Znam da nije, ali rekoh da nije neko probao..
Znam da nije, ali rekoh da nije neko probao..
Evo danas je konacno osjemenjena i peta junica kod mene.
Ovaj put osjemenjena je sa bikom Massai
Sad samo ostaje da cekam dali ce koja da trazi ponovo.
Nadam se da nece..
Nova nada. Najbolji VANSTEIN-ov sin do sada. Ima fantastican indeks za mleko a extreman za meso, cak 143 poena mu je index na meso!!
![]()
zna li neko sta o biku Despot hb mislim da je 1515?
cisto da vidim dal mi je 2000 din uzeo veterinar za nekog krsa?
Dobro ti je naplatio, tj baš preterao. To je domaći bik iz Krnjače, čak jedan od lošijih, njegovo seme je bilo 2010. 160 din. Kod nas ga jedan veterinar koristio u enormnoj količini, sve je sa njim osemenjavao. Naplaćivao je 1400 din, a svi rade min 1700. Imao sam prilike da vidim podmladak, tovnost je baš dobra a za mlečnost nemam informacije, ali čisto sumnjam da je i prosečna.
Nemojte raditi kako svi rade, već radite kako treba!
sad sam ga nasao u biltenu po onome sto sam video ima najgori pedigre od svih bikova,mislim da je ovime zatvorio sebi vrata kod mene a i kod svih koje ja znam,ima da ga hvalim svima:)
magarac,jos zna da cu proveriti sta je doneo...
nadam se da je bar tovnost dobra posto bik ima but kao osrednje ugojena krava tj smesan je
Evo u Izvestaju Republicke Komisije spominje se i bik Despot. Slazem sa sa kolegom prof. dr. Seljak, to je jedan od losijih bikova. Ja imam jednu kravu osemenjenu njime, termin za teljenje joj je u Oktobru.
---------- Poruka napisana u 11:24 ---------- Prethodna poruka je at 11:15 ----------
@miladinovic, nema to veze kako bik izgleda, bitno je sta i kako prenosi na potomstvo.
miladinovic (31-07-12)
Ma veterinari i njihov selekcijski rad. Odgovorno tvrdim da 60% problema u stočarskoj proizvodnji je zbog veterinara a 40% na nama inženjerima jer nas nema, zavučemo se u artije i niko da digne glas. Pre 4 godine u sličnoj situaciji sam bio, doneo veterinar Hodbest-a, on tad bio tek u testu tj biuološkom, gotovo ništa podataka o njemu i od tad samo može da dođe da vidi krave a za rad je završio kod nas.
Nemojte raditi kako svi rade, već radite kako treba!
Bas tako...vise od pola suv indijanac medju veterinarima nazalost...
vodila mi prvotelka pre cetiri dana sa HIPEROM.ima li ko njegovu telad i kakve su cerke?
Da li je neko cuo za bika Hockstejc,ili neko slicno ime???
Hochsteig ?
:)(:
Moguce ,ne mogu da procitam sta pise na priznanici vetirinar kao da nogama pise,a kada je osemenio kravu nisam bio kuci da ga pitam,da li neko ima iskustva sa njim??
Solidan bik ... u mom krraju je od skoro poceo da se koristi imam jednu steonu kravu s njim termin je 22.decembar.
:)(:
Mladi poljoprivrednik 1 (21-08-12)
pozdrav svima. imam jedno pitanje. da li je neko semenio krave sa semenom bika simentalca koji se zvao Leo? imam junicu koja je njegova cerka treba da se teli uskoro pa me zanimaju njegove osobine. inace ranije sam semenio par krava sa Rumbom, sve su telile musku telad i svi su imali odlicne rezultate u tovu, sa 13.5-14 meseci preko 650 kg
Jel ima neko iskustva sa cerkama bika HATKE? Dobio sam juce zensko od HATKE-a.
Ovo mu je ćera:
![]()
Eksterijerno je lepa, kakva joj je mlecnost?
Od 20 do 25 litara u drugom mesecu laktacije.