Trayalove jer te stavljaju.Ako uzmes 16-ce dobices gume sa uskim kramponom Cultor a to su mongo bolje gume od trajala koji ima jako siroke krampone.Trajal ne proizvodi gume 16-ce.Kod mene ko god je uzeo novu 76 -cu menjao je gume i pre vremena i prelazio na vece gume komplet.Moj savet uzmi vece gume neces se pokajati.
Srbija,zemlja jajara!!
vlada90 (18-04-12)
Vlado ja sam na rakovici dobio 14ice ali sam ih brzo promenio istavio sam 16ice mislim da su 16ice mnogo bolje za teže poslove a nije tačno da sa njima ne možeš raditi međurednu obradu.Jasam sa mojom rakovicom sa 16icama ulazio i u redove od 50cm za repu ili soju doduše na knap ali sam ipak mogao da prskam. što se tiče širokih redova 70cm tu nema nikakvih problema teraš bez problema.
Neću ni kako ja ´oću
vlada90 (18-04-12)