OLT 4 reda, u suštini sam zadovoljan jer sam ga izuzetno jeftino nabavio, a i dobro "radi", jedino mi se ne sviđa što mu je noseća greda dosta niža od IMT-ovih, pa time ograničava period ulaska u usev.
koji spartac koristite, i kako ste zadovoljni njegovim radom?
S3RiOUS
OLT 4 reda, u suštini sam zadovoljan jer sam ga izuzetno jeftino nabavio, a i dobro "radi", jedino mi se ne sviđa što mu je noseća greda dosta niža od IMT-ovih, pa time ograničava period ulaska u usev.
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
kako vam se cini IMT 4redsa planiram neki da kupim al neznam koji ,
svidja mi gesapardo 4 reda sto se moze sklopit za transporta jer 4 reda kad se ne sklope siroko izgleda za transporta
IMT je izuzetno dobar, i naravno jeftiniji od Gaspardo-a. Inače nije to mnogo široko, malo šire od sejalice.
Neko život živi, neko život traje...www.poljoprivredni-forum.com www.poljoprivreda.hforum.biz
Ja koristim špartač proizvodnje Jugodent - Novi Sad. Na ovom forumu sam video negde u krajičku neke slike deo takvog špartača (narandžaste boje), ali sad ne mogu da se setim gde. On je koncepcijski isti kao Tupanjcov špartač, (samo što je od četvrtastih cevi dok su prvi futoški špartači bili od okruglih cevi), ima sedište za pratioca koji može da upravlja špartačem i koriguje eventualne greške vozača traktora i mnogo preciznije se obavlja kultivacija. Mašinska radionica Tupanjac iz Futoga proizvodi takve špartače dugi niz godina i oni su praktično njihov zaštitni znak. Sad prave dvoredne, četvororedne i šestoredne špartače sa ili bez mogućnosti preklapanja krajnjih baterija (zgodno za Mladena).
Ambrozija - neprijatelj br.1 u poljoprivredi!
jeR ≠ da li (je li, je l') ?
jeR = zato što
dukej znasli kolko kosta cetvoredni tupanjcov spartac al sa mogucnosti sklapanja.
Ja imam neki Feniks dva reda
S3RiOUS
Kupio bih imt sa dva ili četiri reda naravno ako prodam ovaj![]()
S3RiOUS
900 evra (nisam siguran ali mislim da u tu cenu ulaze samooštreće motike)Citiram: mladen
jeR = zato što
pa to mi je nesto malo para da seti nisi zafrko u pisanju,
imasli kau sliku od ti kultivatora ili mozda link od te firme
Nisam se sigurno zafrkno jer sam na vašaru u Temerinu uzeo njihov prospekt i na njega napisao cene. Evo šta sam još zapisao: četvororedni špartač bez preklapanja krajnjih sekcija je 800 evra, zadnje motike su 5 evra obične (koje se otkivaju) a 10 samooštreće.Citiram: mladen
Ta firma pravi pored špartača i drljače radnog zahvata 3,4 i 5 metara sa ili bez rotora. Četvorokrilna drljača je 580 evra bez rotora i 820 evra sa rotorima. Na sve proizvode daju garanciju dve godine.
Slike imam, tj. taj prospekt ali nemam načina kako da ih okačim na forum jer nemam ni fotoaparat a ni skener. Bubišin kolega je kupio takav šestoredni špartač sa preklapanjem krajnjih sekcija pa ću ga zamoliti da ga slika i okači sliku na forum.
Evo sad gledam u taj prospekt i piše da proizvode špartače sa dva, četiri, šest, osam i dvanaest redi.
Inače što se tiče tih špartača, kod mene ih ima mnogo i praktično važe za standard. Jako lepo rade a jedino što sam ja primetio je da ako su tupe motike koje idu za tragom točkova onda one teže ulaze u zemlju. Za upravljanje se koristi sistem sa dva upravljačka točka tako da pratioc apsolutno bez napora "vozi" špartač. Naravno ako nemaš pratioca može se upravljački sistem fiksirati i onda radiš kao i sa kultivatorima bez upravljanja.
Ne znam da li ta firma ima svoj sajt ali sam video da su svake godine na NS sajmu i na većim vašarima (ja sam ih ove godine video na vašaru u Temerinu i Bačkoj Topoli). Evo adresa i telefon sa prospekta: Mašinska radionica Tupanjac, Futog ul. Cara Lazara 57, tel/fax: 021/895-080.![]()
jeR = zato što
hvala na podacima i jos jedno pitanje dal ih rade sa depozitorima za gnojivo![]()
Mislim da ne, ali najbolje da ih pozoveš pa da ti oni odgovore (možda i mogu to da naprave ali ja još nisam video ni jedan sa depozitorima).Citiram: mladen
jeR = zato što
Ev ja koristim IMT-ov parac dvorerdni sa kutijama za vestak.......doduse ni netreba mi veci......prezadovoljan sam njime, a sluzio sam se i OLT-ovom(ni u avliju mi netreba).
Mislim, sta reci pametno?!
Ja sam dva dvoredna IMT spojio u jedan četvororedni.
Kada napunim depozitore volan na URSUS-u se okreće kao da je hidraulični... :D
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
Evo i mog OLT-a iz '81 god.
![]()
ja sam pre 3 godine kupio Futoski spartac "TUPANJAC" 4 reda jako sam zadovoljan. jedina mana sto neko mora da upravlja. Inace je jako dobar.
Evo i mog AGROMERKUR 4 redni . Biće i boljih slika !
Kome treba objašnjavati, njemu nema svrhe ,
a kome vredi objašnjavati, njemu nema potrebe !
@Kiki
Kako se pokazao taj špartač sa tim oprugama u odnosu na klasični sa motičicama?
Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana.
Ja mislim da su i ovde na kraju opruga motičice.