Izvinjavam se.
Nemoj da razmisljas puno nego odma uzimaj.
@Kish
Takva ponuda se neodbija! Medjutim, ljudski je dogodine da mu das vecu arendu u znak njegove ovogodisnje dobre volje!
dubansr (16-09-12)
A meni rodbina prosle zime tj. ove godine uzela zemlju sto sam radio u arendu, hoce da rade kaze dobre pare se zaradjuju na njoj(a ni jedu masinu nemaju)
jest da su vaše njive povoljnije od naših u bosni ali to je skupo i preskupo.Ja lično plaćam 10 maraka ili 5e po dulumu ili 50e jedan Ha.Parcele su usitnjene max u komadu 2 ha i toliko plaćam ako je tehnički ispravana tj.ako netreba krčiti.Vlada republike srpske je donijela zakon kojim se kažnjava vlasnike zapuštene zemlje od 500e do 5000e moraju da je rade ili daa je ustupe nekom ko hoće da radi i ugovor je boavezan pa vlasnici uzimaju šta dobiju
Dolovac trebao si da im ponudis da im radis usluzno,zaradio bi vece pare nego ti za sebe da je radis.
Vala baš... učinili su sebi medveđu uslugu a da toga nisu bili ni svesni....![]()
Uvek je lakše podići sekiru nego spustiti glavu na panj!
Danas isao da platim arendu coveku za iducu godinu,lane sam mu platio od jednom ove godine hoce da mi izadje u susret pa sam mu sad dao 100e/kj a ostatak kad-AKO budu subvencije iduce godine.![]()
Optimizacija je kljuc uspeha!
Imam znanje i rutinu,ja ne radim na brzinu.
I sad se dakle zalazes da se oprosti zakup ovima sto imaju drzavnu zemlju. Pohvalno.![]()
Naravno da se NE zalazem,ja sa gospodinom nemam nikakav ugovor i papir,ali od ove jeseni se to menja i dogovor se mora postovati.![]()
Optimizacija je kljuc uspeha!
Imam znanje i rutinu,ja ne radim na brzinu.
Posto inace placate zakup zemlje po ha
crepaja zakup 1kj oko 300 plus minus 10%.
A mislim da ni ove nece biti manje od toga
Kod mene je zakup za 1ha Od 100 pa do 130 km
Kod nas u selu 200 e /kj ali dolaze sve vise sa strane i nude 250 e /kj
Bolje biti malo lud nego biti malo pametan !?!
Uf kod vas je bas skupo kod nas za koju godinu ce davati i dzabe samo da se obradjuje
Još nisam čuo priču o plaćanju arende ovde kod mene.
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
kod nas od 220 e/kj do 300 e/kj.
Kod nas je trenutno 550kg pšenice i 550kg kukuruza +- po 50kg po kj.